“ Η ασφάλεια των πολιτών δεν είναι άσκηση επί χάρτου ”


Οι ανακοινώσεις για την κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων Λεβιδίου και Σταδίου του Δήμου Τρίπολης μας βρίσκουν αντίθετους. Για άλλη μια φορά , δεν μας εκπλήσσει  το γεγονός ότι ερχόμαστε αντιμέτωποι με αποφάσεις που αφαιρούν ζωτικό χώρο από τα δικαιώματα των πολιτών του Δήμου Τρίπολης. Δεν είναι δυνατόν σε μια συγκυρία όπου οι πολίτες έχουν έντονο το αίσθημα της ανασφάλειας, μέσω ενός πρόχειρου Σχεδίου Αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών να αφαιρούν επιλεκτικά από κάποιους δημότες το δικαίωμα της ασφάλειας και της ηρεμίας. Κανένας δήθεν εξορθολογισμός δεν μπορεί να προσφέρει τη σταθερότητα και το αγαθό της κοινωνικής ειρήνης αν βασίζεται σε ασκήσεις επί χάρτου.

 

 Τα χωριά μας είναι κατακερματισμένα, μακριά από το κέντρο και απαιτούν ειδική αντιμετώπιση. Οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Τρίπολης διαπιστώνουν ανήσυχα το πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων βίας στα χωριά τους και μας το δηλώσαν ξεκάθαρα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Παρόλο αυτά, προτείνεται από το αρμόδιο Υπουργείο, αστόχαστα, το κλείσιμο των Αστυνομικών Τμημάτων του Λεβιδίου και του Σταδίου.

 

 Εμείς, ως παράταξη, εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας για την πρόθεση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης να καταργήσει τα άνωθεν Αστυνομικά Τμήματα. Ήδη οι πολίτες στα χωριά μέρα με τη μέρα αισθάνονται όλο και περισσότερο την εγκατάλειψη  τους από την Πολιτεία, σε διάφορους τομείς. Ας μην τους στερήσουμε το δικαίωμα να νοιώθουν τουλάχιστον ασφαλείς αφήνοντας τους συν τοις άλλοις και ανυπεράσπιστους για μια μικρή και αμφιλεγόμενη μείωση δαπάνης που θα επιφέρει μόνο δυσάρεστα αποτελέσματα σε κάθε τομέα της ζωής τους. Περιμένουμε από τους αρμόδιους την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που αρμόζει σε αυτές τις περιστάσεις.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

 

ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ - ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη