Φωνές και ένταση στο ΠεΣυ Πελοποννήσου



Χθες το απόγευμα στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης ολοκληρώθηκε η 18η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου,η οποία είχε διακοπεί λόγω εντάσεων την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016.

Παρόλη την απουσία σημαντικού αριθμού  αντιπεριφεριαρχών τέθηκαν υπό συζήτηση και ψήφιση εγγειοβελτιωτικά έργα και σημαντικά οικονομικά προγράμματα,που αφορούσαν τους νομούς Κορινθίας,Λακωνίας,Μεσσηνίας και Αρκαδίας.Στα περισσότερα υπό συζήτηση θέματα στάθηκαν με κριτική στάση η παράταξη Πελοππόνησος Πρώτα,του κύριου Πατσαρίνου Νίκου(ο οποίος ψήφισε λευκό σε πολλά έργα),ο κος Αλευράς,κος Νίκου και κος κος Γόντικας.

Μήλο της έριδος (ξανά)αποτέλεσε η “Έγκριση υποβολής πρότασης για χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014-2020 της β΄ φάσης(έργο phasing) του έργου:Βελτίωση οδού Γύθειο-Αρεόπολη-Γερολομένας κατά τμήματα”.Εισηγήτριες ήταν οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Αδαμαντία Τζανετέα.

Η κυρία Τζανετέα άνοιξε την εισήγηση μιλώντας για την νομιμότητα του έργου διαψεύδοντας της δίαφορες Κασσάνδρες( όπως είπε αργότερα η κυρία Νικολάκου) αλλά και για την σπουδαιότητα του για την αναβάθμιση της  απομονωμένης Λακωνίας.Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν οι περισσότερες τοποθετήσεις των αντιπροσώπων της αντιπολίτευσης.
Η κυρία Νικολάκου με αφορμή τα προχθεσινά παρατράγουδα της συνέλευσης εξαπέλυσε δριμυ κριτική προς τον κύριο Γόντικα και τον κύριο Πατσαρίνο.Επίκεντρο της επίθεσης της αποτέλεσε τόσο η στάση όσο και ο τρόπος με τον οποίο οι άνωθεν πετούν λασπολογίες ως προς την περιφέρεια Πελοποννήσου.Μεταξύ άλλων ανέφερε :”Αφήστε την πλάκα γιατί άλλο πια δεν πάει το θέατρο.Μην νομίζετε ότι κανείς παρακολουθεί τις κραυγές που βγαίνουν από εδώ,οι οποίες δήθεςν ενοχοποιούν την περιφερειακή αρχή.Θέλετε να βοηθήσετε να γίνει αυτό το έργο;Θέλετε να πείτε κάτι εποικοδομητικό;Πείτε το..”

ρεπορτάζ: Γ. Μητρόπουλος

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη