Η χορωδία “ΟΡΦΕΑΣ” Τρίπολης απέδωσε τα χορωδιακά μέρη του έργου "ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ”

Την παρελθούσα Κυριακή, 27.09.2015, η χορωδία “ΟΡΦΕΑΣ” Τρίπολης, συνεπής στο ραντεβού της με την Ιστορική Μνήμη της πόλης μας, και την συνεργασία της με το Δήμο Τρίπολης, συμμετείχε στις πανηγυρικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν για τον εορτασμό της 194η επετείου από την Άλωση της Τριπολιτσάς.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του εορτασμού, που διήρκεσε από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2015, η χορωδία "ΟΡΦΕΑΣ" Τρίπολης απέδωσε τα χορωδιακά μέρη του έργου "ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ” (ποίηση Δ. Σολωμού) υπό την μπακέτα του συνθέτη του έργου, του σπουδαίου Έλληνα κ. Γιάννη Μαρκόπουλου. Το έργο είναι μια συμβολική “Λαική Λειτουργια” και αντανακλά διαχρονικά τα αιτήματα της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας. Το έργο εστιάζεται αφ’ ενός στις τρεις σημαίνουσες λέξεις «Λόγο, Έργο, Νόημα» που εκφράζονται ως συλλαλητήριο και αφ’ ετέρου στην εμπέδωση του ορίζοντα της τέχνης ώστε να κρατήσουμε ό,τι είναι ζωντανό και χρήσιμο για να πορευτούμε στο εκσυγχρονισμένο μέλλον. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι καλλιτέχνες Λάκης Χαλκιάς, Άγγελος Ανδριανός και Μαρία Λυμπεράκου και συνόδευσε Λαϊκή και Μικρή Συμφωνική Ορχήστρα. Η παρουσίαση της εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την χορωδό μας, κ. Ιωάννα Καραβασίλη.
Την χορωδιακή διδασκαλία του έργου ανέλαβε η μαέστρος του μικτού τμήματος του “ΟΡΦΕΑ” Τρίπολης και καθηγήτρια Ευρωπαϊκής Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, Μο. Χριστίνα Αθανασοπούλου.  Την εκδήλωση πλαισίωσε, έκτος του “ΟΡΦΕΑ” και το Ευρωπαϊκό Μουσικό Σύνολο του Μουσικό Σχολείου Τρίπολης, τους οποίου ευχαριστούμε θερμά, καθώς και τον διευθυντής του Μουσικού Σχολείο κ. Β. Μπιστόλα, για την αέναη στήριξη του. Επιπλέον θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Αντιδήμαρχο και υπεύθυνο για τα πολιτιστικά, κ. Σπυρίδων Βρέντα και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δήμου Τρίπολης κ. Θεόδωρο Λεμπέση για την εμπιστοσύνης τους στην ανάθεση και διεκπεραίωση ποιοτικών καλλιτεχνικών παραγωγών. Τέλος, ευχαριστούμε από καρδιάς τους χορωδούς μας που παρά το πιεστικό πρόγραμμα τους, ήταν συνεπείς στις καλλιτεχνικές τους υποχρεώσεις και υποστηρικτικές της προαναφερθείσας μουσικής εκδήλωσης.
 
Αποσπάσματα: https://www.youtube.com/watch?v=yTqCAhFSdEs [Video: drt915]

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη