Κήρυξη Των Δ.Ε Τεγέας, Κορυθίου Και Τρίπολης Του Δήμου Τρίπολης, Σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Λόγω Πλημμυρικών Φαινομένων

Βάση της μέχρι στιγμής διαμορφωμένης κατάστασης λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων που άρχισαν τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 25-6-2016 περί ώρα 18.15΄και ολοκληρώθηκαν το βράδυ της ιδίας ημέρας περί ώρα 23.30 και δεδομένου ότι δημιουργήθηκαν τεράστια προβλήματα και βιβλικές καταστροφές σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες,αφού το ύψος της βροχής έφτασε τα 196 χιλιοστά,

ο Δήμαρχος Τρίπολης απέστειλε αίτημα, πρωτίστως στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, να κηρυχθούν οι Δ.Ε Τεγέας, Κορυθίου και Τρίπολης του Δήμου Τρίπολης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω πλημμυρικών φαινομένων, διότι το μέγεθος των διατιθέμενων πόρων του Δήμου δεν επαρκεί για την αντιμετώπιση του μεγέθους των ζημιών.
Οι παραπάνω Δημοτικές Ενότητες υπέστησαν τις κυριότερες ζημιές και πιο συγκεκριμένα:
Δ.Ε ΤΕΓΕΑΣ ΚΑΙ ΚΟΡΥΘΙΟΥ
Το βράδυ του Σαββάτου υπερχείλισαν οι ποταμοί που διέρχονται από την περιοχή (Δολιανίτης, Γαρεάτης, Σαρανταπόταμος καθώς και τα μικρότερα υδατορέματα) και αφού έσπασαν τα προστατευτικά αναχώματα χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού πλημμύρισαν αγρούς της περιοχής καταστρέφοντας τις καλλιέργειες (μονοετείς και δενδρώδεις), το αγροτικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο (τόνοι λάσπης και πέτρες συσσωρεύτηκαν στο οδόστρωμα, καθίζηση οδοστρώματος), παρέσυραν αυτοκίνητα και γεωργικά μηχανήματα, πλημμύρισαν οικίες και καταστράφηκαν οικοσκευές, καταστράφηκαν τα δίκτυα άρδευσης και ύδρευσης, ηλεκτρικοί πίνακες και λοιπός αγροτικός εξοπλισμός. Ταυτόχρονα υπήρξε εγκλωβισμός ατόμων και εκλήθη η πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό τους ο οποίος ήταν επιτυχής. Τα νερά είναι εγκλωβισμένα ακόμα μέσα στους αγρούς μιας και όλα τα αποστραγγιστικά ή αρδευτικά κανάλια είναι γεμάτα νερό και λάσπη και δεν έχουν από κάπου να εκτονωθούν.
Δ.Ε ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Το βράδυ του Σαββάτου υπερχείλισαν τα ρέματα Αγίου Νικολάου, Αγίου Αθανασίου, περιοχής γηπέδου Αστέρα και οδού Τεγέας. Επιπλέον ο τεράστιος όγκος νερού ήταν αδύνατο να απορροφηθεί από τα φρεάτια εντός του αστικού οδικού δικτύου και ως τούτου δημιουργήθηκαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα σε όλο τον αστικό ιστό. Ως συνέπεια των φαινομένων ήταν να πλημμυρίσουν υπόγειες κατοικίες αποθήκες και αθλητικές εγκαταστάσεις, έγινε καθίζηση τμήματος οδοστρωμάτων. Τα νερά δεν έχουν αντληθεί ακόμα από όλους τους ανωτέρω χώρους. Στις Τοπικές Κοινότητες της Δ.Ε Τρίπολης έγινε υπερχείλιση χειμάρρων και καταστράφηκε αγροτικό και επαρχιακό οδικό  δίκτυο, καλλιέργειες, δίκτυα άρδευσης και ύδρευσης, αγροτικός γεωργικός  εξοπλισμός, πλημμύρισαν οικίες και καταστράφηκαν οικοσκευές.
Ενημερώνουμε τους πολίτες, ότι από χθες το βράδυ στο Δήμο Τρίπολης και στα τηλέφωνα 2713 600440, 2713 600407, συλλέγονται και δίδονται πληροφορίες για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης λόγω πλημμύρας. 
 
 
 
 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη