Απολογισμός της χρονιάς που σιγά-σιγά φεύγει



Διανύοντας τις τελευταίες μέρες του 2016, όλοι κάνουμε τον απολογισμό της χρονιάς είτε σε προσωπικό είτε σε ένα ευρύτερο πεδίο.Άλλοι λιγότερο ή περισσότερο προσπαθούμε να ζυγίσουμε από την μια τι κερδίσαμε και από την άλλη τι χάσαμε.Κάνοντας κανονικά διάλογο με το εαυτό μας,περνούν πολλές ώρες με το να σκεπτόμαστε το τι αξιόλογο βιώσαμε αυτή την χρονιά,τι παθήματα είχαμε και κατά πόσο γίναμε καλύτεροι ή χειρότεροι άνθρωποι.

Ξεκινώντας κάθε νέα χρονιά,ο καθένας ευελπιστεί  ότι το νέο έτος θα είναι καλύτερο από τα προηγούμενα .Έχοντας αυτό κατά νου όλοι μας βαδίσαμε στο 2016.Περάσαμε δύσκολες και καλές στιγμές.Μέσα από δυσοίωνες καταστάσεις είδαμε ότι πρέπει να πιστεύουμε σε εμάς και να μην χάνουμε την ελπίδα.Όταν πιστεύεις ότι έχεις φτάσει στο απόλυτο μηδέν και δεν υπάρχει άλλη λύση δεν πρέπει να χάνεις την ελπίδα.Αν νομίζεις ότι τα έχεις χάσει όλα,τότε πραγματικά χάνεις τα πάντα.
Μέσα από κακές καταστάσεις σου δίνεται η δυνατότητα να κάνεις ένα καλό ξεκαθάρισμα.Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές βλέπεις ποιοι είναι πραγματικοί  φίλοι και ποιοι όχι.Ποιοι σε στηρίζουν όταν δεν είσαι καλά και ποιοι χαίρονται με αυτή σου την κακή κατάσταση.Μέσα σε αυτές τις στιγμές κατανοείς ποιος πραγματικά είναι φίλος σου.  Στήνεις γερές βάσεις για υγιείς και αληθινές φιλίες.

Πέραν αυτών,μπορεί κάποιος να καταμετρήσει τις ευκαιρίες,που του δόθηκαν ή έχασε αυτή την χρονιά.Μπορεί να σκέφτεται το αν το ρίσκο που ενδεχομένως πήρε του βγήκε σε καλό ή κακό.Εαν αυτή η δυνατότητα,που δεν εκμεταλλεύτηκε τον οδήγησε στο να μην προχωρήσει και να αποκτήσει νέες γνώσεις και εμπειρίες.Εαν μέσω αυτής,μπόρεσε να αγγίξει περισσότερο τα όνειρα του ή των ώθησαν να απομακρυνθεί τελείως από αυτά.


Σε λίγες ώρες άλλη μια χρονιά θα είναι παρελθόν...
και μια νέα θα αρχίσει. εγώ μόνο αυτό θα σας ευχηθώ..να ζούμε κάθε στιγμή της ζωής μας,να εκτιμάμε και να μην δυσανασχετούμε αυτά που μας προσφέρει απλόχερα ,να γελάμε,να δουλεύουμε,να μην χάνουμε την ελπίδα και την πίστη στον εαυτό μας και φυσικά να ονειρευόμαστε!!



Καλή χρονιά ευτυχισμένο το 2017!


Κείμενο:Γιώργος Μητρόπουλος

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη