Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης από τις 8 Δεκεμβρίου 2015, πληρώνει την επιπολαιότητα και τον ερασιτεχνισμό των  φωστήρων του ΥΥΚΑ και ιδιαίτερα του θεριακλή και ειδικού επί παντός επιστητού κ. Π. Πολάκη αφήνοντας χωρίς διοικητή το νοσοκομείο καθώς ο κ. Ν. Χρόνης δεν πέρασε από την αξιολόγηση, όπως και 58 άλλοι διοικητές νοσοκομείων σε όλη τη χώρα. Από τότε χρέη διοικητού είχε ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε στις 15/6/16 και εν συνεχεία ο διοικητικός διευθυντής του νοσοκομείου. Ήταν τότε Φεβρουάριος του 16 που ο Π. Πολάκης δήλωνε ότι θα κοιτάξουμε στα μάτια τους υποψηφίους και θα καταλάβουμε εάν είναι καθαροί και θα τους διορίσουμε, έλα όμως που η τρόικα τους χάλασε την σούπα επιβάλλοντας τους να ακολουθήσουν νόμιμες διαδικασίες. Επτά μήνες λοιπόν χωρίς διοικητή και χωρίς ΣΔ το νοσοκομείο γίνετε μόνο  διεκπεραίωση και διαχείριση της καθημερινότητας. Για  σχεδιασμό και αντιμετώπιση πραγματικών προβλημάτων που ταλανίζουν το Παναρκαδικό και οδηγούν, μαθηματικά, στην υποβάθμιση του, ούτε λόγος.
Το Παναρκαδικό παρόλα αυτά εξακολουθεί να είναι  σημείο αναφοράς  στην περιφέρεια και να δέχεται δύσκολα και βαριά περιστατικά από τους όμορους νομούς με κόστος όμως μεγάλο για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δουλεύουν υπό πραγματικές  συνθήκες Burnout (ψυχοσωματικής καταπόνησης).
Ένα δείγμα της κατάστασης που επικρατεί στο νοσηλευτικό προσωπικό, (εδώ έχουμε 60 αποχωρήσεις για διαφόρους λόγους και καμία πρόσληψη) ειναι η απόφαση  της διοίκησης να κλείσει και να συμπτύξει τμήματα την περίοδο από 11/7/16 έως και 19/8/16 για την χορήγηση αδειών και ρεπό.egrafo_0001
ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
“Τη βραχυπρόθεσμη συνλειτουργία των Τμημάτων Α1 και Β’ Χειρουργικού, Α’ και Β’ Ορθοπεδικού, Ω.Ρ.Λ. και Οφθαλμολογικού, καθώς και των Γναθοχειρουργικών, για το χρονικό διάστημα από 11.07.2016 έως και 19.08.2016, σε σύνολο 28 κλινών στον 3° όροφο, οι οποίες επιμερίζονται ως ακολούθως: Α’ και Β’ Χειρουργικό (14 κλίνες), Α’ και Β’ Ορθοπεδικό (8 κλίνες), Ω.Ρ.Λ. (4 κλίνες), και Οφθαλμολογικό (Ικλίνη), και για τα γναθοχειρουργικά περιστατικά (1 κλίνη).
Η ανωτέρω ρύθμιση επιβάλλεται για να επιτευχθεί η χορήγηση αδειών στο Νοσηλευτικό Προσωπικό.”
egrafo
Επίσης το κλείσιμο της ΜΕΘ για το διάστημα από 24/6/16 μέχρι της 10/7/16 (για εργασίες συντήρησης και απολύμανσης) αποτελεί μεγάλο πλήγμα στην λειτουργία του νοσοκομείου.
Βεβαίως αυτό συμβαίνει και σε άλλα νοσοκομεία αλλά είμαστε το μόνο που κλείνει για τόσο μεγάλο διάστημα και μάλιστα σε μια περίοδο που ο πληθυσμός στην Αρκαδία αυξάνετε κατακόρυφα. Πρακτικά λοιπόν το νοσοκομείο για ενάμιση μήνα λόγω κακού προγραμματισμού θα υπολειτουργεί.
Ιατρικό προσωπικό προσλήψεις μηδέν, με επικουρικούς ιατρούς το πρόβλημα δεν λύνετε και εδώ υπάρχει η δραματική κατάσταση με τους ειδικευόμενους γιατρούς που ο αριθμός τους ελαττώνετε με γεωμετρική πρόοδο  λόγω της εγκληματικής πολιτικής του υπουργείου και των μαθητευόμενων μάγων της ηγεσίας του. Η φυγή τους είναι μαζική και ασταμάτητη. Οι ειδικευόμενοι είναι οι γιατροί passe-partout είναι ο κινητήριος μοχλός των κλινικών είναι αυτοί που κάνουν όλες τις δουλειές εκτός από αυτήν που διορίσθηκαν να κάνουν.
Να εκπαιδευτούν, συνεπώς γιατί να μείνουν; η μετανάστευση και αναζήτηση  καλύτερης τύχης ειναι μονόδρομος για αυτούς.
 Ένα διαχρονικό έγκλημα όλων μας απέναντι τους.
Δείτε τώρα και τα προγράμματα εφημεριών του τριημέρου.  Δείτε τις τρομακτικές ελλείψεις και κρίνετε. 31 ειδικότητες  και από αυτές εφημερεύουν 11 και για όλο το νοσοκομείο 9 ειδικευόμενοι που βγάζουν 24ωρη εφημερία. έλεος κύριοι  του υπουργείου αφήστε τα λόγια και προχωρήστε επιτέλους σε πράξεις. Τα σκυλιά ουρλιάζουν από κούραση και αγανάκτηση, το καραβάνι σας έχει πέσει σε κινητή άμμο…
egrafo_0002
Κύριοι βουλευτές, περιφερειάρχη, δήμαρχοι, δημοτικά συμβούλια  και πολιτευτές της Αρκαδίας ξυπνήστε επιτέλους και αγωνιστείτε για το νοσοκομείο γιατί κοιμάστε η είστε ανίκανοι να το διαχειρισθείτε, αν δεν μπορείτε να πάτε σπίτια σας η Αρκαδία και οι Αρκάδες δεν σας χρειάζονται να τους κτυπάτε στην πλάτη και να τους χαμογελάτε χαζά.
Καληνύχτα σας
Παπασταματάκης Γεώργιος
Χειρουργός
egrafo_0004

docmed