Συστηματική εξόντωση αδέσποτων με φόλες στην πλατεία Τρίπολης & στο δάσος Μεραρχίας

Συστηματική εξόντωση αδέσποτων φόλες στην πλατεία της Τρίπολης και στο δάσος της Μεραρχίας
Άγνωστος αριθμός αδέσποτων ζώων (κυρίως σκυλιών) έχουν βρει φρικτό θάνατο τους τελευταίους μήνες τόσο στο κέντρο της πόλης της Τρίπολης όσο και στο δάσος της Μεραρχίας ενώ τουλάχιστον 12 σκυλιά αγνοούνται αφού τα πτώματα τους δεν βρέθηκαν ποτέ. Ο μεγαλύτερος αριθμός των ζώων που πέθαναν με φρικτούς πόνους ήταν στειρωμένα και εμβολιασμένα από το πρόγραμμα του Δήμου Τρίπολης. Οι φόλες ξεκίνησαν να πέφτουν πιο έντονα τον περασμένο Φεβρουάριο και συνεχίζονται ως και τα τέλη Αυγούστου.



Το σκυλί βρέθηκε ετοιμοθάνατο από την φόλα στο δάσος Μεραρχίας στις 31 Αυγούστου...
Η Δροσερή Πετροπούλου, μια φιλόζωη κάτοικος της περιοχής έχει κάνει επανειλημμένα καταγγελίες στο Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης εναντίον του πάντα άγνωστου δράστη και έχει δει την ανταπόκριση των αστυνομικών εντούτοις ουδέποτε μέχρι τώρα έχει βρεθεί ο δολοφόνος των ζώων που σκορπάει δηλητηριασμένη τροφή.
Κουτάβι που σώθηκε μετά την χορήγηση ατροπίνης...
Σύμφωνα με την κα Πετροπούλου κάποιοι που ταΐζουν αδέσποτα στην κυριολεξία προκαλούν την τύχη των ζώων αφού συνεχίζουν να αφήνουν τις τροφές μέσα στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Τρίπολης μη αντιλαμβανόμενοι – καθώς ο νόμος το απαγορεύει – ότι έτσι εκθέτουν τα αδέσποτα σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο, αφού εκείνοι που επιδιώκουν με κάθε τρόπο την εξόντωση του βρίσκουν άλλη μια αιτία για να «δικαιολογήσουν» την εγκληματική τους δράση.
Στο ζώο ο κτηνίατρος έκανε ευθανασία καθώς όλες οι προσπάθειες για να το σώσουν από τη φόλα απέτυχαν...
Όπως μας εξήγησε η κα Πετροπούλου τόσο η ίδια όσο και άλλοι συνειδητοποιημένοι φιλόζωοι φροντίζουν τα ζώα μέσα στο δάσος της Μεραρχίας προκειμένου να συνηθίζουν να βρίσκουν τροφή εκεί και έτσι να μην μπαίνουν στο προαύλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος για να αποφευχθούν προστριβές εντούτοις τίποτα δεν σταματά τους δολοφόνους…

https://www.zoosos.gr/sustimatiki-eksontosi-adespoton-foles-stin-plateia-tis-tripolis-sto-dasos-merarxias-binteo/#axzz4Khv8Ox6O
Και αυτό το κουταβάκι σώθηκε...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη