Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας


  • ΟΑΕΕ: ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΑΓΩΜΑ ΟΦΕΙΛΩΝ ΓΙΑ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ενεργοποίηση πάγιων διατάξεων, που αφορούν περιπτώσεις ασφαλισμένων – ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίοι από έντονα καιρικά φαινόμενα και πλημμύρες στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Θεσσαλίας, αλλά και στην Αρκαδία, αποφάσισε να προωθήσει η διοίκηση του ΟΑΕΕ.

Με τις διατάξεις αυτές προκύπτουν τα εξής οφέλη:

– Αναστέλλεται η καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών για έξι  μήνες, αρχής γενόμενης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβησαν τα έντονα καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα.

– Κεφαλαιοποιούνται οι τρέχουσες και καθυστερούμενες εισφορές, μέχρι το τέλος του προηγούμενου, της φυσικής καταστροφής, μήνα.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr.

 

  • ΟΟΣΑ: ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ 1,3% ΤΟ 2017
    Ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας το β' εξάμηνο του 2016 και περαιτέρω ανάκαμψη τα επόμενο δύο έτη «βλέπει» ο ΟΟΣΑ στην εξαμηνιαία έκθεση για τις προοπτικές των οικονομιών των χωρών - μελών του, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα πρόσθετης ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. «Η ελληνική οικονομία ανέκαμψε στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 και η ανάπτυξη προβλέπεται να ενισχυθεί το 2017 και το 2018, καθώς οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς, η ολοκλήρωση μίας αξιολόγησης των πιστωτών αυξάνει την επιχειρηματική και καταναλωτική εμπιστοσύνη και το οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον σταθεροποιείται» αναφέρει, σημειώνοντας πως απαιτείται πρόσθετη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, για να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και η ανάκαμψή της.

        

 

  • ΕΣΕΕ: ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ BLACK FRIDAY
    Αύξηση της αγοραστικής κίνησης στις κεντρικές αγορές, ανομοιόμορφη εικόνα ανά την Ελλάδα, και μεταξύ εμπορικών καταστημάτων και αλυσίδων, αλλά και επιφυλάξεις από τους Εμπορικούς Συλλόγους προκαλεί η πρώτη «απόπειρα» της Black Friday, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της ΕΣΕΕ. Μεταξύ άλλων προκύπτει ότι οι καταναλωτές σε κεντρικές αγορές φάνηκαν να ήταν πιο έτοιμοι από τους καταστηματάρχες για την Black Friday, κυρίως λόγω των προωθητικών ενεργειών μεγάλων εμπορικών αλυσίδων, οπότε η κίνηση της αγοράς ήταν αυξημένη, ενώ αντίθετα, οι εκπρόσωποι των εμπορικών συλλόγων δήλωσαν αιφνιδιασμό και ανέφεραν έλλειμμα ενημέρωσης.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr.

 

  • ΤτΕ: AΥΞΗΣΗ 1,16 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΗΜΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ
    Ενισχύθηκαν τον Οκτώβριο οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων, έπειτα από μικρή υποχώρηση τον Σεπτέμβριο, παραμένοντας ωστόσο σε χαμηλό 13 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος. Οι καταθέσεις σημείωσαν αύξηση κατά 1,16 δισ. ευρώ ή 0,94% στα 124,63 δισ. ευρώ, από 123,47 δισ. ευρώ στα τέλη Σεπτεμβρίου. Ωστόσο παραμένουν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2003. Οι εκροές καταθέσεων από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Ιούλιο του 2015 είχαν διαμορφωθεί στα 42 δισ. ευρώ. 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη