«Σπουδαίο έργο το φράγμα της Κελεφίνας για την αγροτική μας οικονομία»


«Σπουδαίο έργο και διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής» χαρακτήρισε το φράγμα της Κελεφίνας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, το οποίο έλαβε χώρα στη Σπάρτη την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016, και εξήρε τη συμβολή της Περιφέρειας για την ολοκλήρωση της μελέτης, τόσο στο επίπεδο της αποπληρωμής των οικονομικών υποχρεώσεων, όσο και στο επίπεδο των αδειοδοτήσεων.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού σημείωσε ότι το φράγμα αυτό έχει κομβική σημασία στο σχέδιο της Περιφέρειας για την υλοποίηση ενός δικτύου φραγμάτων ώστε να ενισχυθεί ο πρωτογενής τομέας, τόνισε την ανάγκη να δοθεί από την Κυβέρνηση η δυνατότητα να μετατραπούν αυτά τα έργα σε υβριδικά, ώστε, μέσα από την παραγωγή ενέργειας, να μειωθεί τόσο το κόστος συντήρησης και λειτουργίας τους, όσο και το κόστος άρδευσης στους αγρότες.

Απευθυνόμενος στη μειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι «μας κατηγορούσατε προεκλογικά ότι ιδιωτικοποιούμε τα νερά και τώρα έρχεστε εσείς να υπηρετήσετε μια τέτοια εξέλιξη και μάλιστα με πολύ χειρότερους όρους απ’ ότι μας κατηγορούσατε».

Ειδική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης στο έργο του Βασιλοποτάμου, για το οποίο η Κυβέρνηση εδώ και 8 μήνες δεν αναλαμβάνει τις πρωτοβουλίες που θα άρουν τα εμπόδια εξέλιξής του και σημείωσε ότι στόχος της Περιφερειακής αρχής είναι με το έργο αυτό, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, να αντιμετωπίσει τόσο τα φαινόμενα πλημμυρίδων, όσο και λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η περιοχή της Νότιας Λακωνίας.

 

 

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη