Χορηγός Επικοινωνίας Διαβάστε το νέο FreeOnline Press με αποκλειστικά θέματα! Συνέντευξη Πρόεδρου UNESCO κ. Μαρωνίτη  Τώρα και στο Instagram

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

Προσωπική μαρτυρία φοιτητή για τα επεισόδια στα Γιάννενα εξασφάλισε το Βόλτα στην Τρίπολη


Με τις καθιερωμένες πορείες  χθες το απόγευμα ολοκληρώθηκε η 43η  επέτειος από την εξέργεση των φοιτητών κατά της Χούντας.Όπως κάθε χρονιά,έτσι και φέτος προκλήθηκαν επεισόδια στην Αθήνα και στην Θεσσαλονική.

Πρωτοφανή σκηνικά  σημειώθηκαν και στα Ιωάννινα.Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων αμέσως μετά την λήξη της πορείας.Από την μια γκλοπ,δακρυγόνα και κροτίδες λάμψεις και από την άλλη οι πέτρες και τα καδρόνια δημιούργησαν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με προσωπική μαρτυρία φοιτητή,που εξασφάλισε το Βόλτα στην Τρίπολη,η πορεία είχε ως αρχή την Δόμπολη και ως τέρμα την Κεντρική πλατεία της πόλης όπου βρίσκεται και η Περιφέρεια Ηπείρου.Μπροστά από το κτήριο υπήρχαν ισχυρές ομάδες Ματ,οι οποίες προκαλούσαν με τα γκλοπ τους διαδηλωτές.Οι διαδηλωτές που ήταν στην πρώτη γραμμή βλέποντας αυτό σχημάτισαν αλυσίδα ούτος ώστε να προστατέψουν το πλήθος κόσμου.Μετά από λίγο τα ΜΑΤ ξεκίνησαν να χτυπούν τους αντιεξουσιαστές, οι οποίοι είχαν λάβει μέρος στην πορεία ενώ έκαναν χρήση χημικών και κροτίδων λάμψης.Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να αμυνθούν με κάθε μέσο όπως πέτρες ,καδρόνια και άναψαν φωτιές σε κάδους για να διαλύσουν την αποπνικτική ατμόσφαιρα.Κατά την διάρκεια των αψιμαχιών ,τραυματίστηκε ο αστυνομικός διευθυντής,ο οποίος οδηγήθηκε κατευθείαν στο  Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων.Αφού η κατάσταση εκτονώθηκε,οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε προσαγωγές.

Επιμέλεια κειμένου: Γ. Μητρόπουλος
Foto epiruspost.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου