Βραβεύεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας

Για άλλη μια φορά αλλά για πρώτη φορά στην Αθήνα παρουσιάζουμε το Μουσείο της Τεγέας που διακρίθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Tη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και ώρα 10:00-15:30, θα παρουσιαστεί η διαδικασία βράβευσης σημαντικών και καινοτόμων μουσείων της Ευρώπης από τον αρμόδιο φορέα European Museum Forum.
Θα παρευρεθούν εκπρόσωποι Μουσείων που τιμήθηκαν στον ευρωπαϊκό... διαγωνισμό για την καινοτομία και τη νεωτερικότητά τους, αλλά και Μουσείων με άλλες διακρίσεις στο εξωτερικό.
Το Μουσείο Τεγέας μέσα από την ιστοσελίδα του, τα δημοσιεύματα στον τύπο  και τη δική σας ανταπόκριση έχει λάβει το μερίδιο της δημοσιότητας που του αξίζει.

Ημερίδα «Βραβεύοντας τα καινοτόμα και νεωτερικά μουσεία της Ευρώπης από τον φορέα European Museum Forum, Βραβεία EMYA 2016. Η Ελληνική και η διεθνής εμπειρία»
Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, 10:00
Αμφιθέατρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Heritage and Museums οργανώνει Ημερίδα με τίτλο «Βραβεύοντας τα καινοτόμα και νεωτερικά μουσεία της Ευρώπης από τον φορέα European Museum Forum, Βραβεία EMYA 2016. Η Ελληνική και η διεθνής εμπειρία». Στη συνάντηση αυτή θα παρουσιαστεί η διαδικασία βράβευσης σημαντικών και καινοτόμων μουσείων της Ευρώπης από τον αρμόδιο φορέα European Museum Forum. Επίσης, θα παραβρεθούν εκπρόσωποι Μουσείων που τιμήθηκαν στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό για την καινοτομία και τη νεωτερικότητά τους, αλλά και Μουσεία με άλλες διακρίσεις στο εξωτερικό.
Άνθρωποι των Μουσείων θα συνυπάρξουν για να συνομιλήσουν για την ελληνική και διεθνή μουσειακή εμπειρία και για τον τρόπο που ένα μουσείο, ως ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας, βρίσκεται σε συνεχή αλληλεπίδραση με το κοινό του, αναπροσαρμόζοντας τις σχέσεις και την προσφορά του σε αυτό.
Η ημερίδα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πολωνικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και ολοκληρώνεται με συναυλία με τη Σοπράνο Ειρήνη Τσιρακίδου στην αίθουσα του Βωμού. 


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη