Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κκ Αλέξανδρος για την εις βάρος του καταγγελία


Το πρωί της Δευτέρας 26/09/2016 και ώρα 11πμ ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κκ Αλέξανδρος προέβη σε συνέντευξη τύπου στο Επισκοπείο Τρίπολης.

Αφορμή της αποτελούσε την καταγγελία σε βάρος του Σεβασμιότατου στην Εισαγγελία Τριπόλεως. Ο λόγος;  Επειδή όπως και άλλοι ιεράρχες, σε  δηλώσεις του  τον Δεκέμβριο του 2015 σχετικά με την ψήφιση της  νομοθεσίας του συμφώνου συμβιώσης, η οποία δίνει την ευκαιρία συμβίωσης σε άτομα ίδιου φύλου, είχε αποκαλέσει την ομοφυλοφιλία  «αρρώστια».

Αρχικά αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους για το έργο που επιτελούν(την μεταφορά των γεγονότων στην κοινωνία) ανέφερε ότι πριν από 2 ημέρες δέχτηκε επίσκεψη από την ανακρίτρια ,η οποία τον ενημέρωσε ότι είναι κατηγορούμενος και οφείλει να καταθέσει. Όπως είναι φυσικό σε αυτές τις υποθέσεις ζήτησε χρόνο για να σχηματίσει την ομολογία του.

“Πρόκειται για ένα ζήτημα φαιδρό και σοβαρό. Είμαι υπόδικος για τις περσινές μου ομολογίες.»

Αφού τόνισε ότι δεν γνωρίζει το πρόσωπο το οποίο υπέβαλλε αυτή την κατηγορία έναντι του ανέφερε ότι ο εισαγγελέας θα κρίνει αν η υπόθεση αυτή  θα πάει στο αρχείο ή θα πάρει περαιτέρω διαστάσεις.
Γιώργος Μητρόπουλος

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη