Σήμερα η μεγαλύτερη γιορτή δράσεων στην πόλη μας για μικρούς και για μεγάλους!!


Ωρολόγιο Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Wheeling2Help

 

14:15 = Συγκέντρωση ποδηλατών στην Πλατεία Άρεως

14:30 = Αναχώρηση των ποδηλατών προς συνάντηση των εθελοντών ποδηλατών    στο Στενό

17:00 =  Άφιξη των εθελοντών ποδηλατών και των συνοδών στην Πλατεία Άρεως

17:00-17:30 = Τελετή παράδοσης των αμαξιδίων στο σύλλογο ΑμεΑ Αρκαδίας.

17:30-18:00 = Ακροστιχίδα του Wheeling2Help

17:30-19:00 = Παρουσίαση παραολυμπιακών αθλημάτων από Δημοτικά Σχολεία και βιωματικών παιχνιδιών    

18:00-19:00 = Παρουσίαση βιωματικών παιχνιδιών από το Σώμα Προσκόπων

19:00-19:15 = Παρουσίαση προγράμματος από το γυμναστήριο Body Art

19:15-19:30 = Παρουσίαση προγράμματος από το γυμναστήριο Golden Gym

19:30-19:45 = Παρουσίαση προγράμματος από το γυμναστήριο Star Fitness Irida

20:00-20:30 = Συναυλία

20:30-21:00 = Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης



Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου υποδεχόμαστε στην Τρίπολη τους εθελοντές ποδηλάτες του Wheeling2Help.

Το Wheeling2Help είναι μια πανελλήνια φιλανθρωπική δράση στα πλαίσια της οποίας εθελοντές ξεκίνησαν να ποδηλατούν στις 7 Σεπτεμβρίου από την Κωνσταντινούπολη για να καταλήξουν στο Ηράκλειο Κρήτης. Σκοπός της δράσης είναι, μέσω διαδικτυακής καμπάνιας (crowd founding), αλλά και με την τοποθέτηση  κουμπαράδων σε επιλεγμένα σημεία, να συγκεντρωθούν 19.000 Ευρώ για την αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων. Τα αμαξίδια θα παραδοθούν σε είκοσι πόλεις σταθμούς της δράσης, (5 σε κάθε πόλη), σε γιορτές που θα διοργανώνονται τόσο με την αφορμή αυτή, όσο και με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για τα προβλήματα των ανθρώπων με αναπηρία, για την κοινωνική προσφορά, και την συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες.

Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. 5 ΕΝΤΕ, στα πλαίσια των κοινωνικών της δράσεων, έχει αναλάβει τον συντονισμό των εθελοντών της Τρίπολης και την διοργάνωση της γιορτής στην πόλη.

Η εκδήλωση έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Τρίπολης και ο σύλλογος ΑμεΑ Αρκαδίας.

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν από τις 14:15 με συγκέντρωση ποδηλατών στην Πλατεία Άρεως. Στη συνέχεια θα ποδηλατήσουν ως το χωριό Στενό όπου θα υποδεχθούν τους εθελοντές και θα τους συνοδεύσουν πίσω στην Πλατεία.

Εκεί στις 17:00 θα γίνει η τελετή παράδοσης των αμαξιδίων στον Σύλλογο ΑμεΑ Αρκαδίας και στις 17:30 θα αρχίσουν οι εκδηλώσεις από 34 συλλόγους, ομάδες και επιχειρήσεις.

Η εκδήλωση θα κλείσει στις 21:00 περίπου.

Στις ανάγκες της δράσης έχουν ανταποκριθεί πέντε χορηγοί με την κατάθεση χρημάτων που αντιστοιχούν συμβολικά για την αγορά 5 αμαξιδίων και 40 επιχειρήσεις, σύλλογοι και ομάδες που τοποθέτησαν κουμπαράδες στο χώρο τους.

Επίσης 16 επιχειρήσεις παραχώρησαν υλικά για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Σας επισυνάπτουμε το ωρολόγιο πρόγραμμα της εκδήλωσης, σχεδιάγραμμα με τους χώρους των δράσεων στην πλατεία και επίσης  αναλυτικούς πίνακες με τα ονόματα των συμμετεχόντων στην εκδήλωση και των χορηγών.

Να σημειωθεί ότι της εκδήλωσης της Τρίπολης, σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου προηγούνται αντίστοιχες εκδηλώσεις στην Κόρινθο 27/9, το Ναύπλιο 28/9 και έπεται στην Καλαμάτα 01/10.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας στην μεγάλη αυτή γιορτή στο κέντρο της πόλης μας. Ας γεμίσουμε την πλατεία Άρεως με χαμόγελα, για την κοινωνική προσφορά, την ευαισθητοποίηση και τον Αθλητισμό.

 

Τηλ. Επικοινωνίας: 6972-582918 Γιώργος Κ. Καραγιάννης

 

                Με εκτίμηση,                                                                                                                                              για την Κοιν.Σ.Επ. 5ΕΝΤΕ

      ο πρόεδρος της Δ.Ε.

   Γεώργιος Κ. Καραγιάννης

 



 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ WHEELING2HELP  ΤΡΙΠΟΛΗΣ
 
1) - 3ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης: Παρουσίαση παραολυμπιακών αθλημάτων.
2) - 6ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης: μαθητές του θα συμμετάσχουν στην ακροστιχίδα και στη συνέχεια οι δασκάλες θα παρουσιάσουν ένα παιχνίδι με μαντήλια μαζί με τους μαθητές!
3) - 7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης: Παρουσίαση παραολυμπιακών αθλημάτων.
4) - 10ο Δημοτικό σχολείο Τρίπολης: Παρουσίαση παραολυμπιακών αθλημάτων.
Ειδικότερα τα σχολεία με επιμέλεια εκπαιδευτικών και τη βοήθεια εθελοντών θα παρουσιάσουν: α) Διαδρομή σε αναπηρικό αμαξίδιο (βιωματικό για να γνωρίσουμε πως είναι να κινείσαι αν είσαι ΑμεΑ. β) Boccia, παραολυμπιακό άθλημα. γ) Άρδη βαρών σε πάγκο, παραολυμπιακό άθλημα από μαθητές νηπιαγωγείου. δ) Διαδρομή μη βλέποντος με μπαστουνάκι. ε) Sitting Voley, παραολυμπιακό άθλημα. στ) Οδηγός-Τυφλός, διαδρομή με βαθμούς δυσκολίας, ζ) Μπάσκετ, σουτ από καθιστή θέση.
5) -ΑΕΚ Τρίπολης Τένις: Θα συμμετέχει με προσκεκλημένο παραολυμπιονίκη του τένις, ο οποίος θα παίξει τένις με μικρούς αθλητές. Επίσης θα υπάρχει δεύτερο αναπηρικό αμαξίδιο για να δοκιμάσει κάποιος να παίξει πάνω σε αυτό. το πρόγραμμα των προπονήσεων θα γίνει στην πλατεία κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
6) - ΑΕΚ Τρίπολης Ποδηλασία:  Οι αθλητές της θα συνοδεύσουν τους ποδηλάτες κατά την είσοδό τους στην Τρίπολη, αλλά και την επόμενη μέρα κατά την αναχώρησή τους.
7) - Αστέρας Τρίπολης: Αντιπροσωπεία παικτών της ομάδας θα βρίσκεται στο χώρο για να μοιράσουν αυτόγραφα και να φωτογραφηθούν
8) - “Art Photos” Γιάννης Αλειφερόπουλος: Θα καλύψει την εκδήλωση με λήψεις από drone.
9) - Βάλια Αμπαζή/»Βόλτα στην Τρίπολη»: θα καλύψει φωτογραφικά και με βίντεο τα παραλειπόμενα των δράσεων.
10) – «Body Art»: θα παρουσιάσει πρόγραμμα Τumbao Fitness and Dance.
11) - «Golden Gym»: Θα παρουσιάσει τα τμήματα Παγκρατίου, Kick-Boxing και Krav Maga.
12) - Ελληνική Ομάδα Διάσωσης: Με την παρουσία της θα φροντίζει για την ασφάλεια των θεατών και των συμμετεχόντων.
13) - ΕΟΣ Τρίπολης: Τα μέλη του θα συνοδεύσουν τους ποδηλάτες κατά την είσοδο στην πόλη, θα βοηθήσουν σαν εθελοντές στις δράσεις και σε stand θα παρουσιάσουν τιε δραστηριότητες του συλλόγου.
14) - «Ι.Π.ΠΟ.ΤΕΣ»: Έκθεση παλιών, ανακατασκευασμένων ποδηλάτων.
15) - Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΤΖΙΟΥΜΗ: Θα καλωσορίσει την ομάδα του wheeling 2 help στην κεντρική πλατεία Αγίου Βασιλείου της Τρίπολης με τη συμμετοχή των μαθητών χαρίζοντας γέλια, χαμόγελα και κόκκινα τριαντάφυλλα!!!
16) - Ομάδα ΑμεΑ «Τελεία και Παύλα»: Τα μέλη της Ομάδας θα παρουσιάσουν τις εξής  δραστηριότητες:
α) Επιδαπέδιο τρισδιάστατο παιχνίδι μνήμης-memory με εικόνες για τις 4 κατηγορίες αναπηριών (τύφλωση, κώφωση, νοητική υστέρηση, κινητική αναπηρία ) Απευθύνεται σε παιδιά.
β) Kατασκευή τουλάχιστον 4 πινάκων με πλαστικά καπάκια, διαστάσεων περίπου 1μ*2μ , με προσχεδιασμένες εικόνες με τις 4 αναπηρίες και 2  με συναισθήματα. Απευθύνεται σε παιδιά.
γ) Ποδήλατο ..έκφρασης, αληθινό ποδήλατο όπου επάνω θα προσαρμόσουμε (στις ρόδες, στο τιμόνι, στο καλαθάκι) χαρτόνια με γραμμένες εκφράσεις-απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν την αναπηρία. Απευθύνεται σε ενήλικες.
δ) θα επιμεληθούν την Ακροστιχίδα του Wheeling2Help
17) - «Πeripatos»  Εταιρεία πολιτισμού: θα υλοποιήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΤεχνουρΓΗ που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.
Η δράση των νέων καλλιτεχνών θα λάβει χώρα στο έδαφος αναθεωρώντας τη σχέση μεταξύ ανθρώπου και φύσης.. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να δημιουργήσουν ένα έργο τέχνης στηριζόμενο στη τέχνη του Land Art, το οποίο θα απεικονίζει ένα αναπηρικό καροτσάκι, μία ρόδα ή οτιδήποτε συνάδει με τις δράσεις και την ιδέα του Wheeling2Help Τρίπολη.
18) - Ποδήλατα «Μάγκλαρης»: Θα στηθεί προπονητήριο στην πλατεία, με μηχάνημα προπόνησης όπου όλοι θα μπορούν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους.
19) - Ποδήλατα Φαρφαράς και «Πράσινες διαδρομές»: Σε ορισμένο χώρο της πλατείας θα γίνουν μαθήματα ισορροπίας σε μικρά παιδιά.
20) - ΠΟΤ: Οι αθλητές του θα συνοδεύσουν του ποδηλάτες κατά της είσοδό τους στην Τρίπολη, ενώ οι μικροί αθλητές θα παρουσιάσουν πρόγραμμα δεξιοτεχνίας.
21) - “Sami Photography” Σάκης Ανδρουτσόπουλος: Θα καλύψει φωτογραφικά την εκδήλωση.
22) - Σκακιστική Ομάδα Φιλοτεχνικού Ομίλου: Προπονητή της ομάδας θα παρουσιάσει  simultane chess (σιμουλτανέ τσες.) παίζοντας με 10 αντιπάλους ταυτόχρονα!
23) - Shotokan: Επίδειξη καράτε.
24) - “Star fitnes irida” : Θα παρουσιάσει ένα  δεκαπεντάλεπτο  πρόγραμμα σε δυο μέρη .zumba kids & zumba για μεγάλους.  Συμμετέχει όποιος θέλει από το κοινό. Επίσης θα υπάρχει τραμπολίνο και πρόγραμμα TRX.
25) - «Στρίγκλες»: εργαστήριο κατασκευής κοσμήματος. (ζωγραφιά ποδηλάτου που θα πλαστικοποιηθεί και θα γίνει κρεμαστό κολιέ).
26) - Σύλλογος ΑΜΕΑ: Θα προσφέρει τα αμαξίδια για τις βιωματικές δράσεις.
Ο Πρόεδρος του συλλόγου Τάκης Παρασκευόπουλος θα εκθέσει τρία ιδιόκτητα αγωνιστικά cart, ειδικά διασκευασμένα για να οδηγούνται από ΑΜΕΑ, στα δυο από αυτά όποιος θέλει μπορεί και να μπαίνει και να φωτογραφίζεται. Παράλληλα θα προβάλλεται και βίντεο από αγώνες στους οποίους συμμετέχει ο κ. Παρασκευόπουλος.
27) - Σύλλογος ΜΤΒ Αρκαδίας  & Freeride.gr : θα συνοδέψουν την αποστολή με ποδήλατα και θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους.
28) – Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών: Παρουσίαση των δράσεων του.
29) - Σώμα οδηγών : Θα επιμεληθούν το βιωματικό παιχνίδι , όπου υγιείς, μικροί και μεγάλοι θα μάθουν πως είναι να κυκλοφορεί κάποιος με αναπηρία στην πόλη.
30) - Σώμα προσκόπων: Θα βοηθήσουν σαν απλοί εθελοντές καλύπτοντας ανάγκες της διοργάνωσης και θα παρουσιάσουν βιωματικά παιχνίδια.
31) - Φροντιστήριο  Μπουρτσουκλή: θα συμμετέχει με παιδιά από το φροντιστήριο στην ακροστιχίδα του Wheeling2elp.
32) - «Φωλιά του Κούκου»: Θα επιμεληθεί συναυλία με νεανικά σχήματα.
33) - “Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης” :Θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς.  Θα κλείσει την εκδήλωση κυκλώνοντας με χορευτές  του αλλά και θεατές την  πλατεία.

ΧΟΡΗΓΟΙ WHEELING2HELP ΤΡΙΠΟΛΗΣ
 
Χορηγοί αμαξιδίων
- Μαθητές και σύλλογος γονέων και κηδεμόνων 7ου Δημοτικού  Σχολείου Τρίπολης
- Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων Βόρειας Κυνουρίας
- Περιφερειακό τμήμα Φυσικοθεραπευτών Αργολίδας και Αρκαδίας.
- Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας
- Φαρμακευτικός σύλλογος Αρκαδίας
 
 
 
Χορηγοί εκδήλωσης
Ανδρουτσόπουλος Κώστας – Υλικά για δράσεις ακροστιχίδας
Αστέρας Τρίπολης – Επίσημη εμφάνιση Αστέρα υπογεγραμμένη
Arcadia 938 – Χορηγός επικοινωνίας
Dosen donats – Προσφορά πρωϊνού στους εθελοντές ποδηλάτες
Drunk Desigh – σχεδιασμός Εντύπων
Cineville – Δημιουργία και προβολή διαφημιστικού σποτ.
Feeride.gr – Στολή για downhill
Καρμπόν – χαρτικά / γραφική ύλη
Καφέ Ποτηράκι – Προσφορά νερού κατά την εκδήλωση
Carpe diem café-Προσφορά νερού/αναψυκτικών κατά την εκδήλωση
Κληματαριά Πιτερός – Προσφορά φαγητού στους εθελοντές ποδηλάτες
Μάγκλαρης ποδήλατα- Προσφορά ποδήλατου MTB
Μακρής Γιώργος – Κουμπαράδες
Μπίσιας Θεόδωρος – Μέρος της ηχητικής κάλυψης
Μπουκέτο Μπαλόνια – μπαλόνια
Ονειρολόγιο Άνω Δολιανά – Κουμπαράδες και ποτά
Ostra/Νίκος Τσαμούλος – Φιλοξενία εθελοντών ποδηλατών
Χαρτί και μελάνι – Γραφική ύλη / χαρτικά
 

 




Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη