Με πενήντα δύο (52) θέματα ημερήσιας διάταξης και με τρία (3) εκτός ημερήσιας, συνεδρίασε χθες το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίπολης.
Το θέμα της πιθανότητας δημιουργίας Δημαρχιακού Καταστήματος, στο Ο.Τ. 271 (πίσω απ’ το Δικαστήριο), στο οικόπεδο της τέως Αγροτικής Τράπεζας και οι εγκρίσεις των απολογισμών και των προυπολογισμών του βρεφονηπιακού σταθμού του ιδρύματος Βοσυνιώτη, ήταν τα δύο βασικά θέματα συζήτησης.
Η Δημοτική Αρχή, επιθυμεί την τροποποίηση του σχεδίου πόλεως στο Ο.Τ. 271 και τον χαρακτηρισμό του ως «χώρου με κοινωφελή χαρακτήρα» για την ανέγερση Δημαρχείου. Η Δημοτική Αρχή, κρίνει ότι ο χώρος είναι κατάλληλος γιατί βρίσκεται στο ιστορικό-εμπορικό κέντρο, είναι κοντά στο παλαιό Δημαρχείο, στο Δικαστήριο και στο Πνευματικό Κέντρο.
Η Δημοτική Αρχή, επιθυμεί επίσης, όπως δημιουργηθεί και δημοτικός χώρος στάθμευσης. Ο Δήμαρχος Τρίπολης, υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη θέση διατηρεί την αισθητική και πολεοδομική λειτουργία της περιοχής, είναι αδόμητη, χωρίς να χρειάζεται αποζημίωση σε ιδιώτες, κατάλληλοι είναι και οι αριθμοί (εμβαδόν, σχήμα, όροι δόμησης κλπ), ενώ και το ΓΠΣ το επιτρέπει (μιας και αυτό ονοματίζει τη θέση αυτή ως «πολεοδομικό κέντρο»).
Το ζήτημα ψηφίστηκε τελικά, κατά πλειοψηφία (υπέρ οι παρατάξεις Παυλή, Νικολάου, κατά αυτή του Σμυρνιώτη, παρών οι παρατάξεις Τζιούμη, Γιαννούλη, Τσιαμούλου) και αφού πρώτα ακούστηκαν διάφορα και υπήρξαν ουκ ολίγες διαφορετικές προσεγγίσεις του θέματος.

ert.gr