Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη ( ΕΕΔΥΕ ) καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη απαγόρευση λειτουργίας της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας


Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη ( ΕΕΔΥΕ ) καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη απαγόρευση λειτουργίας της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας (Baris Dernegi) , μεταξύ εκατοντάδων άλλων κοινωνικών  οργανώσεων για τρείς μήνες  από τις Τουρκικές αρχές με πρόσχημα τη διερεύνηση σχέσεων με  τρομοκρατικές ενέργειες   .

 

 Απαιτεί την άμεση ανάκληση αυτής της επικίνδυνης απόφασης που καταργεί θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες .

 

Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στο λαό της Τουρκίας ,την αμέριστη στήριξη της στην Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας και διαβεβαιώνει ότι , θα αναπτύξει μαζική αποφασιστική δράση για την ακύρωση αυτής της αντιδημοκρατικής απόφασης των Τουρκικών αρχών.

 

Απαιτούμε την άρση  της απαγόρευσης λειτουργίας για την Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας και τις άλλες κοινωνικές οργανώσεις και κινήματα.

 

                                                                                          12 Νοέμβρη 2016

 

                                                                                      Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ 

 

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη