Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Βιωματικό Σεμινάριο Γονέων


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, το Βιωματικό Σεμινάριο Γονέων που υλοποιήθηκε στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Ανέλιξη». Το σεμινάριο είχε διάρκεια 10 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις.

Οι γονείς που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία, μέσα από βιωματικές διαδικασίες, να επεξεργαστούν θέματα σχετικά με την επικοινωνία και την ενδυνάμωση των σχέσεων στην οικογένεια.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα όπως η αξία της αυτοεκτίμησης και πως μπορεί να ενισχυθεί, η εξάρτηση και οι εξαρτητικές σχέσεις, η αναγνώριση των αναγκών των παιδιών και των γονιών, η έκφραση και διαχείριση των συναισθημάτων και των συγκρούσεων στην οικογένεια.

Οι γονείς αναγνώρισαν την ανάγκη ύπαρξης ορίων στο μεγάλωμα των παιδιών καθώς και τη δική τους συμβολή στο να αποκτήσουν τα παιδιά την ικανότητα να αντιστέκονται στις πιέσεις των συνομηλίκων και να λένε «όχι». Όλα τα παραπάνω συνδέονται με την προαγωγή της ψυχικής υγείας και την πρόληψη εξαρτητικών συμπεριφορών.

Οι συμμετέχοντες γονείς εξέφρασαν την επιθυμία για την συνέχιση των συναντήσεων της ομάδας την καινούργια σχολική χρονιά. Το σεμινάριο συντόνισε η κα. Φωτεινή Τραχανά, Κοινωνιολόγος, Επιστημονικό Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων.

Οι γονείς που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε σεμινάρια του Κέντρου Πρόληψης, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του Κέντρου 2710235243, τις πρωινές ώρες.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη