Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας


  • Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ

Στον υπερβάλλοντα ζήλο πολλών ελεγκτών και των προϊσταμένων τους, καθώς και στην πίεση για επίτευξη των στόχων και δη των εισπράξεων που προβλέπονται από το μνημόνιο, οφείλονται πολλοί λανθασμένοι έλεγχοι που διενεργήθηκαν τα προηγούμενα δύο χρόνια από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Για το ίδιο ελεγκτικό αντικείμενο οι ελεγκτές ερμήνευαν διαφορετικά τη νομοθεσία, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις να επιβάλλονται υπέρογκα πρόστιμα που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ακόμη και σήμερα η αντιμετώπιση για το ίδιο θέμα διαφέρει από εφορία σε εφορία, όπως επίσης και οι ελεγκτικές διαδικασίες.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, διοργανώθηκαν περίπου τις 400 b2b επιχειρηματικές συναντήσεις, μεταξύ είκοσι ένα εκπροσώπων ξένων επιχειρήσεων από την Αυστρία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Σουηδία, την Πολωνία, τη Ρουμανία κ.α. με επιχειρηματίες της Πελοποννήσου.

Τιμώμενα πρόσωπα της έκθεσης που βραβεύτηκαν σε ειδικές εκδηλώσεις για τη σημαντική προσφορά τους στη Πελοπόννησο, στην ελληνική επιχειρηματικότητα και το κοινωνικό τους έργο ήταν οι επιχειρηματίες, κ. Ιωάννης Λαρσινός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΛΑΡΣΙΝΟΣ Α.Ε., Λατομεία – Έτοιμο Σκυρόδεμα και κ.. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος Πρόεδρος & CEO της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., εταιρίας ανάπτυξης και διαχείρισης τουριστικών προορισμών υψηλών προδιαγραφών και φορέας ανάπτυξης της Costa Navarino, μίας από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις στη Μεσόγειο.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr και στην ιστοσελίδα του peloponnisosexpo.gr.

 

·        5o ΑΡΑΒΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ


Το «5ο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ» θα διεξαχθεί στις 29–30 Νοεμβρίου 2016 στο ξενοδοχείο Divani Caravel Αθηνών με θέμα “Unleashing the Arab-Hellenic potential”. Η Ελλάδα και ο αραβικός κόσμος διαθέτουν έναν πλούτο ανθρωπίνων και φυσικών πόρων και πληθώρα επιχειρηματικών ευκαιριών. Οι δυνατότητες για άνοδο του εμπορικού ισοζυγίου και αύξηση του επιπέδου των επενδύσεων μεταξύ των δύο πλευρών είναι τεράστιες. Τα θέματα του Φόρουμ ανήκουν στους τομείς που αντιπροσωπεύουν τα θετικά βήματα της Ελλάδας και, σε συνδυασμό με την πρόσφατη πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου αναφορικά με την «Μεταφορά Τεχνογνωσίας στον Αραβικό κόσμο», θα αποτελέσουν την βάση των συζητήσεων και της δικτύωσης, με σκοπό την επίτευξη εποικοδομητικών και πρακτικών αποτελεσμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

 

  • ΕΛΣΤΑΤ : ΑΝΑΠΤΥΞΗ 1,5% ΤΟ 3ο ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2016
    Θετική μεταβολή του ετήσιου ελληνικού ΑΕΠ κατά 1,5% κατεγράφη στο γ΄ τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Οριακά θετικοί ρυθμοί εμφανίστηκαν και σε τριμηνιαία βάση, καθώς το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5% έναντι του β' τριμήνου του 2016. Παράλληλα, η Ελληνική Στατιστική Αρχή προχώρησε και στην αναθεώρηση των επιδόσεων των δύο πρώτων τριμήνων του έτους, καθώς η συρρίκνωση της οικονομίας στο α’ τρίμηνο ανήλθε στο 0,8% έναντι 1% της αρχικής πρόβλεψης και στο β’ τρίμηνο στο 0,6% έναντι 0,9% της αρχικής πρόβλεψης.  

 

  • ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟΙ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΦΟΡΟΥ ΜΕ ΟΦΕΙΛΕΣ
    Για πρώτη φορά η ΓΓ Δημοσίων Εσόδων προχώρησε σε αυτόματο συμψηφισμό επιστροφών φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων με αρρύθμιστες οφειλές. Ήδη έγιναν 92.958 συμψηφισμοί για φορολογούμενους, που έχουν μόνο μία αρρύθμιστη οφειλή και οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν σχετικό email. Το ποσό του συμψηφισμού φτάνει προς το παρόν τα 6,76 εκατ. ευρώ. 

 

  • ΟΑΕΔ : ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ 10.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ 30 – 49 ΕΤΩΝ
    Πρόγραμμα για επιδοτούμενη πρόσληψη σε θέσεις πλήρους απασχόλησης προκηρύσσει εντός Νοεμβρίου ο ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους, ηλικίας 30 – 49 ετών. Η επιχορήγηση προς την επιχείρηση ανέρχεται σε 15 ευρώ/ημέρα, και σε 18 ευρώ/ημέρα για μακροχρόνια ανέργους και θα καταβάλλεται για χρονικό διάστημα 12 μηνών. Οι αιτήσεις των επιχειρήσεων θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης (ΠΣΚΕ). Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης είναι η ε επιχείρηση να είναι εγγεγραμμένη στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ καθώς και στο ΠΣΚΕ.

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη