Επιχειρηματικο - Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηριου Αρκαδίας


  • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ: ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ»

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Τριπόλεως συνδιοργανώνουν με τη συμμετοχή του ΟΠΕΜΕΔ, ενημερωτική ημερίδα την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, με θέμα: «Διαμεσολάβηση: Εξωδικαστική επίλυση διαφορών».

Σκοπός της ημερίδας είναι η διάδοση του θεσμού της διαμεσολάβησης στην κοινωνία, την επιχειρηματική κοινότητα και την πρακτική εφαρμογή του.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο καθηγητής κ. Λάμπρος Κοτσίρης Ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ και πρόεδρος της Επιτροπής πιστοποίησης Διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr.

 

  • ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 859 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
    Έκτακτη επιχορήγηση στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης προκειμένου να εκκαθαριστούν και να καταβληθούν οι εκκρεμείς συντάξεις στους δικαιούχους, εφόσον έχουν παρέλθει 90 ημέρες από την υποβολή τους και δεν έχει εκδοθεί οριστική απόφαση συνταξιοδότησης, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας. Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, το ύψος της δαπάνης σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017 εκτιμάται στα 859 εκ. ευρώ.

 

  • ΣτΕ: ΑΚΥΡΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ
    Τις προσφυγές πολιτών από τέσσερις περιοχές της χώρας (Φιλοθέη, Ψυχικό, Νέος Βουτζάς και Δελφοί), κατά της υπουργικής απόφασης που καθόριζε τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων έκανε αποδεκτές το Συμβούλιο της επικρατείας. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε όμως πως για λόγους δημόσιου συμφέροντος η εφαρμογή της απόφασης δεν πρέπει να γίνει για το έτος 2015 που εκδόθηκε η υπουργική απόφαση αλλά για το 2016, χρονιά που κατατέθηκαν οι προσφυγές.

 

  • ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2016: ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Επιτροπής για το 2017, η ανάπτυξη θα κινηθεί με ρυθμούς 1,5 % για τη ζώνη του ευρώ και 1,6 % για την ΕΕ.

Η Επιτροπή προβλέπει για το 2017 ρυθμούς ανάπτυξης 1,5 % για τη ζώνη του ευρώ και 1,6 % για την ΕΕ, εμπόδια στην ανάπτυξη και την αποδυνάμωση ευνοϊκών παραγόντων.

Όσον αφορά στην Ελλάδα σημειώνεται ότι «μετά από ελαφρά συρρίκνωση του πραγματικού ΑΕΠ κατά 0,2 % το 2015, η οικονομική δραστηριότητα αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και να επιταχυνθεί σημαντικά το 2017, λόγω τόσο της βελτίωσης του οικονομικού κλίματος -μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας- όσο και της σταθεροποίησης των δημόσιων οικονομικών. Προβλέπεται να συνεχιστεί η μείωση των υψηλότατων ποσοστών ανεργίας».

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr.

 

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη