Βλάσης: Η δημιουργία “Hotspot” στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης θα οδηγήσει στην απαξίωση

«Το ακούσαμε κι αυτό σε παγκόσμια πρώτη! Οι Υπουργοί της κυβέρνησης θα δημιουργήσουν και θα φέρουν επενδύσεις φιλοξενώντας πρόσφυγες/μετανάστες στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης. Κύριοι Υπουργοί, μην διανοηθείτε να το κάνετε!».
Η δημιουργία “Hotspot” στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης θα οδηγήσει στην απαξίωση έναν χώρο ανάπτυξης και οικονομικής δραστηριότητας, έναν χώρο που μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας.
Η απόφαση εγκατάστασης προσφύγων/μεταναστών στη ...ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης, πέραν του ότι προσκρούει σε σειρά νομικών κωλυμάτων, που έχουν να κάνουν με το συνταγματικά κατοχυρωμένο καθεστώς λειτουργίας των ΒΙ.ΠΕ., θα δημιουργήσει και σωρεία προβλημάτων στις στεγαζόμενες εκεί επιχειρήσεις. Επιπλέον, η βιομηχανική περιοχής της Τρίπολης δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση τις απαιτούμενες συνθήκες διαβίωσης, υγιεινής και ασφάλειας.
Για το λόγο αυτόν κατέθεσα ερώτηση στη Βουλή και ζητώ από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την εγκατάσταση προσφύγων/μεταναστών στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης και να βρει εναλλακτική λύση κατόπιν συνεννόησης με τους τοπικούς φορείς. Επιπλέον ζητώ να δημοσιοποιηθεί ο αριθμός των προσφύγων/μεταναστών, που πρόκειται να φιλοξενηθούν στην Αρκαδία, αλλά και να πραγματοποιηθεί η κατανομή τους αναλογικά και βάσει των δυνατοτήτων υποδοχής σε όλους τους νομούς της Πελοποννήσου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη