Κλείνουν οι εφορίες για το κοινό, ηλεκτρονικά όλες οι συναλλαγές

Κλείνουν οι εφορίες για το κοινό, ηλεκτρονικά όλες οι συναλλαγές 

Κλείνουν οι εφορίες για το κοινό, ηλεκτρονικά όλες οι συναλλαγές
Το Υπουργείο Οικονομικών, αναμένεται αύριο μέσω του αναπληρωτή Υπουργού κ. Αλεξιάδη να ανακοινώσει όπως άλλωστε έχει προαναγγείλει το κλείσιμο των εφοριών σχεδιάζει να κλείσει τις εφορίες για το κοινό και την εξυπηρέτηση του αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Taxisnet ώστε και να «ρίξει» 6.000 υπαλλήλους στους δρόμους για ελέγχους.
Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται αύριο στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων απο το βήμα της βουλής μαζί με τις ανακοινώσεις γι αοτ νέο φορολογικό πεδίο που προωθεί η κυβέρνηση στην χώρα
Το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει επίσης μέσα στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους να ενισχύσει τον Τελωνειακό κλάδο, προχωρώντας σε προσλήψεις προσωπικού, αλλά και μετακινήσεις υπαλλήλων, μέσω μοριοδότησης.
Ακόμη, προς αυτή την κατεύθυνση, μελετάται η επέκταση των ηλεκτρονικών εφαρμογών που προσφέρει η υπηρεσία TAXIS της ΓΓΔΕ, προκειμένου να καλύψει το σύνολο σχεδόν της γκάμας των οικονομικών συναλλαγών μεταξύ κράτους και πολίτη. Για εκείνες τις υποθέσεις που θα κριθεί απαραίτητη η φυσική παρουσία του πολίτη, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συναλλαγή του, προβλέπεται να λειτουργήσει μία νέα τηλεφωνική υπηρεσία μέσω της οποίας ο φορολογούμενος θα μπορεί να κλείσει ραντεβού με τον υπάλληλο ή τον έφορο που χειρίζεται την υπόθεσή του, κερδίζοντας έτσι χρόνο και γλυτώνοντας την πολύωρη ταλαιπωρία στις ουρές.
Συγκεκριμένα, οι ρυθμίσεις της εφορίας αποσκοπούν:
    Να κόψουν τον ομφάλιο λώρο της διαφθοράς που αναπτύσσεται μέσα από την  άμεση επαφή μεταξύ πολίτη και δημοσίου υπαλλήλου.
     Να σταματήσει οριστικά το φαινόμενο με τις ουρές και τις πολύωρες καθυστερήσεις που παρατηρείται σε αρκετές εφορίες της χώρας.
    Να «απελευθερωθεί» ένας σημαντικός αριθμός υπαλλήλων προκειμένου να καλυφθούν εκ των έσω τα σημαντικά κενά που υπάρχουν σε άλλες υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ.
    Να γίνει εφικτή η περαιτέρω μείωση του αριθμού των ΔΟΥ, βοηθώντας έτσι το δημόσιο να εξοικονομήσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ από τη μείωση μιας σειράς λειτουργικών εξόδων.

dikaiologitika

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη