Παρέμβαση Επιμελητηρίου Αρκαδίας για τα Πνευματικά Δικαιώματα


Την στήριξη ζητούν, από τους αρμόδιους φορείς, για το νομοσχέδιο που αφορά στη μείωση των τελών που καλούνται να καταβάλλουν οι επιχειρήσεις για την αναπαραγωγή μουσικής, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και Επιμελητήρια της χώρας μεταξύ αυτών, με ενεργή παρουσία, το Επιμελητήριο Αρκαδίας το οποίο απέστειλε επιστολή στους Βουλευτές Αρκαδίας κ.κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Κώστα Βλάση και Γιώργο Παπαηλίου.

Ενημερωτικά, από το 2013 έχει συσταθεί και διεπιμελητηριακή επιτροπή για το θέμα με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στυλιανό Μωραίτη, με εξουσιοδότηση της ΚΕΕΕ. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης σε όλους τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Πολιτισμού, κόμματα οργανισμούς κ.λπ) μέσα από έναν Εθνικό Διάλογο για την τροποποίηση του Ν. 2121/93 περί πνευματικής ιδιοκτησίας καθώς και την ενημέρωση των επιχειρηματιών αλλά και του κόσμου σχετικά σε ποιον, με ποιον τρόπο διανέμονται τα χρήματα που λαμβάνουν οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης, που και πως και αν τελικά πιάνουν τόπο και εξυπηρετούν τον σκοπό του ν. 2121/93.

Μετά από 2,5 χρόνια, το Δεκέμβριο 2015 ήρθε το σχέδιο νόμου προς δημόσια διαβούλευση και ολοκληρώθηκε στις 22/1/2016.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ζητά από τους βουλευτές Αρκαδίας να στηρίξουν το σχέδιο Νόμου ,  που βρίσκει σύμφωνη την Επιμελητηριακή Κοινότητα, ώστε να καταστεί Νόμος του Κράτους και να δώσει ανάσα στους επαγγελματίες –χρήστες, αλλά και στους δημιουργούς.

 

Σημειώνεται ότι το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στις 24 Ιουνίου 2014, είχε  διοργανώσει εκδήλωση – ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης (ΑΕΠΙ, ΓΕΑ ) προκειμένου να ενημερωθούν οι επιχειρηματίες της Αρκαδίας για το νόμο 2121/1993 «Περί Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων».

Επιστολή

Κύριοι  βουλευτές  του Νομού,

Ένα ζήτημα το οποίο έχει ταλαιπωρήσει και ακόμη ταλαιπωρεί τις μικρομεσαίες  και μικρές επιχειρήσεις είναι το ζήτημα που αφορά την  Διαχείριση των Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Προκειμένου να μην συνεχιστεί επί αορίστου η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση, παρακαλούμε να λάβετε γνώση τόσο των ενεργειών των Επιμελητηρίων για την τροποποίηση του Ν.2121/93, όσο και των προβλημάτων που προκάλεσε ο Νόμος αυτός κατά την εφαρμογή του.

Με την ολοκλήρωση του εθνικού διαλόγου για το θέμα, τη σύνταξη του σχεδίου Νόμου και το πέρας της δημόσιας διαβούλευσης στις 22/01/2016 ευελπιστούμε στη στήριξή σας και την ψήφιση του εν λόγω σχεδίου,  που βρίσκει σύμφωνη την Επιμελητηριακή Κοινότητα, ώστε να καταστεί Νόμος του Κράτους και να δώσει ανάσα στους επαγγελματίες –χρήστες, αλλά και στους δημιουργούς.

Σας κοινοποιούμε συνημμένα, σχετική επιστολή του συντονιστή της «Επιτροπής παρακολούθησης και υλοποίησης των θεμάτων Πνευματικών Δικαιωμάτων της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας»,  Προέδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Μωραΐτη, καθώς επίσης  τα επίμαχα  άρθρα του σχεδίου νόμου με την αισιοδοξία ότι  θα ψηφιστούν ως έχουν.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη στήριξή σας.

 Με εκτίμηση,

 

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ

 

 

Σημείωση: Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (Σημαντικά Νέα) μπορείτε να κατεβάσετε τα επίμαχα άρθρα του σχεδίου νόμου και την επιστολή του συντονιστή της «Επιτροπής παρακολούθησης και υλοποίησης των θεμάτων Πνευματικών Δικαιωμάτων της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας»

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη