Σαρδέλες φούρνου απο την Καλλιόπη

8 μέτριες πατάτες 1 κιλό σαρδέλες ή γαύρος 1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη 2 λεμόνια (χυμός) 1 κ.γλ. ρίγανη 3/4 φλ. ελαιόλαδο 4-5 σκελίδες σκόρδο 1 μέτριο κρεμμύδι αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις τοποθετούμε σε ταψάκι να είναι στριμωγμένες. Σε ενα σεικερ βαζουμε το αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,λάδι,μουστάρδα. Συμπληρώνουμε νερό μέχρι τη μέση της πατάτας (περίπου 1 ποτήρι). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις και σε αέρα για 40΄ μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τις σαρδέλες, με μαχαίρι κόβουμε το κεφάλι και καθαρίζουμε τα εντόσθια. Ελαφρά ξύνουμε το δέρμα να φύγουν τα λέπια. Πλένουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι. Πασπαλίζουμε με αλάτι και τις φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να γίνουν οι πατάτες. Όταν τρυπήσουμε τις πατάτες με πηρούνι και δούμε ότι μαλάκωσαν, τότε τοποθετούμε τις σαρδέλες τη μία διπλα στην άλλη, πάνω στις πατάτες και αφήνουμε να ψηθούν για ακόμη 15΄. Σερβίρονται ζεστές με πατάτες και την υπέροχη σάλτσα τους.

Καλλιόπη Κ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη