Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας


  • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ: ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ»

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Τριπόλεως συνδιοργανώνουν με τη συμμετοχή του ΟΠΕΜΕΔ, ενημερωτική ημερίδα την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, με θέμα: «Διαμεσολάβηση: Εξωδικαστική επίλυση διαφορών».

Σκοπός της ημερίδας είναι η διάδοση του θεσμού της διαμεσολάβησης στην κοινωνία, την επιχειρηματική κοινότητα και την πρακτική εφαρμογή του.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο καθηγητής κ. Λάμπρος Κοτσίρης Ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ και πρόεδρος της Επιτροπής πιστοποίησης Διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr.

 

  • ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΚΑΤΑ 7,1% ΤΟ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΤΟΥ 9ΜΗΝΟΥ
    Κατά 7,1% περιορίστηκε το ταξιδιωτικό πλεόνασμα στο εννεάμηνο του 2016, καθώς διαμορφώθηκε σε 10,472 δισ. ευρώ, έναντι 11,269 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015. Η συρρίκνωση του πλεονάσματος συνιστά απόρροια τόσο της μείωσης των ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά 703 εκατ. ευρώ ή 5,5%, όσο και της αύξησης των ταξιδιωτικών πληρωμών κατά 94 εκατ. ευρώ ή 6,2%. Οι καθαρές εισπράξεις από την παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών αντιστάθμισαν κατά 86,5% το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών και συνέβαλαν κατά 78,5% στο σύνολο των καθαρών εισπράξεων από υπηρεσίες.

 

·        ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


To Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ» διενεργεί ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό άνω των ορίων για την ανάδειξη προμηθευτή-των για την προμήθεια: Διαφόρων ειδών τροφίμων: Νωπά κρέατα, Νωπά κοτόπουλα, κατεψυγμένα κρέατα-ψάρια- λαχανικά, φρέσκα φρούτα – λαχανικά, ελαιόλαδο, διάφορα τυριά, κ.λπ.

Καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής προσφορών: 22/12/2016

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr.

 

·                              ΥΠ.ΟΙΚ.: ΤΕΛΟΣ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 201

Οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν υποχρέωση να διακρατούν αποδείξεις για τα εισοδήματα του 2016. Αυτό διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο σχετικά με τις υποχρεώσεις των φορολογούμενων για τις δηλώσεις που θα υποβάλλουν το επόμενο έτος αναφορικά με τα εισοδήματα που απέκτησαν εφέτος. Διευκρινίζεται επίσης ότι το καθεστώς που θα ισχύει για το 2017 θα αποφασισθεί με το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα για το οποίο στόχος είναι να οριστικοποιηθεί στις αρχές του επόμενου έτους.

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη