Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας


·        Νέα επιχειρηματική αποστολή στο Μιλάνο για ελληνικής παραγωγικές εταιρίες


Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ενημερώνει τα μέλη του – επαγγελματίες της Αρκαδίας – ότι το Ελληνικο Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας σε συνέχεια του προγράμματος ‘’ΕΞΑΓΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ’’ και μετά από την επιτυχία των συναντήσεων της 1ης αποστολής   διοργανώνει νέα επιχειρηματική αποστολή από  18-20 Σεπτεμβρίου 2016 στο Μιλάνο της Ιταλίας με στόχο την προώθηση ελληνικών προ’ι’όντων και υπηρεσιών στην Ιταλική αγορά.

Όλες οι λεπτομέρειες για την αποστολή στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

 

  • Εφορία: Έρχονται 30.000 προληπτικοί ελέγχοι

Στη διενέργεια περίπου 30.000 προληπτικών ελέγχων από τις ΔΟΥ και μεγάλο αριθμό στοχευμένων ελέγχων από τις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) σε όλη την επικράτεια, με ιδιαίτερη έμφαση σε τουριστικές περιοχές, αλλά και σε κλάδους ή επιχειρήσεις που παρουσιάζουν υψηλή παραβατικότητα (εστιατόρια, ταβέρνες, κέντρα διασκέδασης, χώροι δεξιώσεων κλπ), προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.



  • Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων: Nέο Καθεστώς για μη εισπράξιμες οφειλές

Στην άμεση δέσμευση του 100% των καταθέσεων, των πάσης φύσεως λογαριασμών και παρακαταθηκών και του περιεχομένου των θυρίδων των οφειλετών του Δημοσίου, καθώς και των συνυπόχρεων προσώπων και μέχρι του ύψους των χρεών και των συμβεβαιωμένων οφειλών προς τρίτους για δέκα χρόνια θα προχωρεί η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, από τη στιγμή που οι οφειλές, με βάση νέα κριτήρια και προϋποθέσεις, χαρακτηριστούν ανεπίδεκτες είσπραξης. Με νεότερη απόφαση του ΓΓΔΕ Γ. Πιτσιλή καθορίζονται πρόσθετοι όροι για τον χαρακτηρισμό των οφειλών ανεπίδεκτων είσπραξης. 

 

 

·        Ευχαριστήριο Επιμελητηρίου Αρκαδίας στη ΔΕΗ

Ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μπουντρούκας και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) για την έκπτωση 15%  που προσφέρει σε όλους τους επαγγελματικούς πελάτες Χαμηλής και Μέσης Τάσης, με στόχο τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της προσαρμοστικότητας των επιχειρήσεων στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στον τομέα της οικονομίας και της απασχόλησης.

Αναλυτικά οι σχετικές επιστολές του Επιμελητηρίου και της ΔΕΗ στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

 

 

 

 

 

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη