Σχολικό Eπίδομα 300 ευρώ Eτησίως για κάθε παιδί-μαθητή Yποχρεωτικής Eκπαίδευσης

Σχολικό Eπίδομα 300 ευρώ Eτησίως για κάθε παιδί-μαθητή Yποχρεωτικής Eκπαίδευσης
 
Σύμφωνα με την απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού, δικαιούχοι του ετήσιου επιδόματος των 300 ευρώ είναι οικογένειες (συμπεριλαμβανομένων των μονογονεϊκών) αποτελούμενες από Έλληνες Υπηκόους και Υπηκόους κρατών-μελών της Ε.Ε., με ανήλικα τέκνα που φοιτούν σε δημόσια σχολεία υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Σημειωτέον ότι ως υποχρεωτική εκπαίδευση νοείται η φοίτηση του μαθητή στις τάξεις του δημοτικού σχολείου και του γυμνασίου.
Η καταβολή του εν λόγω εισοδήματος παύει μετά το πέρας της υποχρεωτικής εκπαίδευσης του μαθητή και σε κάθε περίπτωση με την συμπλήρωση του 16ου έτους της ηλικίας του.
Απευθύνεται σε οικογένειες (και μονογονεϊκές) με εισόδημα που δεν υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ ετησίως και η ενίσχυση καταβάλλεται εφάπαξ από τη Δ.Ο.Υ του τόπου διαμονής του δικαιούχου.
Οι προϋποθέσεις χορηγήσεώς του είναι οι ακόλουθες:
  • Το πραγματικό ή το τεκμαρτό εισόδημα να ανέρχεται μέχρι τις 3.000 ευρώ (σε επικοινωνία μας με τη Α’ Πρωτοβάθμια εκπαίδευση Αθήνας, μας εξήγησαν ότι ΚΑΝΕΝΑ από τα δύο εισοδήματα δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ)
  • Οι δικαιούχοι δεν θα πρέπει να έχουν οιαδήποτε περιουσία στο όνομά τους.
  • Οι δικαιούχοι δεν θα πρέπει να μισθώνουν κάποια οικία, αλλά να φιλοξενούνται κατά δήλωσή τους στην Εφορία.
  • Οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Τα ανήλικα τέκνα θα πρέπει να φοιτούν σε Δημοτικό Σχολείο ή σε Γυμνάσιο.
Λόγω τροποποίησης του άρθρου 27 του Νόμου 3016/2002 με το άρθρο 28 του Νόμου 3879/2010, στο τέλος της σχολικής χρονιάς ο γονέας αιτείται του βοηθήματος και μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά που αναφέρονται παρακάτω, ο αιτών τα υποβάλλει στο σχολείο του παιδιού του.
Να έχετε υπόψη σας ότι θα χρειαστείτε:
  • εκκαθαριστικό της Εφορίας
  • βεβαίωση του Διευθυντή του Σχολείου ότι το ανήλικο τέκνο φοιτά σε τάξη υποχρεωτικής εκπαίδευσης
  • πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, το οποίο θα το λάβετε από τον Δήμο όπου έχετε την οικογενειακή σας μερίδα ή από τα ΚΕΠ.
http://kalimeraellada.gr/

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη