Μ. Σφυρής: Κινδυνεύουν ζωές απο ελλείψεις στα Κ.Υ. Τροπαίων και Δημητσάνας

Προς: Διοικητή 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδας κ. Γιαννόπουλο Γεώργιο
Βαλτεσινίκο, 27 Αυγούστου 2015


Κύριε Διοικητα,

Με την παρούσα επιστολή και με τη θεσμική ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Γορτυνίας θα ήθελα να διαμαρτυρηθω εντόνως για την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα δύο (2) κέντρα υγείας (Τροπαίων και Δημητσάνας) που εδρεύουν στην περιοχή μας και τα οποία αντιμετωπίζουν πληθώρα προβλημάτων.

Είστε σε θέση καλύτερα από εμένα να γνωρίζεται πως από τον Ιανουάριο τρέχοντος έτους η εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία τους είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας 6ης ΥΠΕ και παρακαλώ να πραξετε τα δέοντα για τη στελέχωσή τους με ανθρώπινο δυναμικό και την προμήθειά τους με όλα τα απαραίτητα υλικά. Μόλις χθες συνδημοτισσα μας κινδύνευσε να χάσει τη ζωή της διότι δεν υπήρχε ιατρός να την περιθάλψει αφού ο τελευταίος βρισκόταν για την αντιμετώπιση άλλου κρισιμου περιστατικού σε κοντινό χωριό.
Το αποτέλεσμα ήταν να κινητοποιηθεί όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας για τη μεταφορά φιάλης οξυγόνου ενώ ασθενοφόρο κλήθηκε από την Τρίπολη το οποίο και έφθασε έπειτα από δύο (2) ολόκληρες ώρες.

Κύριε Διοικητα με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες που κληθηκα να εκπροσωπω σας προσκαλώ να επισκεφθειτε τις δημόσιες μονάδες υγείας του Δήμου Γορτυνίας (κέντρα υγείας και περιφερειακά ιατρεία) , να εντοπισετε τις εγγενείς αδυναμίες και σε συνεργασία με το Δήμο να αναζητήσουμε λύσεις χαράζοντας εναλλακτικά σχέδια δράσης.

Με εκτίμηση,
Σφυρής Μιχαήλ Δημοτικός Σύμβουλος Γορτυνίας

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη