Οι δρόμοι που κλείνουν σήμερα 10/2 απο τα μπλόκα των αγροτών

Οι δρόμοι που κλείνουν σήμερα 10/2 απο τα μπλόκα των αγροτών
Κλειστά επ' αόριστον παραμένουν τα Τέμπη ενώ ανοιχτό είναι από το βράδυ της Τρίτης το τελωνείο του Προμαχώνα. Σήμερα στις 10:00, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων δίνει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, με γενικό θέμα: «Γιατί ερχόμαστε στην Αθήνα, τι διεκδικούμε και γιατί».Το άρθρο θα ανανεώνεται με τις τελευταίες ενημερώσεις από τα μπλόκα των αγροτών.
«Ζητάμε από την κυβέρνηση πολιτική λύση. Όχι καταστολή και ποινικοποίηση του αγώνα μας. Δηλώνουμε ότι δεν θα φύγουμε από την Αθήνα με άδεια χέρια». Αυτή είναι η απάντηση που δίνουν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας προς την κυβέρνηση με αφορμή τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου σχετικά με την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα.
Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, υπογραμμίζει την αμετακίνητη στάση των αγροτών να κατέλθουν την Παρασκευή στην Αθήνα και επισημαίνει: «Εμείς, κατεβαίνουμε στην Αθήνα στο πλαίσιο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων μας. Τα προβλήματα μας είναι προβλήματα επιβίωσης και τα αιτήματα μας πρέπει να ικανοποιηθούν αν θέλουν να παραμείνουμε στα χωράφια μας. Ζητάμε από την κυβέρνηση πολιτική λύση και όχι καταστολή και ποινικοποίηση του αγώνα μας. Με αυτή την έννοια, εμείς δηλώνουμε ότι και θα πραγματοποιηθεί η κάθοδος μας στην Αθήνα και θα διαδηλώσουμε στο Σύνταγμα μαζί με το λαό των Αθηνών και για να εκφράσει την συμπαράσταση του στον αγώνα μας, αλλά και για να παλέψουμε μαζί, αφού το αίτημα για απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού είναι κοινό και ο κοινός αγώνας θα είναι και πιο αποτελεσματικός. Δηλώνουμε προς την κυβέρνηση ότι δεν θα αποχωρήσουμε με άδεια χέρια»
Σε επ΄ αόριστον αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, θα προχωρήσουν από τις 2 σήμερα το μεσημέρι οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Κεφαλόβρυσου, στην Αιτωλοακαρνανία.
Παράλληλα, αγρότες της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, που βρίσκονται στα μπλόκα των εθνικών οδών, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Παρασκευή στην Αθήνα. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Κώστας Πουρνάρας, η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στο μπλόκο του Κεφαλόβρυσου αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης, ενόψει του συλλαλητηρίου της Αθήνας. Σε ότι αφορά τους σημερινούς αποκλεισμούς δρόμων στην Αιτωλοακαρνανία, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, θα κλείσει η εθνική οδός Αμφιλοχίας - Λευκάδας, στο ύψος του κόμβου του Αγίου Νικολάου Βόνιτσας. Επίσης, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μετά το μεσημέρι θα κλείσει η εθνική οδός Αντιρρίου - Ιτέας, στον κόμβο του Ξηροπήγαδου, στην περιμετρική της Ναύπακτου. Ακόμη, από τις 5 το απόγευμα, έως τις 8 το βράδυ, θα κλείσει η εθνική η εθνική οδός Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στη γέφυρα του ποταμού Ευήνου.
Στην Αχαΐα, αγρότες θα κλείσουν, από τις 4 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, την εθνική οδό Πατρών - Πύργου στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας.
Επίσης, από τις 7 το βράδυ έως τις 10 το βράδυ, αγρότες θα κλείσουν η εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου, ενώ τα μέλη συλλόγων και φορέων της Αιγιάλειας, θα αποκλείσουν από τις 7 το βράδυ και για τρεις ώρες την παλαιά εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, στην γέφυρα του Μεγανίτη. Στην Ηλεία, αγρότες προγραμματίζουν να κλείσουν από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα, την εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στον κόμβο του Κουρτεσίου. Ωστόσο, όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Τραγανού Ανδρέας Τσουκαλάς «αν υπάρχουν κακές καιρικές συνθήκες δεν θα κλείσουμε τον δρόμο, διότι για εμάς προέχει η ασφάλεια οδηγών και επιβατών, καθώς και των συναδέλφων μας που βρίσκονται στο μπλόκο». Ακόμη, οι αγρότες προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν αύριο το πρωί συλλαλητήριο στον Πύργο.
Συνεχίζεται ο επ΄ αόριστον αποκλεισμός των Τεμπών από τους αγρότες του εκεί μπλόκου οι οποίοι είναι σε διαδικασία συλλογής υπογραφών και από άλλα μπλόκα επί του κειμένου που συνέταξαν μαζί με το μπλόκο των Μικροθηβών και περιλαμβάνει, όπως υποστηρίζουν, τεκμηριωμένες προτάσεις για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής. Ήδη έχουν συνυπογράψει το συγκεκριμένο κείμενο πάνω από 20 μπλόκα και αναμένεται να αποσταλεί προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα αλλά και προς την Βουλή και στους αρχηγούς των λοιπών κομμάτων. Οι αγρότες των Τεμπών έχουν ήδη δηλώσει ανοιχτοί σε διάλογο στη βάση και των προτάσεων που έχουν διατυπώσει και περιμένουν κάλεσμα του πρωθυπουργού προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν.

Στην Κορινθία, συνεχίζεται ο αποκλεισμός της νέας εθνικής οδού και το απόγευμα σήμερα οι αγρότες θα κλείσουν και την παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στο Καλαμάκι, από τις 4 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ. Σημειώνεται πως όταν είναι κλειστή και η παλαιά εθνική οδός, η κυκλοφορία διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το χωριό Καλαμάκι Κορινθίας.

Στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου, οι αγρότες της Αρκαδίας θα κλείσουν στα διόδια Νεστάνης από τις 7 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα απόψε και για όσο είναι κλειστός ο αυτοκινητόδρομος η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - 'Αργους μέσω Αχλαδόκαμπου. Στην Αργολίδα, οι αγρότες θα μείνουν στα μπλόκα τους σε Δαλαμανάρα και Κουτσοπόδι και οργανώνονται για την άνοδό τους στην Αθήνα.


www.dikaiologitika.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη