Παιδια σκυλιά όλοι μαζι σε ενα σπιτι

Ένα μωρό, ένα παιδί, ένας σκύλος και μια μαμά που προσπαθεί να τα προλάβει όλα, αυτή είναι η δική μου καθημερινότητά, προσωρινά! Αυτές τις μέρες φιλοξενώ ένα σκυλάκι! Ένα πολύ χαριτωμένο σκυλάκι που αγαπώ πολύ και χρειάζεται «μια μαμά» τώρα που λείπει η δικιά του!
Πως είναι να έχεις κατοικίδιο και παράλληλα ένα μωρό και ένα παιδάκι στο δημοτικό; Το πρωινό μου ξεκινά στις 6.30 και μέχρι τις 23.00 παλεύω με όλα αυτά που κάνουμε καθημερινά, πρέπει να τονίσω ότι μέσα στο σπίτι πλέον δεν περπατάω...τρέχω, η μόνες φορές που περπατάω είναι όταν έχω το μωρό αγκαλιά! (έχει όμως κι αυτό τα θετικά του- με κρατάει σε φόρμα)

Το πρωί λοιπόν θα βγάλω βόλτα τον σκύλο και θα ετοιμάσω πρωινό για τον μεγάλο που παράλληλα θα ετοιμάζεται για το σχολείο, ενώ το μωρό θα έχει ξυπνήσει και θα περιμένει το γάλα του. Αφού ετοιμάσω και τα δύο θα βάλω φαγητό και νεράκι στο σκυλάκι και θα ξεκινήσω μαγείρεμα και δουλειές του σπιτιού.
Μόλις σχολάσει ο μεγάλος μου γιος αρχίζει το πραγματικό τρέξιμο γιατί έχουμε το διάβασμα και τις εξωσχολικές δραστηριότητες. Αφού φάμε και φάει και το μωρό, ξεκινάμε διάβασμα (εκείνη την ώρα το σκυλάκι κοιμάται ή κάνει παρέα στο μωρό που κάθεται στο καρότσι) Το διάβασμα γίνεται με διαλείμματα για να εξυπηρετώ και το μωρό και να τρώει ο μεγάλος απογευματινό και βραδινό! Κάποια στιγμή θα τελειώσουμε και θα πάει το μεγάλο παιδάκι να παίξει ή να δει τηλεόραση, εκείνη την στιγμή θα παίξω με το μωρό πάνω στο κρεβάτι (ο σκύλος θα έχει αράξει στο χαλί και θα μας κοιτάει) όταν το μωρό πέσει για ύπνο (αφού το κάνω μπάνιο) και όσο ο μεγάλος μου γιος παίζει θα βγάλω βόλτα τον σκύλο και μετά θα πω ένα παραμύθι στον μεγάλο και θα παίξουμε λίγο, μετά θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία για ύπνο (θα κάνει και ένα μπανάκι).

Μόλις ξαπλώσει θα πάω στην κουζίνα που το μόνο πιάτο που θα είναι άπλυτο είναι το δορυφορικό που βρίσκεται στο μπαλκόνι! Αφού τελειώσω κι από εκεί θα φάω κάτι, θα κάνω ένα ντους και επιτέλους θα κάτσω να χαλαρώσω για λίγο γιατί η ώρα θα έχει πάει 23.00 (βλέπετε ο σύζυγος λείπει για εκπαίδευση και παλεύω μόνη μου). Όλα αυτά σας τα λέω για να σας δείξω ότι με λίγη καλή θέληση όλα γίνονται και όλα προλαβαίνονται.
Το να έχεις ένα κατοικίδιο μαζί με παιδιά στο σπίτι σίγουρα δεν απαγορεύεται, θα πρέπει όμως να τηρούνται ορισμένοι κανόνες:
1. το σκυλάκι να έχει εμβολιασθεί και να παρακολουθείται από τον κτηνίατρό του
2. να γίνει εκπαίδευσή του, διότι θα παρουσιάσουν φαινόμενα ζήλειας

3. Ποτέ δεν αφήνουμε παιδιά μαζί με σκυλιά χωρίς επίβλεψη
4. Δεν τους φωνάζουμε ούτε τα χτυπάμε. Τα ζώα είναι ζωντανά πλάσματα χρειάζονται αγάπη και φροντίδα
5. εντατική καθαριότητα και καλό πλύσιμο χεριών μετά από κάθε ενασχόληση με το ζωάκι
6. κάθε μέρα πρέπει να βγαίνει το σκυλάκι βόλτα για την ανάγκη του (και να μαζεύουμε τις ακαθαρσίες)
Όπως καταλαβαίνεται πριν πάρετε την απόφαση να πάρετε ένα ζωάκι στο σπίτι, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι ένα ζωάκι έχει υποχρεώσεις που θα καλείστε να αντεπεξέλθετε!
Ο χρόνος σας θα μοιράζεται και στο ζωάκι, αφού θα είναι ένα μέλος της οικογένειας και θα πρέπει να ξοδέψετε χρήματα για την διατροφή του και τις επισκέψεις του στο γιατρό. Αξίζει όμως να έχετε ένα κατοικίδιο, είναι το καλύτερο παιχνίδι για τα παιδιά, μειώνει τις αλλεργίες και διδάσκει την πίστη, την φιλία, την υπευθυνότητα κ.α
Μάρη Ταλλά 
αρχισυντακτρια του ΜάρηLife 

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου