Ανακοινωση αγροτων και κτηνοτροφων - Παρασταση διαμαρτυριας‏


Η Γραμματεία ΠΑΣΥ Ν. Αρκαδίας καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε παράσταση διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 7 Οκτώβρη και ώρα 11 το πρωί στην εφορία της Τρίπολης.

ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΜΠΛΟΚΟ στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ & τα ΑΝΤΙ-ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Η  κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά  γρήγορα  στην  εφαρμογή  του  τρίτου  μνημονίου  που  ψήφισαν  από  κοινού  με  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ το οποίο αποτελείτε από ένα νέο πακέτο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, που έρχεται να πολλαπλασιάσει τα ήδη αβάσταχτα βάρη των προηγούμενων μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων, των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, για τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Από φέτος βρίσκεται σε ισχύ η νέα ΚΑΠ η οποία σε συνδυασμό με τους όρους που περιέχονται στο τρίτο Μνημόνιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποτελεί ουσιαστικά ένα από τα εργαλεία μέσω του οποίου η ΕΕ των μονοπωλίων και οι κυβερνήσεις των κρατών μελών, απελευθερώνει τον ανταγωνισμό, επιταχύνει τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων, οδηγώντας δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες εκτός παραγωγής, στο ξεκλήρισμα, την φτωχοποίηση και την εξαθλίωση προσθέτοντάς τους στη στρατιά των ήδη 1.500.000 ανέργων.

Τα προαπαιτούμενα μέτρα που έχουν ψηφιστεί μας αφορούν όλους:       

Μην εφησυχάζεις και μην σε ξεγελούν. Έρχονται χειρότερα.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφάρμοσε την αποφασισμένη από τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ φορολογία με φόρο 13% και προκαταβολή 27,5% από το πρώτο ευρώ ενώ τώρα προχωρά σε νέα φοροληστεία που θα φτάσει στο 26% το φόρο και στο 100% την προκαταβολή.  Ενώ εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες είναι ανασφάλιστοι καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τον ΟΓΑ φέρνουν νέες αυξήσεις που θα φτάνουν στον τριπλασιασμό των εισφορών.                             

Άμεσα εφαρμόζουν κατάργηση της απαλλαγής από φόρο των επιδοτήσεων και αποζημιώσεων για ποσό έως 12.000 ευρώ, κατάργηση της επιστροφής  για τον φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους αγρότες, αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, Αύξηση του ΦΠΑ στο 23% από 13% στα αγροτικά εφόδια (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, κτηνοτροφές κλπ), και υπηρεσίες στην αγροτική παραγωγή.

Οι αγρότες να μην παγιδευτούν από υποσχέσεις για ισοδύναμα, αντισταθμιστικά και δήθεν ανακουφιστικά μέτρα. Να μην παγιδευτούν σε κάλπικες υποσχέσεις για φοροαπαλλαγές στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που στόχο έχουν την επιπλέων φοροεξόντωση όποιου μικρομεσαίου αγρότη επιβιώνει με ένα συμπληρωματικό εισόδημα πέραν του αγροτικού. Γι΄ αυτό εξαγγέλλουν διαχωρισμό μέσο του μητρώου αγροτών.

Απομονώνουμε τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή. Ο αρχηγός της στις 22 Ιούλη μίλησε για «τσιφλικάδες και μικροτσιφλικάδες που τρώγανε τις επιδοτήσεις στα μπουζούκια της εθνικής»,  βρώμισε τους  κόπους μας, του αγώνες μας  για να κρύψει  ότι η ΚΑΠ και η ΕΕ ξεκληρίζουν την αγροτιά, βάζοντας έτσι πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Τώρα, πρέπει να σημάνει αγροτικός ξεσηκωμός!

 Να στήσουμε μπλόκα στα παλιά και νέα μνημόνια, στα νέα μέτρα που ετοιμάζει να υλοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με τα κόμματα -εφεδρείες τους.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού μας, από την πλούσια πείρα που έχουν, πρέπει να αντιληφθούν ότι μόνο με τη δική μας συμμετοχή και τη γέννηση καινούργιων πυρήνων αντίστασης, με την αγωνιστική διεκδίκησή μας, μπορούμε να επιβιώσουμε και να συνεχίσουμε να παράγουμε.

Με την συμμετοχή μας στους αγώνες μας, συντονίζουμε την δράση και τις κινήσεις μας μαζί με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων.

 Όλοι μαζί, με τους εργάτες, τους εμποροβιοτέχνες, την νεολαία, μπορούμε να δυναμώσουμε τη δική μας λαϊκή συμμαχία. Οργανωμένοι ενάντια στην ΕΕ και την ΚΑΠ, το ΔΝΤ, τα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις και την εξουσία τους που μας εξοντώνουν, αντιστεκόμαστε στην εκμετάλλευση και την καταστροφή. Μαζικά και μαχητικά από σήμερα οργανώνουμε την πάλη μας για να βάλουμε μπλόκο στο Μνημόνιο και τα μέτρα τους. Καμιά απογοήτευση, κανένας φόβος και εφησυχασμός. Δίνουμε μάχη επιβίωσης σήμερα, ανοίγουμε τον δρόμο για ανάπτυξη προς όφελος του λαού μας.

Διεκδικούμε:

 

·           Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%.

·           Κατάργηση, μηδενισμός του ΦΠΑ στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.

·           Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως οι εφοπλιστές και μείωση του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

·           Η κυβέρνηση να διασφαλίσει αγροεφόδια με μηδενικό ΦΠΑ για συνέχιση των καλλιεργητικών εργασιών και ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους. Να πάρει μέτρα και να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομήχανους.

·           Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας και στα χωράφια από δάνεια που βρίσκονται στο "κόκκινο", μέχρι συνολικής αντικειμενικής αξίας 300.000 ευρώ.

·           Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Ασφάλιση, Υγεία - Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επάρκεια και κάλυψη των αναγκών με φάρμακα. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε κρατικά νοσοκομεία.

·           Καμιά διακοπή ρεύματος (οικιακού και αγροτικού), νερού, τηλεφώνου για απλήρωτους λογαριασμούς. Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε σπίτια και γεωτρήσεις. Κατάργηση των χαρατσιών ΕΝΦΙΑ (στα σπίτια, χωράφια), ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, ΟΣΔΕ κ.ά.

·           Καμιά επιβάρυνση με τόκους υπερημερίας σε οφειλές προς τους δημόσιους φορείς. Να "παγώσουν" τα ΑΔΑ, στεγαστικά δάνεια και οι τόκοι, με διαγραφή κάθε ποσού ανατοκισμού και κούρεμα 30% σε δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ προς τις τράπεζες που αφορούν την επαγγελματική μας δραστηριότητα.

·           Κατάργηση του σχεδίου δράσης για τα βοσκοτόπια. Να δοθούν όλα τα βοσκοτόπια στους κτηνοτρόφους όπως δίνονταν μέχρι το 2012. Να δοθούν όλες οι εξισωτικές αποζημιώσεις που έχουν περικοπεί από τον αποχαρακτηρισμό των βοσκότοπων.

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη