Γιαννακούρας: 2500 παιδιά μεταφέρονται σε σχολεία με 291 δρομολόγια!!


Συνέντευξη τύπου του αντιπεριφεριάρχη κύριου Βαγγέλη Γιαννακούρα για τα προγράμματα μεταφοράς μαθητών δημοσίων σχολείων


 

Σήμερα το πρωί ο αντιπεριφεριάρχης κύριος Βαγγέλης Γιαννακούρας προέβη σε συνέντευξη τύπου με αφορμή τα προβλήματα,που υπάρχουν στα προγράμματα μεταφοράς μαθητών των δημοσίων σχολείων.

Ανοίγοντας την ομιλία του ανέφερε ότι καθημερινά μεταφέρονται περίπου 2.500 παιδιά από διάφορα μέρη της Αρκαδίας σε νηπιαγωγεία,δημοτικά σχολεία,γυμνάσια,γενικά και επαγγελματικά λύκεια καθώς και στα ειδικά σχολεία του Κάψια.

Για την πραγματοποίηση αυτού του προγράμματος έχουν προκύψει 291 δρομολόγια ,εκ των οποίων τα 53 δρομολόγια πραγματοποιούνται μέσω λεωφορείων του ΚΤΕΛ Τριπόλεως ενώ κοντά στα 200 πραγματοποιούνται μέσω taxi.Ακόμη, γνωστοποίησε ότι στο άμεσο μέλλον θα υπάρξει και η δημιουργία 20 ακόμα δρομολογίων για περιοχές γύρω από την Τρίπολη.

“Πρόκειται για ένα πρόγραμμα,που βοηθά τους ακρίτες που μένουν στο χωριό τους”Εν συνεχεία,τόνισε την δυσκολία αυτού του έργου,ενώ ανέφερε το πόσο βοηθητικό είναι αυτό το πρόγραμμα για αυτές τις οικογένειες,που ζουν στην ύπαιθρο και σε απομακρυσμένες περιοχές του νομού μας.

“Εμείς οι μεγαλύτεροι Θυμόμαστε ότι παλαιότερα σε μικρή ηλικία(από 12 ετών) νοικιάζαμε σπίτι για να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε το σχολείο”

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι για την πραγματοποίηση αυτού διατέθηκαν πέρυσι 3 εκατομμύρια 718 χιλιάδες ευρώ(έναντι 6 εκατομμυρίων παλαιότερα,πριν τις περικοπές),ποσό,το οποίο αναμένεται να δωθεί και φέτος  για αυτό τον σκοπό.Πρόκειται για δρομολόγια που πραγματοποιούνται από λεωφορεία του ΚΤΕΛ Αρκαδίας,συνεργασίες μεταξύ taxi αλλά και μεμονωμένα taxi.

Κλείνοντας, ο κύριος Γιαννακούρας εξέθεσε την ελπίδα του ότι από τις αρχές του Οκτώμβρη το πρόγγραμα θα λειτουργεί εύρυθμα ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει και συγγνώμη στις οικογένειες των μεταφερόμενων μαθητών για τα προβλήματα,που έχουν εμφανιστεί.

 
Ρεπορτάζ: Γιώργος Μητρόπουλος

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη