Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ


 


Παλιά οι σχέσεις θύμιζαν λαχεία. Δεν υπήρχε το στοιχείο της επιλογής και της ελεύθερης βούλησης. Οι γονείς κανόνιζαν ένα προξενιό και οι ενδιαφερόμενοι απλά ήλπιζαν να είναι το τυχερό τους.

Επιλογή αλλαγής δεν είχαν κι έτσι κρατούσαν το λαχείο. Αρκετοί στάθηκαν τυχεροί και πέρασαν όμορφα χρόνια με το σύντροφο που έτυχαν. Άλλοι ενώ καταλάβαιναν πως η τύχη τους έμοιαζε περισσότερο με κατάρα παρέμεναν και έκαναν υπομονή δίπλα σε έναν άνθρωπο που δεν ήταν αυτό που ήθελαν.

Αυτά όμως φαντάζουν πλέον μακρινά και ανήκουν στο παρελθόν. Τα λαχεία πλέον είναι ξεπερασμένα κι οι άνθρωποι προτιμούν άλλους ευκολότερους τρόπους κέρδους.

Παίζουμε στοιχήματα στον έρωτα. Ποντάρουμε όσες φορές εμείς θέλουμε σε ανθρώπους και αριθμούς. Δεν υπάρχουν όρια, περιορισμοί και φραγμοί. Στοχεύουμε ότι αυτός/ή είναι << ο ένας/μια >>, δοκιμάζουμε και αν δεν είναι, πάμε στον επόμενο/η.

Όσο εύκολο και αν ακούγεται , δεν είναι στη πραγματικότητα. Πολλοί άνθρωποι, όσα στοιχήματα και να παίξουν πάντα χάνουν. Αυτό γιατί δεν σκέφτονται πριν ποντάρουν, δεν επιλέγουν σωστά, αργούν να δουν καθαρά ή δεν είναι απλά τυχεροί. Ίσως και ο έρωτας είναι θέμα τύχης.

Υπάρχουν άνθρωποι που με το πρώτο στοίχημα καταφέρνουν να πιάσουν το πολυπόθητο δεκάρι, πλάι στον κρυμμένο άσσο και να είναι νικητές και τυχεροί μια ζωή.Ακόμη και αν η τύχη αργήσει να έρθει στη ζωή τους είναι πάλι τυχεροί.

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν βρίσκουν ποτέ το έτερον ήμισυ τους και άλλοι που επιλέγουν να ποντάρουν σε ένα καταραμένο έρωτα.  Σε μια συνήθεια, μια αποτυχία και μια δυστυχία. Επαναπαύονται σε αυτό που ήδη έχουν και δεν είναι αυτό που ονειρεύονταν. Και όμως μένουν εκεί.

 Έτσι η ζωή περνάει και οι επιλογές και τα στοιχήματα για το πολυπόθητο λαχείο τελειώνουν. Εκεί πλέον γίνεσαι και έρμαιο της ίδιας σου της μοίρας και επιλογής.

Ο καθένας  έχει πλάσει στο μυαλό του τον << ένα/μια και μοναδικό/η >> σύμφωνα με τις δικές του προσδοκίες. Είναι κάτι το ιδανικό για σένα, κάποιος που θα έχετε τα ίδια ενδιαφέροντα, όνειρα, θα σε κοιτάει στα μάτια και θα ξέρει αμέσως τι θέλεις κ.α.

Με λίγα λόγια, μιλάμε για το πολυσυζητημένο άλλο σου μισό που θα σε καταλαβαίνει από χιλιόμετρα. Αυτό όμως είναι σπάνιο στις μέρες μας και όποιοι λίγοι έχουν βρει ένα τέτοιο άνθρωπο είναι πραγματικά ευτυχισμένοι και τυχεροί.

 Όπως ανέφερε σε πολλές του αυτοαναφορές ένας αμερικανός ψυχοθεραπευτής,<< η τύχη και η ευτυχία είναι ο άνθρωπος που θα επιλέξεις να είσαι μαζί του. Όλα τα υπόλοιπα έρχονται>>.

Διότι αν έχεις δίπλα σου το ιδανικό ταίρι, θα ζήσεις ευτυχισμένος. Αυτό συνεπάγεται πως και λίγα χρήματα να έχεις θα περνάς καλά γιατί θα έχεις αγάπη και κατανόηση. Ακόμα και σε περίπτωση ασθένειας, ανίατης ίσως,θα έχεις τον άνθρωπο σου ως το τέλος. Στα δύσκολα αυτός ο άνθρωπος θα είναι εκεί, δεν θα φύγει, δεν θα σε αφήσει και θα σου κάνει την κάθε σου στιγμή όμορφη.

Αυτό όμως δεν παύει να είναι θέμα τύχης. Τον άνθρωπό σου μπορεί να μην τον βρεις ποτέ!

Παρόλα αυτά είναι στο χέρι σου ποιον θα επιλέξεις να έχεις δίπλα σου. Στοιχημάτισε και πόνταρε σε όσους εφήμερους έρωτες θέλεις αλλά έχε στο μυαλό σου το όνειρό σου. Πως θέλεις να είναι το άλλο σου μισό. Αν δεν το βρεις απλά διάλεξε κάτι που δεν θα απέχει πολύ από το στόχο σου.

Μην συμβιβάζεσαι με κάτι πολύ λιγότερο από αυτό που εσύ θέλεις και αξίζεις! Η ζωή σου δίνει πολλές επιλογές και καλό είναι να τις αρπάζεις όσο είσαι νέος και χωρίς δεσμεύσεις και υποχρεώσεις. Κυνήγησε τα όνειρα σου μέχρι να σε ανταμείψουν! Αν δεν σε ανταμείψουν, τουλάχιστον πάλεψες γι αυτά.

Ανθή   Κυριακοπούλου

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη