Στα μέσα Δεκεμβρίου σε πλήρη λειτουργία ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα

  
 

Στα μέσα Δεκεμβρίου σε πλήρη λειτουργία ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα
«Το οδικό έργο Πάτρα - Πύργος έχει συγκεκριμένη χρηματοδότηση, η οποία έχει διασφαλιστεί», δήλωσε χθες στην Καλαμάτα, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Επίσης, ο υπουργός Υποδομών αναφέρθηκε και στις ενέργειες που γίνονται, για το έργο Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα.
Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Χρήστος Σπίρτζης είπε ότι «το έργο Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα δεν είχε καμία απολύτως καμία ωριμότητα» και πρόσθεσε: «Δεν είχε προβλεφθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ένα ευρώ για την ολοκλήρωσή του και είχε αφαιρεθεί από την σύμβαση παραχώρησης για την Ολυμπία οδό, γιατί υπήρχαν περιβαλλοντικά προβλήματα στη διέλευση του οδικού δικτύου από την περιοχή του Καϊάφα, στην Ηλεία.»
Στη συνέχεια, ο υπουργός Υποδομών είπε ότι «αυτό το έργο θα γίνει, αφού πρώτα ωριμάσει μελετητικά», και όπως συμπλήρωσε, «αυτή τη στιγμή ωριμάζουμε τις μελέτες».
Όπως εξήγησε ο Χρήστος Σπίρτζης, «για να είναι ώριμο το έργο θα πρέπει μετά τη μελέτη να εγκριθεί η αντίστοιχη περιβαλλοντική, ώστε να υπάρχουν οι διασφαλίσεις εκείνες, που δεν θα έχουν πάλι προβλήματα και εμπλοκές με το Συμβούλιο της Επικρατείας». Σχετικά με την χρηματοδότηση, ο υπουργός Υποδομών είπε ότι «σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης, θα βρούμε εκείνους τους πόρους που απαιτούνται, για να ολοκληρωθεί».
Ακόμη, ο υπουργός Υποδομών αναφέρθηκε και στην λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου στην Πελοπόννησο. Όπως είπε, «όλα τα τμήματα του σιδηροδρόμου που ήταν μετρικά, είχαν αφαιρεθεί από το ενεργό σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, από την προηγούμενη Κυβέρνηση». Τώρα πρόσθεσε, «η νομοθεσία άλλαξε, το δίκτυο σιγά - σιγά θα συντηρηθεί και θα μπουν μικρές τουριστικές γραμμές, για να εξυπηρετηθούν και οι τοπικές κοινωνίες».
http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/dhmosio/130901/se-pliri-leitourgia-o-aftokinitodromos-korinthos-tripoli-kalamata-sta-mesa-dekemvriou
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου