Ζεστή Καρδιά για τα προσφυγόπουλα έπλεξε η Τρίπολη

Μια εκδήλωση διαφορετική από τις άλλες πραγματοποιήθηκε  στον χώρο του Παραρτήματος Τρίπολης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου , εκδήλωση ευαισθητοποίησης με τίτλο «Ζεστή Καρδιά».

Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια του Project P.R.E.S.S. (PROVISION OF REFUGEE EDUCATION AND SUPPORT SCHEME), το οποίο αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου προκειμένου να ανταποκριθεί στις εκπαιδευτικές και ενταξιακές ανάγκες των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα. Το έργο περιλαμβάνει τρεις άξονες: 1. Ποιοτική & ποσοτική έρευνα επικοινωνιακών, γλωσσικών και εκπαιδευτικών αναγκών και προσδοκιών των προσφύγων, 2. Γλωσσική και πολιτισμική ένταξη και προσαρμογή προσφύγων μέσα από δράσεις άτυπης και μη τυπικής εκπαίδευσης και 3. Κοινωνική ευαισθητοποίηση, στην παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών και σε στοχευμένες παρεμβάσεις για την μακροπρόθεσμη εκπαιδευτική ενδυνάμωση των προσφύγων.

 
Η εκδήλωση σήμερα περιλάμβανε τρεις δράσεις,  μικρό Μαραθώνιο Πλεξίματος με  Πλέξιμο σκούφων και κασκόλ, σε χαρούμενα σχέδια και χρώματα για τα προσφυγόπουλα τα οποία θα συσκευαστούν το καθένα χωριστά, εν είδει δώρου και θα αποσταλούν στην Κω.
Επίσης  συγκέντρωση υλικών καλλιτεχνικής δημιουργίας για παιδιά , είδη όπως μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, παστέλ, χαρτόνια, κανσόν, κόλλες, πλαστελίνες,
και τέλος σχηματίστηκε  μια μεγάλη καρδιά από νήμα πλεξίματος ένα έργο τέχνης συμβολικού χαρακτήρα.
 





















 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη