Τα χρέη «πνίγουν» το Μουσείο «Μίκης Θεοδωράκης» στη Ζάτουνα

Κλειστό παραμένει εδώ και ενάμισι χρόνο, ο ιδιωτικό μουσείο της Ζάτουνας Αρκαδίας.<!–more–>
Αιτία αυτής της εξέλιξης είναι τα χρέη προς τρίτους, ύψους 100.000 ευρώ, από υποχρεώσεις εκδηλώσεων παρελθόντων ετών. Το μουσείο της ιστορικής Ζάτουνας, ιδρύθηκε πριν δέκα χρόνια και στο ξεκίνημά του, άφησε πολλές υποσχέσεις, αφού ήταν άκρως δραστήριο και φιλοξένησε ουκ ολίγες πολιτιστικές-ιστορικές δράσεις.
Λειτουργούσε βασικά με χορηγίες. Ωστόσο, τα χρόνια των μνημονίων, αυτές έπαψαν να υπάρχουν, με αποτέλεσμα οι εκάστοτε διοικήσεις να μην μπορούν να τα φέρουν εις πέρας και το μουσείο, σταδιακά να βάλει… λουκέτο.
«Γίνεται μία προσπάθεια να βρεθεί μία λύση και να ανοίξει το μουσείο, όμως αυτό δεν είναι κάτι εύκολο, αφού οι διοικήσεις δεν μπορούν να αναλάβουν τέτοιο ρίσκο και τέτοιες ευθύνες», τόνισε σήμερα στην ΕΡΤ Τρίπολης, ο κ. Φίλης, εκδότης της τοπικής εφημερίδας «Ζάτουνα», που γνωρίζει καλά το θέμα.
Αξίζει να αναφερθεί, ότι η Ζάτουνα, είναι ένα πανέμορφο, γραφικό και ιστορικό χωριό, που εκτός απ’ τον Μίκη Θεοδωράκη, ανέδειξε ουκ ολίγους οπλαρχηγούς της Επανάστασης του 1821, καθώς επίσης και αρκετούς εκπροσώπους της τέχνης και των γραμμάτων. Διαθέτει εστιατόρια, ξενώνες και είναι πόλος ανάπτυξης του ορεινού (και όχι μόνο) τουρισμού.

ert.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη