Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

·      ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδιοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Κόκκινα Δάνεια», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη).

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιάσουν αναλυτικά τα θέματα:

     Ο νεοσύστατος φορέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους και ο εξωδικαστικός μηχανισμός επίλυσης

     Πρόταση αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων

     Στεγαστικά κόκκινα δάνεια 

     Επιχειρηματικά κόκκινα δάνεια

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

 

  • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ: «Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΈΝΤΑΞΗ ΣΗΜΕΡΑ».

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας και η ΟΕΒΕΑ (Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Αρκαδίας) συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, με θέμα: «Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και η Εργασιακή Ένταξη Σήμερα».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα αναλυθούν και θα εξηγηθούν σημαντικά θέματα που αφορούν στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και θα δοθεί έμφαση:

·        Στην κατανόηση του νέου νόμου της κοινωνικής και αλληλέγγυας Οικονομίας και τις ευκαιρίες στον νέο αναπτυξιακό νόμο

·        Στην εύρυθμη λειτουργία των Κοιν.Σ.Επ., με στόχο την κερδοφορία και την επένδυση στην απασχόληση

·        Στις ευκαιρίες για ανάπτυξη εργασιών των Κοιν.Σ.Επ. με στόχο την εργασιακή ένταξη των μελών τους 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

 

·        ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ


Μια πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης


Για το θεσμό της διαμεσολάβησης που αποτελεί βασικό πυλώνα για την εξωδικαστική επίλυση πολλών διαφορών και την πρακτική εφαρμογή του ενημερώθηκαν επαγγελματίες και πολίτες, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα, στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Αρκαδίας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Τριπόλεως με τη συμμετοχή του ΟΠΕΜΕΔ, υπό την αιγίδα του Δήμου Τριπόλεως.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάσθηκαν τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει η διαμεσολάβηση για την ταχεία, αποτελεσματική διευθέτηση των αστικών και εμπορικών υποθέσεων, εκτός δικαστηρίου, με χαμηλό κόστος, και μεγάλη αξιοπιστία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

 

 

  • ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΠ ΚΑΤΑ 1,8% ΤΟ Γ’ ΤΡΙΜΗΝΟ
    Ταχύτερη ανάπτυξη, από την αρχικά εκτιμώμενη, στο τρίτο τρίμηνο του έτους δείχνουν τα νεότερα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία του ΑΕΠ το γ' τρίμηνο. Βάσει αυτών των προσωρινών εποχικά διορθωμένων στοιχείων η αύξηση του ΑΕΠ έφτασε το 1,8% σε ετήσια βάση (πρώτη εκτίμηση 1,5%) και σε τριμηνιαία το 0,8% (πρώτη εκτίμηση 0,5%). Η θετική εξέλιξη οφείλεται κυρίως στην αύξηση της κατανάλωσης και των εξαγωγών. Ειδικότερα, στο τρίτο τρίμηνο του 2016 με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζει η ΕΛΣΤΑΤ, προκύπτει σε σχέση με το προηγούμενα τρίμηνο αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης των νοικοκυριών κατά 0,3% του ΑΕΠ και των επενδύσεων κατά 1,7% του ΑΕΠ. Οι εξαγωγές σημειώνουν άνοδο σε ποσοστό 3,7%, ενώ οι εισαγωγές κάμψη κατά 10,2%. 

 

  • ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
    Με ευρεία διακομματική πλειοψηφία έγινε δεκτό από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων. Το νομοσχέδιο για την «απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων, την άρση κανονιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό και λοιπές διατάξεις», προβλέπει μεταξύ άλλων την έναρξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

 

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη