Συνεντευξη του Νίκου Γοντικα για τα ΚΔΑΥ


Είναι πρόκληση, ενώ με επερώτησή μας στη διοίκηση της Περιφέρειας ζητούσαμε να μας απαντήσουν για:

«Τι έλεγχοι έχουν γίνει από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας πρώτα και κύρια για τις συνθήκες δουλειάς των εργαζομένων σ’ αυτούς τους χώρους.

Τι θέση παίρνετε και τι θα κάνετε για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων να καταβάλλονται τα δεδουλευμένα, οι υπερωρίες, να βελτιωθούν οι συνθήκες δουλειάς με διάθεση χώρων για να αλλάζουν τα ρούχα τους, να κολατσίζουν στο διάλλειμα, να διατίθενται ένα μπουκάλι γάλα, λίγο δροσερό νερό. Να διατίθενται στους εργάτες τα αναγκαία εφόδια (φόρμες, άρβυλα, μάσκες, γάντια κλπ).

Να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.», οι απαντήσεις ήταν «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Μάλιστα ανερυθρίαστα η αντιπεριφερειάρχης κ. Νικολάκου, που ευθύνετε γιατί αδειοδότησαν τέτοιους χώρους όπως στους Δήμους Ευρώτα, Β. Κυνουρίας διέθεσαν μάλιστα και δεματοποιητές, κάλεσε τους κομμουνιστές να συστρατευθούν (!!!) με τις εγκληματικές και ανθυγιεινές πολιτικές της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Καμιά αναφορά γα τους εργαζόμενους στα ΚΔΑΥ και τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καμιά δέσμευση για το τι θα κάνουν.

Με μια απέλπιδα προσπάθεια η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης επανέλαβε τα χιλιοειπωμένα για τις ευθύνες της κυβέρνησης και για το πόσο πράσινες και αειφόρες είναι οι επιλογές της περιφέρειας με την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ.

Επειδή όλοι τους, κυβέρνηση – περιφέρεια – δήμοι, διαγκωνίζονται για το ποιος θα παραδώσει, σε ποιόν επιχειρηματία τη διαχείριση των απορριμμάτων, για το ποιος θα διαχειριστεί μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ της ενδιάμεσης διαχείρισης, αδιαφορώντας σε ποιες συνθήκες δουλεύουν οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΥ και στην καθαριότητα, ακόμα και αν πληρώνονται αυτά τα ψίχουλα τα δεδουλευμένα.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο χώρο να κάνουν δική τους υπόθεση, να οργανωθούν και να διεκδικήσουν την καταβολή των δεδουλευμένων και την βελτίωση των συνθηκών δουλειάς.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη