Τα παιδιά ζωγραφίζουν τα δικαιώματά τους και το δικαίωμα να λένε όχι στη βία


Τα παιδιά ζωγραφίζουν τα δικαιώματά τους και το δικαίωμα να λένε όχι στη βία

με τη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελ/σου και το Κέντρο Πρόληψης

 

 

Βιωματικά εργαστήρια, με αφορμή τις 19η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Παιδικής Κακοποίησης και 20η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδικού, διοργανώθηκαν  από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη» και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης.

 Στα βιωματικά εργαστήρια συμμετείχαν μαθητές των τάξεων Ε΄& Στ΄ του Σχολείου και είχαν σαν στόχο την αναγνώριση του δικαιώματός τους να λένε όχι σε ότι δεν είναι ευπρόσδεκτο για τους ίδιους, την ενίσχυση του αυτοσεβασμού τους και την ενημέρωσή τους για τα δικαιώματά τους. Επίσης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις ανησυχίες και τις ανάγκες τους, απέναντι σε έναν κόσμο όπου περίπου 300 εκατ. παιδιά κάθε χρόνο βιώνουν ψυχική, σωματική και λεκτική κακοποίηση στο περιβάλλον τους.

 

Τα βιωματικά εργαστήρια συντόνισαν η κα Δήμητρα Παπούλια, Κοινωνική Λειτουργός από τη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελ/σου και η κα Φωτεινή Τραχανά, Κοινωνιολόγος από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων Αρκαδίας «Ανέλιξη» σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης.

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη