Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

  • Διεθνής έκθεση τουρισμού ITB Berlin
Τη διεθνή έκθεση τουρισμού Itb Berlin, με σκοπό την δημιουργία νέων εμπορικών σχέσεων, αλλά και την περαιτέρω προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας , προγραμματίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η ITB Berlin αποτελεί κορυφαία διεθνή συνάντηση και forum, των επιχειρηματιών από το χώρο του τουρισμού ενώ χαρακτηρίζεται από τον επαγγελματικός χαρακτήρας της διοργάνωσης με μεγάλη παρουσία όλης της τουριστικής κοινότητας στους χώρους της.
H έκθεση θα λάβει μέρος 9-13 Μαρτίου 2016 στο Βερολίνο της Γερμανίας. Περισσότερες λεπτομέρειες για την έκθεση θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

·         Επιδότηση συμμετοχής μελών Επιμελητηρίου Αρκαδίας σε εκθέσεις εσωτερικού για το έτος 2016

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την τόνωση των Αρκαδικών επιχειρήσεων και την προώθησή τους, προγραμματίζει την επιδότηση των επιχειρήσεων μελών του σε σημαντικές κλαδικές εκθέσεις του εσωτερικού για το 2016.

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr, (Σημαντικά, Εκθέσεις) θα δείτε αναλυτικά όλες τις εκθέσεις που μπορείτε να συμμετέχετε καθώς και τους όρους συμμετοχής.

 

  • Παράταση στην επικαιροποίηση στοιχείων των δανειοληπτών του Νόμου Κατσέλη
Παράταση έως και τις 30 Απριλίου στην επικαιροποίηση των στοιχείων των δανειοληπτών του νόμου Κατσέλη, των οποίων εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης τους από τις 19 Αυγούστου 2015 στα Ειρηνοδικεία, δίνει τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Παράλληλα, δίνεται παράταση ενός μήνα και στην πώληση των στεγαστικών καταναλωτικών και δανείων των μικρομεσαίων σε εταιρείες διαχείρισης. Η παράταση στην επικαιροποίηση αυτή την οποία είχε προαναγγείλει την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, δίνεται, καθώς, εξαιτίας του μεγάλου όγκου των στοιχείων που πρέπει να επικαιροποιηθούν και των δικαιολογητικών που πρέπει να εκδώσουν οι τράπεζες και κάτι τέτοιο ήταν ανέφικτο μέχρι τις 19 Φεβρουάριου 2016 που λήγει η αρχική προθεσμία. 

  • Ποιοι γλιτώνουν το φόρο για εισοδήματα έως 6.000 ευρώ
Η διάταξη θα είναι η εφαρμογή και για το φορολογικό έτος 2015 της ευνοϊκής διάταξης της παραγράφου 4 του άρθρου 1 του ν. 4330/2015 με την οποία προβλεπόταν ότι τα τεκμαρτά εισοδήματα αυτών των περιπτώσεων φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών και όχι των ελευθέρων επαγγελματιών έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν με φόρο και προκαταβολή φορολογούμενοι με εισοδήματα έως 6.000 ευρώ, όχι όμως χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, www.arcadianet.gr, όλες οι σημαντικές πληροφορίες.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη