Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας


 

·        Ενημερωτικό σεμινάριο για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των επαγγελματιών τουρισμού

Ενημερωτικό σεμινάριο για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των επαγγελματιών τουρισμού σε όλη την Ελλάδα και να τους εκπαιδεύσει σε διαδικτυακά εργαλεία διοργανώνει το Grow Greek Tourism Online, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού) το ΣΕΤΕ (Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) και το Επιμελητήριο Αρκαδίας τη Δευτέρα 27 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

 


·        Παρέμβαση Επιμελητηρίου Αρκαδίας για τα Πνευματικά Δικαιώματα


Την στήριξη από αρμόδιους φορείς, για το νομοσχέδιο που αφορά στη μείωση των τελών που καλούνται να καταβάλλουν οι επιχειρήσεις για την αναπαραγωγή μουσικής ζητούν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και Επιμελητήρια της χώρας μεταξύ αυτών, με ενεργή παρουσία, το Επιμελητήριο Αρκαδίας το οποίο απέστειλε επιστολή στους Βουλευτές Αρκαδίας κ.κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Κώστα Βλάση και Γιώργο Παπαηλίου. Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ζητά από τους βουλευτές Αρκαδίας να στηρίξουν το σχέδιο Νόμου, που βρίσκει σύμφωνη την Επιμελητηριακή Κοινότητα, ώστε να καταστεί Νόμος του Κράτους και να δώσει ανάσα στους επαγγελματίες –χρήστες, αλλά και στους δημιουργούς.

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, www.arcadianet.gr, όλες οι πληροφορίες για την παρέμβαση και το σχέδιο νόμου.

 

·        Ψηφιακή υπογραφή για τις επιχειρήσεις σε τέσσερα βήματα από το Επιμελητήριο Αρκαδίας

Μια ακόμη υπηρεσία, στο πλαίσιο της καλύτερης εξυπηρέτησης των μελών του, ξεκίνησε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας. Πρόκειται για τη δυνατότητα απόκτησης ψηφιακής υπογραφής. Μια σύγχρονη και ιδιαίτερα ανταγωνιστική λύση, η οποία προσφέρει ένα εύχρηστο, γρήγορο και απόλυτα ασφαλή τρόπο διαχείρισης των συναλλαγών των επιχειρήσεων. Η έκδοση της ψηφιακής υπογραφής γίνεται με έξι απλά βήματα. Η διάρκεια των ψηφιακών πιστοποιητικών και της υπηρεσίας/άδειας χρήσης της Ασφαλούς Διάταξης Υπογραφής θα είναι 5 έτη και το συνολικό κόστος θα ανέρχεται στο ποσό των 80 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α. 24%.

Όλες οι πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

 

·        35.000 νοικοκυριά εντάσσονται στο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»


Την επανέναρξη του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», για 35.000 νοικοκυριά που είχαν υποβάλει αίτηση έως τα τέλη του 2015, χωρίς τελικώς να επωφεληθούν, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΤΕΑΝ κ. Κώστας Γαλιάτσος. Για την επανέναρξη του προγράμματος θα διατεθούν περί τα 120 εκατ. ευρώ και η διαδικασία για την οριστική ένταξη των δικαιούχων θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος την προσεχή εβδομάδα, που είναι αρμόδιο για την έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης.

Όλες οι πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη