ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ


«...για να γυρίσει ο ήλιος: συνδεόμαστε, εξερευνούμε μαζί τις ικανότητες και τις πηγές δύναμης που διαθέτουμε, προσανατολιζόμαστε προς την αλλαγή»

 

Στοχεύοντας στη συμμετοχή των πολιτών στην πρόληψη και την ποιότητα ζωής, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π. Ε. Αρκαδίας σχεδιάζει και φέτος δράσεις για την ενίσχυση του δικτύου των εθελοντών του. 

Το προηγούμενο διάστημα είχαμε τη χαρά να συνδιοργανώσουμε δράσεις για την πόλη μας με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Τρίπολης, τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Τρίπολης, τους Εθελοντές του Κέντρου Πρόληψης, το Σύλλογο ΑΜΕΑ Αρκαδίας, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το Σύλλογο Αρκάδων Οικολόγων Ορειβατών, το Τμήμα Τρίπολης ΑΧΕΠΑ, το Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης.

Μέσα από την μέχρι τώρα επαφή μας είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε, να επικοινωνήσουμε και να συνδεθούμε πιο ουσιαστικά μεταξύ μας. Στις συναντήσεις συνεργασίας μας, εκφράστηκε το αίτημα για συνέχεια της επαφής μας, με τη συμμετοχή και άλλων ατόμων που επιθυμούν, είτε από εθελοντικούς φορείς της πόλης μας είτε μεμονωμένα.

Υλοποιώντας τη δέσμευσή μας, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην Ομάδα Εθελοντών που θα υλοποιήσουμε και φέτος.

Στόχος μας είναι η ανάπτυξη μιας δυναμικής προς την κατεύθυνση της ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών για θέματα που αφορούν τον πολιτισμό, την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της κοινότητας μέσα από τη δημιουργική μας συνύπαρξη, τη γνωριμία με το συνάνθρωπο, την αλληλεγγύη, τον ενθουσιασμό, την αγάπη, τη σχέση.

 Η ομάδα θα έχει διάρκεια οκτώ εβδομαδιαίες συναντήσεις. Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα  24 Οκτωβρίου 2016, ώρα 18:00 – 19:30, στον ισόγειο χώρο του Δημαρχείου Τρίπολης (Εθνικής Αντίστασης 43).

 

Συντονίστριες της ομάδας: Αναστασία Μπεντεβή, Κοινωνιολόγος, Ιωάννα Σίδερη,Ψυχολόγος.

 

 
 
 

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο του Κέντρου Πρόληψης: 2710 235243 (9:00-15:00), Αποστολοπούλου 2, Τρίπολη

 

Οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης παρέχονται δωρεάν.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη