Εθελοντικός Καθαρισμός στην παραλία «Πόρτες» Αρκαδίας

afisaΟ Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα & υγροτόπου Μουστού και η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – HELMEPA, συνδιοργανώνουν την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 09:30 π.μ. εθελοντικό καθαρισμό τμήματος της παραλίας «Πόρτες» Μελιγούς Αρκαδίας (θέση Παλιό Λιμανάκι) που περιλαμβάνεται στην Προστατευόμενη Περιοχή όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού. Ο καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών (17/9) και του Μήνα Εθελοντικής Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον (17/9 έως 17/10/2016).

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – HELMEPA, ως εθνικός συντονιστής της δράσης αυτής στην Ελλάδα, υποστηρίζει για άλλη μια χρονιά τη διεθνή αυτή πρωτοβουλία. Ο Φορέας Διαχείρισης συμμετέχοντας για 4η φορά στην εκστρατεία αυτή, πρόκειται να διαθέσει τον κατάλληλο εξοπλισμό (γάντια, σακούλες απορριμμάτων) και το σχετικό Ειδικό Δελτίο Καταγραφής Απορριμμάτων της HELMEPA στους εθελοντές που θα συμμετάσχουν στον καθαρισμό. Αρωγός σε αυτή τη πρωτοβουλία είναι ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας με τη διάθεση προσωπικού καθαριότητας.
Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στον εθελοντικό καθαρισμό που εστιάζεται στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση αλλά και στην ενεργό συμμετοχή πολιτών και τοπικών κοινωνιών για την πρόληψη της ρύπανσης και την ανάγκη διατήρησης ακτών και θαλασσών, καθαρών από απορρίμματα.
Φορέας Διαχείρισης
Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Πληροφορίες: Αρβανίτης Διαμαντής
Άστρος Αρκαδίας, 22001
Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22806
Email: press@fdparnonas.gr Web: www.fdparnonas.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη