Όλη η ομιλία Σμυρνιώτη. Τι είπε για ΚΕΔΗΤ, σκουπίδια κλπ

Θερμές ευχαριστίες στα στελέχη της Δημοτικής μας Παράταξης "ΝΕΑ ΤΡΙΠΟΛΗ" για την παρουσία τους την Παρασκευή 05.02.2016 στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας αλλά και τον πρώτο απολογισμό της τρέχουσας Δημοτικής Περιόδου τον οποίο και παραθέτω:
Φίλες και φίλοι
Δύο χρόνια περίπου μετά τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές και ενάμιση από την ανάληψη της διοίκησης από τη νέα Δημοτική Αρχή, με την ευκαιρία της σημερινής μας συνάντησης είναι πιστεύω χρήσιμο, ιδιαίτερα για τους πολίτες του Δήμου Τρίπολης, να μάθουν τι έγινε όλο αυτό το διάστημα και πηγαίνοντας προς την επόμενη εκλογή να μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν.
Άλλωστε είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε εμείς τους Δημότες αφού ο κ. Παυλής δεν αισθάνθηκε την υποχρέωση, έστω και τυπικά, να καλύψει το γράμμα του Νόμου και να κάνει απολογισμό του όποιου έργου του.
Εκτός και αν με αυτό τον τρόπο αποδέχεται την ανυπαρξία του.
Πιθανώς, θεωρεί ότι μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί όπως και στη μειοψηφία.
Υποσχόμενος τα πάντα στους πάντες, στην πραγματικότητα φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες.
Συντηρώντας μηχανισμούς κατασυκοφάντησης που δούλεψαν με φουλ τις μηχανές προεκλογικά με αποκορύφωμα την διανομή συκοφαντικού φυλλαδίου την Παρασκευή το βράδυ πριν τη Δεύτερη Κυριακή των εκλογών του 2014.
Πρέπει λοιπόν να του υπενθυμίσω, επειδή δέχθηκα σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο τεράστιες ποσότητες λάσπης, ότι η κα Ματίνα Παράσχου δεν πήρε επί δικής μας θητείας ούτε ένα ευρώ από τον Δήμο Τρίπολης.
Αλλά και οι προμήθειές της στα υπόλοιπα νομικά του πρόσωπα - κυρίως τις Σχολικές Επιτροπές μειώθηκαν κατά 80% από ότι ήταν πριν εκλεγώ Δήμαρχος.
Και αυτές πραγματοποιούνταν κατά κανόνα είτε μετά από διαγωνιστική διαδικασία είτε αν δεν υπήρχε προσφορά άλλου προμηθευτή, γι’ αυτό άλλωστε, ήταν με διαφορά τελευταία σε τζίρο από όλους τους προμηθευτές πληροφορικής κάθε νομικού προσώπου.
Με αυτά δε τα στοιχεία, η Δικαιοσύνη στην οποία προσφύγαμε για να προστατευτούμε από τους συκοφάντες εξέδωσε απόφαση σε βάρος τους.
Παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες του κ. Σαμαρτζή που ήλθε και κατέθεσε στο Δικαστήριο προσπαθώντας να στηρίξει τις συκοφαντίες .
Ίσως γι’ αυτό ανταμείφθηκε μετεκλογικά από τον κ. Παυλή με την επάνοδό του στην προεδρία του Βοσυνιώτειου.
Αλλά και η εταιρεία των κ.κ. Ταλούμη και Φούκα - που δέχθηκε επί θητείας μας λάσπη λόγω επωνύμου του πρώτου αλλά και συγγενικής σχέσης με συνεργάτιδά μου - συνεχίζει να υποστηρίζει μηχανογραφικά το Δήμο Τρίπολης.
Τώρα φαίνεται κατάλαβε ο κ. Παυλής ότι ήταν και είναι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες - πολύ πριν αναλάβουμε εμείς το Δήμο - της Εταιρείας που έχει στήσει τη Μηχανογράφησή του.
Και με αυτό τον τρόπο – τη συστηματική λασπολογία – κέρδισαν μια μερίδα ψηφοφόρων.
Αυτών που δεν ενδιαφέρονται να κρίνουν με γνώμονα τα πραγματικά δεδομένα αλλά παρασύρονται από χαλκευμένες ανυπόστατες κατηγορίες που εκτοξεύουν υπόγειοι μηχανισμοί.
Και ίσως ήταν λάθος μου που δεν απαντήσαμε με τον ίδιο τρόπο για τον επιπλέον λόγο ότι αρκετά απ’ αυτά που ακούγονταν τότε για τις «δραστηριότητες» του κ. Παυλή σήμερα επιβεβαιώνονται.
Αλλά και σήμερα μπορούμε να αναφέρουμε σωρεία περιπτώσεων που αυτοί κάποιοι συγκεκριμένοι Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και συγγενικά τους πρόσωπα σχεδόν μονοπωλιακά συνεργάζονται με το Δήμο Τρίπολης και τις δομές του.
Κυρίως εκεί που κατά νόμο δεν απαιτούνται διαγωνισμοί.
Αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.
Την ίδια στιγμή που τους υπόλοιπους τους χρειάζεται μόνο για να συνεισφέρουν άβουλα - ως πότε όμως (?) - την ψήφο τους.
Και κάτι ακόμα.
Εκείνοι οι ορκωτοί λογιστές που διατυμπάνιζε ότι θα φέρει να ελέγξουν το Δήμο και τον προκαλέσαμε να τους φέρει, ήλθαν?
Και αν ήλθαν γιατί δεν μας λέει τι βρήκαν?
Γιατί για τη δική μας θητεία δεν πρόκειται να βρουν τίποτα.
Σε αντίθεση με τη δική του που λίγα πράγματα νόμιμα θα βρουν.
Και μετά τους ορκωτούς ελεγκτές ή και μάλλον πριν έχουν αναλάβει ήδη ανακριτές...
Αλλά για πολλά άλλα θέματα από που να αρχίσω και που να τελειώσω...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Για πρώτη φορά μετά από τέσσερις ή πέντε - παρά την μείωση επί ημερών μας των θεσμοθετημένων πόρων των Δήμων κατά 40 -50%- θετικές χρήσεις , είχαμε αρνητικό κλείσιμο ισολογισμού.
Γιατί?
Γιατί βασίζεται μόνο σε ότι του στείλουν και απεδείχθη όχι μόνο ανέτοιμος και ανίκανος να διεκδικήσει πόρους αλλά δεν προχώρησε σχεδόν τίποτα από τα ώριμα έργα και δράσεις που του αφήσαμε.
Σε κάθε συμβούλιο μας λέει ότι πάει στους υπουργούς.
Τον πληροφορώ ότι η εποχή – γιατί εκεί έχει μείνει – που ο κάθε υπουργός έκοβε και μοίραζε κονδύλια όπου και όπως ήθελε από τον κρατικό κορβανά έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
Αλλά και σήμερα που μιλάμε ούτε συζήτηση για ύπαρξη προϋπολογισμού στην ΚΕΔΗΤ, που οι υπάλληλοι της παραμένουν για πάνω από τέσσερις με πέντε μήνες απλήρωτοι.
Και κάνουμε το "σταυρό" μας να μην επαναληφθούν τα ίδια και στο Νομικό Πρόσωπο όπου μαθαίνουμε ότι υπάρχει πρόβλημα έγκρισης του προϋπολογισμού του από την Αποκεντρωμένη.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ
Η κατάρρευση της ΚΕΔΗΤ συμπαρέσυρε έναν απογευματινό παιδικό σταθμό.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο μέχρι πρόσφατα υπολειτουργούσε - τις τελευταίες μέρες στα πλαίσια του προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) προσφέρει προϊόντα για τους συγκεκριμένους ωφελούμενους του προγράμματος.
Αλλά και εδώ – προϊόντα δεν είχαμε – ο κ. Παυλής δήλωνε ότι ο χώρος είναι μικρός και θα …ψάξει για μεγαλύτερο. Προφανώς με …ενοίκιο.
ΚΤΙΡΙΑΚΟ
Θα έφευγε από το Κτίριο της Λαγοπάτη αλλά όχι μόνο δεν έφυγε αλλά πήρε και άλλα τετραγωνικά και μετέφερε και άλλη δομή του Δήμου - την ΚΕΔΗΤ - σ' αυτό.
Υποσχόταν ότι άμεσα θα δημιουργούσε Κτηνιατρική Υπηρεσία στο Λεβίδι - αλήθεια έχει ο Δήμος κτηνιάτρους (?) και θα πήγαιναν οι Γεωπόνοι στην Τεγέα.
Στο παλιό Δημαρχείο έδιωξε συλλόγους, τον Ερυθρό Σταυρό, το γραφείο Τουρισμού που θα το πήγαινε στο Κάψια - πήγε (?) - για να εγκατασταθεί ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας.
Ο οποίος προφανώς χρειάζεται δύο γραφεία για πετύχει την "βέλτιστη" αξιοποίηση του τριχίλιαρου της πάγιας προκαταβολής.
Με το οποίο έκανε τόσα πολλά έργα που ξέχασε που βρίσκονται...
Την Πρωτοχρονιά του 2015 ο κ. Παυλής ανακοίνωσε από το παλιό Δημαρχείο, στην πίτα της Χορωδίας Τρίπολης, με την "σοβαρότητα" που τον διακρίνει, ότι σε ένα χρόνο θα το έχει ανακαινίσει
Πήγαμε και φέτος στην Πρωτοχρονιά στον ίδιο χώρο.
Συγχαρητήρια !!!
Εκπληκτική Ανακαίνιση …
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ
Πάνε κάμποσοι μήνες που διαβάσαμε για σύσκεψη με θέμα την υλοποίηση της Κυκλοφορικής μελέτης που εμείς είχαμε ολοκληρώσει.
Αλλά αντί υλοποίησης, ανέθεσαν μια νέα μελέτη, με το πρόσχημα ότι η δική μας είχε την Κεντρική Πλατεία όπως θα γινόταν αν υλοποιείτο η ανάπλαση...
Αλλά και στο θέμα των πάρκινγκ αφού δεν ανανέωσε τις μισθώσεις που είχαμε κάνει εμείς και για κάποιο διάστημα διατεινόταν, και πάλι με την δέουσα "σοβαρότητα", δεξιά και αριστερά ότι φέρνει επενδυτές και θα φτιάξει πολυώροφα.
Τελικά προχώρησε σε νέες μισθώσεις - κάποιοι χώροι είναι οι ίδιοι με αυτούς που εμείς είχαμε μισθώσει - αλλά αν και κόβονται σχετικά εντάλματα τα ενοίκια δε καταβάλλονται.
Είχε, βλέπετε προβλέψει στον Προϋπολογισμό, η δαπάνη να γίνεται σε βάρος μόνο εσόδων από τέλη ελεγχόμενης στάθμευσης, τα οποία φυσικά ακόμα δεν υπάρχουν.
Κανονικό δούλεμα στους ιδιοκτήτες…
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Περικοπές ή και κατάργηση των εκδηλώσεων στα χωριά μας.
Μόνιμος – ο ίδιος πάντα, φερτός - διοργανωτής εκδηλώσεων, έναντι διόλου ευκαταφρόνητων ποσών, τη στιγμή που μοιράζονται ψίχουλα στους δικούς μας πολιτιστικούς φορείς.
Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι – θεσμός που μέσα από παράστασή του το 2013 δόθηκε η αφορμή να «επιστρέψει» ο Μίκης στην Τρίπολη και την Αρκαδία - πνίγηκε στη δίνη των προβλημάτων της ΚΕΔΗΤ.
Αλλά και φέτος που ο Κραουνάκης τιμούσε με συναυλία του τον Γκάτσο στην Ασέα είχαν βάλει την ίδια ώρα Δημοτικό Συμβούλιο για το Πανηγύρι.
Έτσι αντιλαμβάνεται τον Πολιτισμό ο κ. Παυλής ...
Όλες οι ελπίδες μας στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα.
Τη στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Άλλωστε εμείς εμπνευστήκαμε και ξεκινήσαμε την προσπάθεια.
Η επί ένα μήνα έκθεση των γλυπτών του Νίκου Φλώρου στο Μουσείο της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Αγίας Πετρούπολης μαθαίνουμε ότι αποτελεί κορυφαίο χαρτί στην προσπάθεια διεκδίκησης του θεσμού.
Και παρά το γεγονός ότι εμείς δεχθήκαμε λάσπη για τις 50000 της Αγίας Πετρούπολης ενώ οι δαπάνες της νέας Δημοτικής Αρχής για την διεκδίκηση του θεσμού ξεπερνούν ίσως και τις 300.000 ευρώ και σε αρκετές απ' αυτές δεν είμαστε σύμφωνοι, πιστεύουμε ότι - το συγκεκριμένο θέμα δεν πρέπει - σε καμιά περίπτωση να αποτελέσει πεδίο αντιπαράθεσης.
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
Σωρεία παραβάσεων ως προς τους υπαλλήλους των κατασκηνώσεων σε σχέση με το ωράριο και τις μέρες λειτουργίας τους.
Καταστρατήγηση της Εργατικής Νομοθεσίας που ευτυχώς δεν είχε αποτέλεσμα – ο θεός φύλαξε – στην ασφάλεια των παιδιών.
Αποτέλεσμα πρόστιμο 20.000 ευρώ στο Δήμο.
ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΕΓΕΑΣ
Τέσσερα καλοκαίρια έκαναν προσφυγές στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση γιατί δεν γινόταν κλήρωση για τους προς μίσθωση χώρους.
Είδατε εσείς - το 2015 - να κάνουνοι ίδιοι κλήρωση?
Εγώ τουλάχιστον όχι...
Έγραψαν στον προϋπολογισμό του 2015 έσοδα από το Πανηγύρι 80.000 ευρώ.
Ίσως για να πιάσουν αυτό το νούμερο διπλασίασαν τα τέλη - εξαπατώντας το Δημοτικό Συμβούλιο με δια περιφοράς διαδικασία - μια μόλις μέρα πριν την έναρξη του Πανηγυριού.
Γι' αυτό και ο φίλος μας ο Νώντας απευθύνθηκε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο στον κ. Παυλή με το αμίμητο: "Δημήτρη σε κάναμε δήμαρχο να μας στηρίξεις, όχι να μας γ........"
Αλλά και πάλι, παρά την αύξηση, τα έσοδα μόλις ξεπέρασαν τις 40000 ευρώ, όσα δηλαδή εισπράτταμε εμείς επιβάλλοντας τα μισά τέλη.
ΑΔΕΣΠΟΤΑ
Κακή ροή στη σύναψη συμβάσεων με τους κτηνιάτρους με αποτέλεσμα τα ζώα ούτε να εμβολιάζονται κανονικά αλλά και να πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα.
Εν τω μεταξύ ακούμε, αλλά δεν βλέπουμε, τις 70.000 ευρώ που λέει εδώ και ένα χρόνο, ότι εξασφάλισε ο κ. Παυλής για το καταφύγιο που …θα φτιάξει στο οικόπεδο, που …θα μισθώσει και για το οποίο έχει αλλάξει κάμποσες φορές τις προδιαγραφές.
Προφανώς θέλει κάποιο να «φωτογραφίσει» αλλά δεν του «κάθεται»…
Και όταν κάποιος πολίτης πάει να διαμαρτυρηθεί ότι του επιτέθηκε αδέσποτο, τον «αποστομώνει» με το εκπληκτικό επιχείρημα ότι και συγγενικό του πρόσωπο δέχθηκε επίθεση…
ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
Η εκπληκτική λύση Παυλή για τα σκουπίδια - αυτή που δεν θα μας την έλεγε αν δεν γινόταν Δήμαρχος - ήταν τελικά η εναπόθεσή τους μέσα στο δάσος στον Άγιο Βλάση.
Βέβαια για να καταλήξει στον Αγ. Βλάση προηγήθηκαν προτάσεις του για "Τουρκοδένδρι" μεταξύ Τζίβα και Θάνα, Μάκρη, Λεβίδι, Νιχώρι, Μάναρη κ.λ.π.
Και φυσικά "ετοιμάζει" - πληρώσαμε πάνω από 17.000 για μελέτη - το "Μεγαβούνι" μεταξύ Δόριζας και Βαλτετσίου στα 1100 υψόμετρο, χωρίς να έχει λύσει το ιδιοκτησιακό του χώρου - από τον Ιούνιο δήθεν συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή αλλά τίποτα...
Αλλά και να λυθεί το ιδιοκτησιακό, υπάρχει πάντα το θέμα της αρμοδιότητας της διαχείρισης.
Και ο νοών νοείτο...
Αν "αποτύχει " δε η λύση "Μεγαβούνι" η επόμενη πρότασή του «παίζει» να είναι η …Οστρακίνα.
'Η ακόμα ψηλότερα…
Εν τω μεταξύ.
Το ενοίκιο του χώρου στον Άγιο Βλάση είναι 1800 ευρώ περίπου τον μήνα - της Αγ. Τριάδας ήταν 3000 - αλλά μπήκε και ζήτημα φύλαξης του χώρου.
Φύλαξη που κρίθηκε απαραίτητη λόγω του δάσους που κινδυνεύει άμεσα από την ανάφλεξη των υλικών που βρίσκονται στα σκουπίδια .
Το ποσό της απευθείας ανάθεσης για φύλαξη αρχικά ήταν 24.475,75 ευρώ τον χρόνο με αποτέλεσμα ο χώρος να μας στοιχίζει περίπου 3.800 ευρώ τον μήνα.
Αλλά στην πορεία - σχεδόν αμέσως -κρίθηκε απαραίτητο να διπλασιαστούν οι βάρδιες άρα και το κόστος φύλαξης που ξεπερνά τις 4.000 και μαζί με το ενοίκιο πλησιάζουν τις 6.000 ευρώ το μήνα.
Τελικά κ. Παυλή που πήγαν οι δημόσιοι χώροι για του οποίους "φωνασκούσατε" προεκλογικά και οι οποίοι δεν θα στοίχιζαν ούτε ένα ευρώ στην τσέπη του Τριπολίτη ?
Ο Άγιος Βλάσης είναι ιδανικότερη λύση αφού και άλυτα προβλήματα νομιμότητας έχει κυρίως ως προς την στην ασφάλεια του δάσους και τελικά μας στοιχίζει δύο φορές η Αγία Τριάδα ?
Μήπως στο τέλος και «ο κούκος μας στοιχίσει … αηδόνι» και τα σκουπίδια κάνουν πάλι "πάρτυ" στους δρόμους της Τρίπολης και των χωριών μας ?
ΔΕΥΑΤ
59.500 € μετά από διαγωνισμό κόστιζε η καταμέτρηση των υδρομέτρων επί ημερών μας σε ολόκληρο το Δήμο πλην Δ.Ε. Τρίπολης.
Ήλθε λοιπόν ο κ. Παυλής και «πρακτικά» σκεπτόμενος αποφάσισε:
Απευθείας ανάθεση εργασίας 24.600 € ανά Δημοτική Ενότητα δηλαδή: 7 Χ 24.600 = 172.200 € και βόλεμα – ως αναδόχων – του αδελφού της ειδικής του συμβούλου του αλλά και τοπικού του συμβούλου.
Και μη μας πει ότι οι ανάδοχοι έχουν υποχρέωση να καθαρίσουν και τις δεξαμενές γιατί εμείς για καθαρισμούς των δεξαμενών δεν ξοδεύαμε πάνω από 2.000 με 3.000 ετησίως σε όλο το Δήμο.
Και κάτι ακόμα…
Μπορούν να μας εξηγήσουν πως η καταμέτρηση στο Φάλανθο με τους 500 κατοίκους κοστίζει το ίδιο με την καταμέτρηση στο Λεβίδι ή την Τεγέα με τους 3500 κατοίκους ?
Σίγουρα όχι.
Δεν μυρίζει λοιπόν και εδώ "αρπαχτή" ??
Αλλά και σε εισαγωγή μηχανικών - μελετητών στους οποίους ανέθεσαν απ' ευθείας πάντα, μελέτες ρουτίνας προχώρησε η "κοπτόμενη" για τη διαφάνεια διοίκηση Παυλή στην Δ.Ε.Υ.Α.Τ.
Χάθηκαν φαίνεται οι Μηχανικοί από την Τρίπολη...
Φίλες και φίλοι
Θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες για όλα αυτά που υποσχέθηκε ο κ. Παυλής ενώ ήξερε ότι δεν υπήρχε καμιά περίπτωση να υλοποιήσει, ένα όμως είναι σίγουρο.
Όσο πλησιάζουμε στις επόμενες εκλογές ο κ. Κακλαμάνος θα επιχειρεί να περιορίζει κάθε «φωνή» που θα αποκαλύπτει τα έργα και τις ημέρες του κ. Παυλή.
Θα αυξάνει τις δεκάλεπτες διακοπές στις οποίες μας έχει συνηθίσει όταν «στριμώχνεται».
Ιδιαίτερα δε τώρα, που «απέτυχε» να περάσει στον Κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου τη δυνατότητα με απλή πλειοψηφία να "πηγαίνουν" ερωτήσεις και επείγοντα θέματα μετά την ημερήσια διάταξη, δηλαδή μετά τα μεσάνυχτα.
Ελπίζω δε να μη «θυμηθεί» και την παλιά του ιδιότητα και αρχίσει συχνά - πυκνά να εκκενώνει το γήπεδο, συγγνώμη, την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, θέλω να πω.
Αλλά και ο κ. Παυλής θα ψάχνει να βρει αποδιοπομπαίους τράγους να τους φορτώσει την αποτυχία του.
Και επειδή σήμερα είσαστε εδώ η μεγάλη πλειοψηφία των Προέδρων των τοπικών Κοινοτήτων θέλω να μοιραστούμε κάποιες σκέψεις μου.
Τέλη του 2014 εν όψει Τεχνικού Προγράμματος του 2015 συγκλήθηκαν τοπικές συνελεύσεις σε κάθε κοινότητα.
Σας ζήτησαν τεχνικά προγράμματα.
Τα υποβάλλατε.
Τι υλοποιήθηκε απ' αυτά?
Σχεδόν τίποτα.
Προχθές ο κ. Γεωργανόπουλος σας κατηγόρησε ότι δεν συνεργάζεστε για την κατανομή των ωρών του γκρέηντερ.
Όσο περνάει ο καιρός ο κ. Παυλής θα προσπαθεί να παραμείνει στο απυρόβλητο και για την αποτυχία του να βρει πόρους.
Θα φταίει η κρίση, η κακή χρήση από σας του χιλιάρικου της πάγιας προκαταβολής, η κακή κατανομή των ωρών των μηχανημάτων, η…, η…, η…
Απαντήστε του ότι η μικρότερη ΣΑΤΑ που ήρθε ποτέ στους Δήμους της χώρας ήταν αυτή του 2013.
Όμως εμείς, μαζί, πάντα βρίσκαμε τρόπους και πόρους να λύνουμε προβλήματα.
Γι’ αυτό αν και σήμερα δεν ήταν στις προθέσεις μου να αναφερθώ σε αριθμούς, επειδή τα τελευταία δύο χρόνια υπήρξαν καταστροφικά για την πορεία του Δήμου, θέλω να κρατήσετε τα παρακάτω:
Ετήσια Τεχνικά Προγράμματα :
Δικά μας:
2011: 14.330.480,51 €
2012: 20.592.393,68 €
2013: 15.154.856,32 €
2014: 12.982.526,15 €
Μ.Ο. 2011-2014: 15.765.064,17 €
Του κ. Παυλή
2015: 9.389.087,58 € (ΝΕΑ ΕΡΓΑ 1.795.084,48 €)
2016: 4.744.353,64 € (ΝΕΑ ΕΡΓΑ 1.051.931,03 €)
Με το ρυθμό που πάειι του χρόνου μας βλέπω υπό το μηδέν.
Πάμε τώρα να δούμε τι χρήματα διεκδικήσαμε και δεσμεύσαμε για έργα και δράσεις πέρα από τις θεσμοθετημένες πηγές χρηματοδότησης ( ΣΑΤΑ, ΠΔΕ, ΑΠΕ, ίδιους και Κεντρικούς αυτοτελείς πόρους του Δήμου).
Δηλαδή από το ΕΣΠΑ 2007-2013 Περιφερειακό και της ΕΕΤΑΑ, Πράσινο Ταμείο, Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α., LEADER, Leonardo da Vinci, Ευρώπη για τους Πολίτες κ.λ.π.
Τα οποία ολοκληρώσαμε σε ποσοστό πάνω από 80-85% στη δική μας θητεία και κάποια συνεχίστηκαν ή συνεχίζονται ακόμα και σήμερα:
Χωρίς να εξαντλήσω τον κατάλογό μόνο 36 έργα και δράσεις μας αγγίζουν το ποσό των 40.000.000 ευρώ.
Α/Α ΦΟΡΕΑΣ ΕΡΓΟ - ΔΡΑΣΗ Π/Υ
1 ΔΕΥΑΤ Αποχέτευση ακαθάρτων περιοχών Φιλικών και Τεγέας-Σπάρτης Δήμου Τρίπολης 01.08.2012 4.000.000
2 ΔΕΥΑΤ Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Κανδήλας 28.02.2014 1.200.000
3 ΔΕΥΑΤ Αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης και αμιαντοσωλήνων στην Τ.Κ. Σταδίου 28.02.2014 800.000
4 ΔΕΥΑΤ Αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης και αμιαντοσωλήνων στην Τ.Κ. Ριζών 28.02.2014 900.000
5 ΔΕΥΑΤ Αντικατάσταση υφιστάμενου Αγωγού Μεταφοράς Νερού από Πηγές Πιάνας 14.03.2014 7.770.000
6 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΘΥΔΡΙΟΥ Αντικατάσταση Κεντρικού Δικτύου Ύδρευσης από Αμίαντο προς Στενό-Αγιωργίτικα-Παρθένι-Ελαιοχώρι της Δ.Ε. Κορυθίου Δήμου Τρίπολης 20.01.2012 1.700.000
7 ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Ανάπλαση Πλατείας Πετρινού 30.08.2011 1.470.000
8 ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Ύδρευση Τ.Δ. Βλαχοκερασιάς - Κερασιάς 16.12.2011 1.000.000
9 ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Διαμόρφωση Πεζοδρόμων Εθνικής Αντίστασης και Τάσου Σεχιώτη 23.05.2012 1.450.000
10 ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Ανάπλαση Πλατείας Άρεως (Β΄Φάση) 16.01.2013 1.370.000
11 ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Ανέγερση 12ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης 13.08.2013 2.500.000
12 ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Ανέγερση 10ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Τρίπολης 17.09.2013 1.200.000
13 ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Ανέγερση 4ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Τρίπολης 17.09.2013 1.120.000
14 ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Ανάπλαση οδού Γρηγορίου Λαμπράκη 16.10.2012 421.000
15 ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Ολοκλήρωση Πλατείας Άρεως 16.01.2012 615.000
16 ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Ανάπλαση Κοινοχρήστων χώρων στην Τ.Κ. Κανδήλας - Δημιουρία Υπαίθριου Πολυχώρου 21.01.2014 636.000
17 ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Απόκτηση Διατηρητέου Κτιρίου "Βίλα Τουρκοβασίλη" 2014 348.088
18 ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Απόκτηση Χώρου Πρασίνου στο Ο.Τ. 138 2014 1.650.000
19 ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Προμήθεια υπογείων κάδων απορριμμάτων 04.09.2013 118.080
20 ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Προμήθεια υπογείων κάδων απορριμμάτων και ανυψωτικού μηχανισμού 01.08.2012 149.814
21 ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Σχέδιο χωροταξικής ανάπτυξης του Δήμου Τρίπολης και της περιαστικής περιοχής ΓΠΣΔ Τρίπολης 06.11.2013 42.695
22 ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Παιδική χαρά οδού Θεοκρίτου (εξοπλισμός) 13.11.2012 73.800
23 ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Παιδική χαρά οδού Θεοκρίτου (έργο) 25.09.2012 90.000
24 ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Γιορτή Κρασιού Μαντινείας 31.07.2013 17.066
25 ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Γιορτή Πατάτας και Ελιάς στο Δήμο Τρίπολης 31.07.2013 17.835
26 ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Διαμόρφωση χώρου στο Κατρέϊκο Πηγάδι Οικισμού Μηλιάς Νεστάνης 13.05.2014 38.000
27 ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Συνάντηση Αδελφοποιημένων Πόλεων - Πρόγραμμα Ευρώπη για του Πολίτες 19.09.2012 21.000
28 ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Επιμόρφωση Προσωπικού στη Κύπρο στα πλαίσια του προγράμματος Leonardo Da Vinci –PLM 04.09.2013 27.998
29 ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Δημιουργία και λειτουργία ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας 2012 700.000
30 ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Προμήθεια Στολών & Μουσικών Οργάνων Φιλαρμονικής Τρίπολης 11.08.2014 370.000
31 ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Πρωτοβουλία Επιχειρηματικότητα και Αποσχόλησης (ΤΟΠΣΑ) 22.500
32 ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Τοπικές δράσεις για την Κοινωνική ένταξης για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (ΤΟΠΕΚΟ) 45.675
33 ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Υπηρεσίες Συμβούλων Τεχνικής Υποστήριξης Δήμου Τρίπολης 50.000
34 ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Ψηφιακή Περιήγηση στο Πολιτιστικό και Ιστορικό Υλικό της Τρίπολης 185.050
35 ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Αποχετευτικό δίκτυο και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Οικισμού Λεβιδίου Δήμου Τρίπολης 05.11.2011 5.549.280
36 ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Αναβάθμιση του συστήματος οδοφωτισμού του Δήμου - Jessica 1.834.571
ΣΥΝΟΛΟ 39.503.452
Και δεν είναι μόνο αυτά.
Δυο απορριμματοφόρα ανακύκλωσης και 750 μπλε κάδοι.
Διεκδίκηση και πληρωμή όλων των οφειλών του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ.
Σωρεία ανταποδοτικών έργων και δράσεων από τον ΔΕΣΦΑ - φωτισμός Γέφυρας Μάναρη, Γήπεδο 5Χ5, Δρόμοι, καθαρισμοί κ.λ.π.
Τελικά κάνουν το ποσό που προανέφερα ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια.
Ρωτάω λοιπόν τον κ. Παυλή.
Έχει να αντιπαραθέσει κάτι σ’ αυτά?
Στα οποία – ευτυχώς όχι σε πάρα πολλά – λειτουργούσε ως τροχοπέδη όταν παλεύαμε για την ωρίμανση, την ένταξη και την υλοποίησή τους ?
Γι' αυτό εμείς εγγραφή σε Τεχνικό Πρόγραμμα ποσού 150 ευρώ για Τσιμεντοστρώσεις σε Τοπική Κοινότητα μόνο σας κακόγουστη φάρσα θα μπορούσαμε να την εκλάβουμε.
Το είδαμε όμως – και αυτό - στο Τεχνικό Πρόγραμμα που έφερε ο κ. Παυλής για το 2016.
Εμείς αντίθετα χρηματοδοτήσαμε τα χωριά μας μόνο από τη ΣΑΤΑ σε ποσοστό 50% πάνω από αυτά που δικαιούνταν σύμφωνα με τα πληθυσμιακά κριτήρια που θέτει το Υπουργείο.
Την τριετία 2011-2013 αντί για 3 εκατομμύρια 626 χιλιάδες ευρώ πήραν 5 εκατομμύρια 371 χιλιάδες.
ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΗ ΣΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ/ΕΤΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ
2011 2012 2013 ΣΥΝΟΛΟ
1.896.339,20 € 1.204.461,61 € 522.664,43 € 3.623.465,24 €
ΣΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΕΜΗΘΗΚΕ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ/ΕΤΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΨΗΦΙΣΘΕΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
2011 2012 2013 ΣΥΝΟΛΟ
1.896.339,20 € 1.739.660,00 € 523.323,11 € 4.159.322,31 €
ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙΣΑ ΣΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ/ΕΤΟΣ
2011 2012 2013 ΣΥΝΟΛΟ
985.101,77 € 1.975.994,44 € 2.409.572,40 € 5.370.668,61 €
Αλλά ο κ. Παυλής πέραν αυτών που προανέφερα είναι και "πονηρός" διαχειριστής της φτώχιας και της μιζέριας που έφερε η ανικανότητά του.
Σε ενάμιση χρόνο έκανε μόνο αναθέσεις με εξαίρεση έναν πρόχειρο διαγωνισμό.
35.000 ευρώ για το Γήπεδο του Λεβιδίου με πιστώσεις ΠΔΕ που δεν ξέρω κιόλας αν έχουν μπει στο Ταμείο του Δήμου.
Εφηύρε βλέπετε την πατέντα να "βαφτίζει" τα έργα εργασίες για να τα αναθέτει, όχι σε εργολήπτες αλλά στο οποιοδήποτε κολλητό του.
Χωρίς να δίνει αναφορά σε κανένα, ούτε καν στους συμβούλους του, αφού τις εργασίες τις αναθέτει ο Δήμαρχος και όχι η Οικονομική Επιτροπή.
Αλλά και στις πραγματικές εργασίες και υπηρεσίες το ίδιο βιολί.
Περίπου 100 χιλιάδες φέτος για απ’ ευθείας αναθέσεις αποχιονισμών λες και βρισκόμαστε στην Αλάσκα.
Στην αποκομιδή των απορριμμάτων μας κατηγορούσαν για απευθείας αναθέσεις.
Καταψήφιζαν - αν και γνώριζαν ότι λόγω του ισχύοντος για τα δύο πρώτα χρόνια του Καλλικράτη θεσμικού πλαισίου - ήταν ο μόνος τρόπος να κρατήσουμε τις Δημοτικές Ενότητες στοιχειωδώς καθαρές .
Στην πορεία όταν – με τη αλλαγή του Νόμου - τα πράγματα ομαλοποιήθηκαν, εμείς προχωρήσαμε πλέον σε ανοικτούς διαγωνισμούς .
Όταν όμως ανέλαβε έβαλε τους διαγωνισμούς στην άκρη και επανέφερε τις αναθέσεις.
Αυτός είναι.
Πλήρης αναντιστοιχία προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών πράξεων.
Αλλά πέρα απ' αυτά ο κ. Παυλής θα είναι για πάντα υπόλογος στους δημότες της Τρίπολης.
Γιατί ?
Σε αντίθεση με μας που «χτίσαμε» και πάνω σ’ αυτά που παραλάβαμε από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές των Καποδιστριακών Δήμων που συναποτέλεσαν τον Νέο Δήμο Τρίπολης, δεν διεκδίκησε τίποτα,
Ούτε, τουλάχιστον κάποια, από τα έργα που είχαμε ωριμάσει και τα περισσότερα και υποβάλλει προς ένταξη στην Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας και την Ε.Ε.Τ.Α.Α. τέλη του 2013 αρχές του 2014.
Δηλαδή:
• "Ανάπλαση Πλατείας Αγίου Βασιλείου", π/υ 1.970.000,00 €.
• "Αποκατάσταση και διαμόρφωση σε πολιτιστικό κέντρο του κτηρίου Ματζουνείου" π/υ 1.974.000,00 €
• "ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ" π/υ 405.000.00 €
• " Αντικατάσταση δευτερεύοντος δικτύου ύδρευσης του Συνδέσμου των Τ.Κ. Βλαχέρνας, Δάρα, Λίμνης, Ορχομενού, Παλαιοπύργου, Παναγίστας, Χωτούσας της Δ.Ε. Λεβιδίου του Δ.Τρίπολης και Αντικατάσταση δευτερεύοντος δικτύου ύδρευσης του Συνδέσμου των Τ.Κ. Αρτεμισίου, Κάψια, Λουκά, Σημιάδες της Δ.Ε. Μαντινείας, Νεοχωρίου, Ζευγολατιού της Δ.Ε. Κορυθίου και Αγ. Βασιλείου, Πελάγους της Δ.Ε. Τρίπολης του Δ. Τρίπολης" π/υ 5.500.000 €
• "Ολοκλήρωση Περιφερειακής Οδού Τρίπολης" π/υ 17.100.000 €
Φίλες και φίλοι.
Ακόμα και ο πιο κακόπιστος δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι υλοποιήσαμε το μεγαλύτερο έργο που έγινε ποτέ στο Δήμο Τρίπολης.
Ιδιαίτερα σήμερα - που οι αερολογίες του κ. Παυλή που θα έφερνε πόρους και επενδύσεις - έχει μια εμμονή με τους επενδυτές - κατηγορώντας τα δικά μας τεχνικά προγράμματα ως αντιαναπτυξιακά - εξανεμίστηκαν.
Πως όμως έγινε αυτό το έργο?
Απλά γιατί επτά αντιδήμαρχοι, όλοι οι δημοτικοί μας σύμβουλοι, πρόεδροι και αντιπρόεδροι του Νομικού Προσώπου, της ΚΕΔΗΤ, της ΔΕΥΑΤ, της ΔΕΠΕ - έτρεχαν νυχθημερόν απ' άκρου σ' άκρο του Δήμου.
Να εντοπίζουν προβλήματα, να μεταφέρουν τις αγωνίες των πολιτών ώστε να μπορούμε να προγραμματίζουμε έργα, να δίνουμε λύσεις.
Δεν ασχολούνταν να ερίζουν πως θα "καπελώσει" ό ένας τον άλλο.
Είχαμε συνεργάτες μια ομάδα από νέους ανθρώπους που δεν άφησαν – σε συνεργασία πάντα με τα στελέχη και τους υπαλλήλους του Δήμου – ούτε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ούτε ένα χρηματοδοτικό εργαλείο αναξιοποίητο.
Η πόρτα μου, οι πόρτες μας ήταν ανοιχτές όχι μόνο στους προέδρους, ανεξάρτητα παράταξης, αλλά σε όλους τους πολίτες.
Τι γίνεται όμως σήμερα?
Ένας αντιδήμαρχος ο Γεωργανόπουλος για επτά πρώην δήμους, για εξήντα εννιά χωριά.
Είναι η ομολογία ότι δεν προτίθενται να κάνουν τίποτα – ειδικά στα χωριά .
Φάνηκε αυτό άλλωστε στα δύο πρώτα τεχνικά προγράμματα που κατέθεσαν για το 2015 και το 2016.
Που είναι όμως τώρα ο φίλος μου ο Θανάσης ο Σιάνης που ερχόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο με τη μαύρη μπλούζα ?
Που "χάθηκε" ο Γιώργος ο Σαμαρτζής που έφερνε στο Συμβούλιο και τις εργαζόμενες να μας πει πόσα χρήματα έδωσε ο κ. Παυλής για το Βοσυνιώτειο?
Να διαπιστώσει ιδίοις όμασι ότι, όχι μόνο δεν κάνει διαγωνισμούς αλλά χαρακτηρίζει τα έργα «εργασίες» και τα δίνει σε ανθρώπους που το μόνο τυπικό προσόν τους είναι μια απλή έναρξη επαγγέλματος?
Αλλά και να τον ρωτήσουμε – και λόγω επαγγελματικής ιδιότητας.
Συμφωνεί με την καθημερινή διέλευση των απορριμματοφόρων δίπλα από το Νοσοκομείο στα πλαίσια της πολυδιαφημισμένης λύσης "'Αγιος Βλάσης" του κ. Παυλή?
Που είναι ο οικονομολόγος, αρχιτέκτονας, νομικός και δεν ξέρω τι άλλο κος Μαρκόπουλος?
Αυτός που παρουσιάστηκε από τον κ. Παυλή το καλοκαίρι του 2014, αμέσως μετά τις εκλογές, ως ο άνθρωπος που θα έφερνε την οργανωτική, διοικητική και οικονομική επανάσταση στο Δήμο Τρίπολης?
Που και γιατί χάθηκε?
Δεν πιστεύω οι λόγοι της εξαφάνισής του από την Τρίπολη να είναι αντίστοιχοι της εξαφάνισης του αλήστου μνήμης «επενδυτή» Έξαρχου?
Αυτού που έφερε το καλοκαίρι του 2013 στην Τρίπολη για να ανεβάσει τον Παναρκαδικό στην Superleague?
Που είναι ο Σωτήρης Καπόγιαννης που τον τιμήσαμε με την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας της Τρίπολης αλλά και σεις οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων με την προεδρία του οργάνου σας?
Για να μας πει από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Δημοτικής Αρχής Παυλή, τι αρμοδιότητες και τι πόρους έδωσαν στα τοπικά συμβούλια?
Που είναι η κα Παπαδοπούλου που αφού πέταξε τόνους λάσπη και με ανάγκασε να προσφύγω στη Δικαιοσύνη για να προστατευτώ τόσο προσωπικά όσο και οικογενειακά?
Διαπιστώνει τώρα – με αναρτήσεις και σχόλιά της - στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι κάποια "μανδάμ" όπως την αποκαλεί – η παλιά της φίλη στο facebook Ρούλα Τυροβολά - «μετακόμισε – στην παράταξη Παυλή - όχι μόνο οικογενειακώς αλλά και με μηχανισμούς υπόγειους και διάφορα κόλπα σπίλωσης όσων κατηγορούσαν τον νέο της μέντορα»?
Αλλά και εδώ απαντάμε ότι δεν κατηγορήσαμε και δεν πρόκειται να κατηγορήσουμε ποτέ κανένα χωρίς στοιχεία.
Όπως επίσης δεν μας ενδιαφέρει τι κάνει ο καθένας στην προσωπική του και την επαγγελματική του ζωή.
Είναι όμως διαφορετικό ένα δημόσιο πρόσωπο να μηνύεται γιατί εκμεταλλευόμενος τον θεσμικό του ρόλο διέπραξε κακουργηματικές πράξεις σε βάρος πολιτών και να μην αντιδρά.
Τουλάχιστον με κατάθεση μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση.
Αλλά πως να αντιδράσει όταν έχει συνυπογράψει με τον μηνυτή ιδιωτικό συμφωνητικό – θεωρημένο μάλιστα και στο ΚΕΠ του Δήμου του - αποδεχόμενος εν πολλοίς τις κατηγορίες.
Γιατί στην περίπτωση αυτή τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.
Και πρέπει η δικαιοσύνη να κινηθεί τάχιστα.
Όπως και στην περίπτωση της ΚΕΔΗΤ.
Την ΚΕΔΗΤ την παραλάβαμε με έλλειμμα πάνω από 250.000.
Η άψογη συνεργασία με τον πρόεδρο, τα στελέχη και το ΔΣ γρήγορα ανέστρεψε την πορεία της και την μετέτρεψε στον σημαντικότερο κοινωνικό και πολιτιστικό πυλώνα του Δήμου.
Παρά την μη σταθερή ροή χρηματοδότησής της που βασίζεται κυρίως σε Ευρωπαϊκά κονδύλια αλλά και με την αβεβαιότητα που επί θητείας μας υπήρξε σχετικά με τη συνέχιση του «Βοήθεια στο Σπίτι».
Ο κ. Παυλής όμως χρειάστηκε μόλις λίγους μήνες να την τινάξει στον αέρα.
Πρώτα έβαλε δίπλα στον Πρόεδρο που αυτός όρισε, την κατά Κακλαμάνο εξαιρετική υπάλληλο κυρία Τυροβολά, που τα έκανε όλα μπάχαλο.
Υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι στην συγκεκριμένη επιχείρηση έχουν τελεστεί σοβαρά ποινικά αδικήματα.
Πέρα από το προφανές πειθαρχικό αδίκημα παράβασης καθήκοντος που έχει διαπράξει ο ίδιος ο κ. Παυλής.
Ο οποίος τον Μάιο του 2015 - όταν ξέσπασε τα σκάνδαλο - συγκάλεσε το ΔΣ της ΚΕΔΗΤ στο γραφείο του σε μια προσπάθεια κατευνασμού των μελών του.
Τότε κάλυπτε απόλυτα τον Πρόεδρο λέγοντας επί λέξει «ξέρω τι έχει γίνει στην ΚΕΔΗΤ».
Και ο κ. Τσούκας μας απειλούσε ότι ο έλεγχος των ορκωτών που υποτίθεται ότι είχαν αναλάβει από τον Ιούνιο του 2015 θα μας κάνει να «πηδάμε από τα παράθυρα».
Τελικά ο κύριος Τσούκας ήταν αυτός που εκπαραθυρώθηκε από τον κ. Παυλή και μάλιστα αναπολόγητος.
Βέβαια, όταν καταφύγαμε στη δικαιοσύνη τον Αύγουστο του 2015 καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία ο κ. Παυλής έπαθε "αμνησία".
Εντελώς ξαφνικά ξέχασε ότι «ήξερε ότι είχε γίνει στην ΚΕΔΗΤ».
Και άρχισε να απορεί για το πώς λειτουργούσε τη Δημοτική αυτή Επιχείρηση ο Τσούκας και το Διοικητικό της Συμβούλιο.
Όμως ποτέ δεν έδωσε απάντηση στα παρακάτω ερωτήματα:
1. Ποιος και γιατί «κράταγε» τον πρώην Πρόεδρο Τάσο Τσούκα ώστε να μη μας δίνει τα στοιχεία της Κ.Ε.ΔΗ.Τ. αγνοώντας επιδεικτικά ακόμα και αυτές τις Εισαγγελικές Παραγγελίες που πήραν ο Μιλτιάδης Κοκκινάκος και ο Κώστας Ταλούμης για να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία ?
2. Τι ακριβώς σημαίνει η ομολογία της πρώην Αντιπροέδρου και νυν Προέδρου της Δώρας Μπρακουμάτσου ότι ο ρόλος της στο Διοικητικό Συμβούλιο ήταν …διακοσμητικός.
3. Γιατί παραιτούνται το ένα πίσω απ’ το άλλο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που όρισε ο Παυλής?
4. Τι φοβάται ο Λογιστής που όρισε η διοίκησή του και ενώ υποτίθεται ότι ασκούσε τα καθήκοντά του τώρα δεν υπογράφει – σύμφωνα με την κ. Μπρακουμάτσου – τη σύμβασή του με την Κ.Ε.ΔΗ.Τ.?
Αυτό που εγώ μπορώ να πω σήμερα, κάτι παραπάνω από οκτώ μήνες από τότε που το θέμα της ΚΕΔΗΤ είδε το φως της δημοσιότητας είναι, ότι έχουμε να κάνουμε με έναν κατ’ επάγγελμα ψεύτη.
Γιατί ?
Πέντε μήνες μας έλεγε ότι δεν μπορεί να μας δώσει τις κινήσεις των λογαριασμών της ΚΕΔΗΤ – δήθεν λόγω των capital controls.
Και όταν με τα χίλια ζόρια, κάπου τον Οκτώβριο, ο κ. Κακλαμάνος επιτέλους μας τις έδωσε, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν δεκατρείς χρεώσεις -των 50 λεπτών – εκτύπωσης κίνησης λογαριασμού από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015.
Ε, λοιπόν ποιόν δουλεύει.
Και ποιός του έδωσε το δικαίωμα να «παίζει» με τις ζωές και τις τύχες των εργαζόμενων, των παιδιών και των οικογενειών τους, των ηλικιωμένων, όλων αυτών που εξυπηρετούνται από τις δομές της ΚΕΔΗΤ.
Και εμείς έχουμε ένα λόγο παραπάνω να φτάσουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο.
Γιατί «φτύσαμε αίμα» να τη βάλουμε σε λογαριασμό γιατί όπως προανέφερα την παραλάβαμε το 2011 με πάνω από 250.000 έλλειμμα…
Φίλες και φίλοι,
Ακόμα και αν κάποιοι από μας θα θέλαμε να αποχωρήσουμε από τα δρώμενα του Δήμου της Τρίπολης, είτε για να ασχοληθούμε με τα κοινά από κάποιο άλλο μετερίζι είτε να ιδιωτεύσουμε, υπάρχει ένας σοβαρός λόγος που δεν μας το επιτρέπει.
Η υποχρέωση απέναντι στους πολίτες αυτού του τόπου που επανειλημμένα μας έχουν τιμήσει, τον καθένα μας ξεχωριστά αλλά και όλους μαζί ως Παράταξη, με την εμπιστοσύνη τους, ειδικά σ’ αυτή τη χρονική συγκυρία,.
Γιατί απλά δεν μπορούμε να αφήσουμε το Δήμο έρμαιο στα χέρια του κ. Παυλή.
Ο τρόπος που λειτούργησε αυτά τα δύο περίπου χρόνια, δεν μας κάνει να αισιοδοξούμε, ότι μπορεί να δώσει μια σοβαρή, εναλλακτική της δικής μας πρότασης, προοπτική.
Ο άνθρωπος που για τρεις μήνες το καλοκαίρι του 2014 – από τις εκλογές μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του – αντί να συνεργαστεί μαζί μας για να πιέσουμε από κοινού τις Διαχειριστικές αρχές της Περιφέρειας και την Ε.Ε.Τ.Α.Α. να εντάξουν όλα τα έργα που είχαμε υποβάλλει, αδιαφόρησε επιδεικτικά με τα γνωστά αποτελέσματα της απώλειας ευρωπαϊκών πόρων πάνω από 20 εκατ. Ευρώ, ενδιαφερόμενος μόνο για το πως θα καταλάβει μια ώρα αρχύτερα γραφείο μέσα στο Δήμο – δεν μπορεί να εγγυηθεί το αύριο μιας μεγάλης και δυνατής ΝΕΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.
Ας μείνει λοιπόν να διαχειρίζεται την …μιζέρια των 64 ή 75 χιλ .ευρώ μηνιαίως της ΣΑΤΑ.
Να ονειρεύεται πιστώσεις από ΠΔΕ σαν αυτές που δήθεν είχε εξασφαλίσει το 2015 - αλλά ποτέ δεν ήλθαν.
Τον προειδοποιούμε όμως, να ...ξεχάσει επανάληψη φαινομένων τύπου ΚΕΔΗΤ.
Αντίθετα εμείς και σε περίοδο κρίσης αποδείξαμε ότι ότι λέμε το εννοούμε.
Προχωράμε λοιπόν, μαζί με όλους τους πολίτες, στο σχεδιασμό προτάσεων έργων και δράσεων που με την ψήφο τους θα κληθούμε να υλοποιήσουμε στα πλαίσια της νέας Προγραμματικής Περιόδου.
Καλούμε δίπλα μας και αυτούς που την Παρασκευή πριν τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών του 2014 με την παρουσία τους κάτω από την προεκλογική εξέδρα «κατηύθυναν» τους ψηφοφόρους τους στον κ. Παυλή αλλά τώρα μαζί αγωνιούμε για το μέλλον του τόπου μας.
Αλλά και τους φίλους και ψηφοφόρους του κ. Παυλή που εξαπατήθηκαν ή θα εξαπατηθούν από τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» που τα έχει και «εύκολα».
Γιατί η Τρίπολη η καρδιά του Μοριά και της Αρκαδίας δεν μπορεί να επιβιώσει μόνο αναπολώντας το «Αρκαδικό Ιδεώδες», μέσα από τις αναφορές του Βιργίλιου και τους πίνακες του Πουσέν.
Χρειάζεται άμεσα ένα σταθερό, ρεαλιστικό, αναπτυξιακό όραμα που μόνο εμείς μπορούμε προσφέρουμε αλλά κυρίως να υλοποιήσουμε.
Το αποδείξαμε την τριετία 2011-2014 παρά το γεγονός ότι η κρίση κορυφωνόταν.
Και μαζί θα συνεχίσουμε να το αποδεικνύουμε καθημερινά στην επόμενη Δημοτική Περίοδο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη