Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας


  • ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO - «ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ»

Κυριακή 13 Νοεμβρίου - 7 περιφερειακές ενότητες έχει  o Μοριάς, 7 πιάτα θα δοκιμάσουμε!

            Θα γεμίσει μυρωδιές και γεύσεις ο χώρος εκδηλώσεων της έκθεσης.

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου από τις  12.00 έως τις 5 το απόγευμα, στο πλαίσιο της έκθεσης «μαγειρεύεται» ένα γαστρονομικό happening με σεφ και μάγειρες από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου, οι οποίοι θα ετοιμάσουν και θα σερβίρουν παραδοσιακές πελοποννησιακές συνταγές.

Ένας επιπλέον σκοπός αυτής της νέας εποχής είναι το χτίσιμο μιας μεγάλης και ηθικής Πελοποννησιακής Γαστρονομίας εφάμιλλης με την ιστορία και τις δυνατότητες αυτού του τόπου.

Στο γαστρονομικό αυτό φεστιβάλ καταξιωμένοι Πελοποννήσιοι σεφ προτείνουν πιάτα της περιοχής τους, με τοπικά προϊόντα, με σεβασμό στην τοπική βιοποικιλότητα, στο καλάθι προϊόντων του Μοριά, στους παραγωγούς.

Στη συνέχεια….

Στις 8 το απόγευμα η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνει ένα μεγάλο πολιτιστικό φεστιβάλ, με χορευτικούς ομίλους από την Τρίπολη, το Λύκειο Ελληνίδων, παράρτημα Τρίπολης και το Δήμο Τριφυλίας και με ορχήστρα τους: Κώστας Μήτσης & Σταυρούλα Δαλιάνη τραγούδι, Νίκος Φιλιππίδης κλαρίνο, Γιώργος Μαρινάκης βιολί, Κώστας Φιλιππίδης λαούτο και Χρήστος Λυκουρέντζος κρουστά.

Στις 10 το βράδυ η έκθεση κλείνει τις πύλες της και ευχαριστεί προσωπικά τους εκθέτες της.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της έκθεσης peloponnisosexpo.gr

 

 

  • ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΓΙΑ ΔΑΠΑΝΕΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 80% ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
    Επιπλέον αφορολόγητο ποσό για όσους πραγματοποιούν δαπάνες πάνω από το 80% του εισοδήματός τους με τη χρήση χρεωστικής και πιστωτικής κάρτας ή με e-banking προβλέπεται στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Επίσης, θα δίνονται επιπλέον λαχνοί για συμμετοχή σε κληρώσεις σε όσους ξεπερνούν τα όρια δαπανών με τραπεζικές πληρωμές, ενώ το υπ. Οικονομικών προωθεί τη δημιουργία Ειδικού Επαγγελματικού Λογαριασμού για να καταστεί δυνατή η καθολική χρήση πλαστικού χρήματος από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις . Το σχέδιο περιλαμβάνεται στον ειδικό τόμο που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μετά την τελετή παράδοσης και παραλαβής.

 

  • ΕΝΤΟΝΑ ΑΝΟΔΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
    Εκρηκτική χαρακτηρίζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων την άνοδο κατά 16,6% που παρουσίασε το Σεπτέμβριο η συνολική αξία των εξαγωγών, φθάνοντας τα 2,35 δις ευρώ, ενώ τον ίδιο μήνα του 2015 είχε φθάσει στα 2,05 δις ευρώ. Ο ΠΣΕ σημειώνει πως η ενίσχυση των εξαγωγών προέρχεται από σχεδόν όλους τους κλάδους της οικονομίας, καθώς η αξία των εξαγωγών χωρίς τα πετρελαιοειδή αυξήθηκε κατά 177,6 εκατ. ευρώ ή κατά 12%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Η μεγάλη αύξηση του Σεπτεμβρίου είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστούν στο 3,7% οι απώλειες που καταγράφονται στη συνολική αξία των εξαγωγών από τις αρχές του έτους.

 

  • ΓΓΔΕ : ΚΑΘΟΡΙΣΤΗΚΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ
    Aπόφαση με την οποία καθορίστηκαν οι όροι, οι προϋποθέσεις καθώς και η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για τη διακοπή εργασιών φορολογουμένων, στον πραγματικό χρόνο παύσης των εργασιών τους εξέδωσε o γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής. Οι φορολογούμενοι δύνανται να υποβάλουν στην Δ.Ο.Υ. της έδρας της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας δήλωση διακοπής εργασιών εντός 30 ημερών από την ημερομηνία του πραγματικού χρόνου παύσης των εργασιών τους. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης, θα επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ. Ειδικά για τα υπόχρεα εγγραφής στο ΓΕΜΗ νομικά πρόσωπα, η ημερομηνία του πραγματικού χρόνου παύσης εργασιών ανάγεται σε ημερομηνία πριν την 15η Φεβρουαρίου 2013.
     

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη