Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας


ΟΑΕΕ: ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΦΔΧ Η ΤΑΞΙ

Εγκύκλιος του ΟΑΕΕ παρέχει οδηγίες και διευκρινήσεις για τις περιπτώσεις εκείνες όπου ισχύει η εξαίρεση ασφάλισης για περιπτώσεις ασφαλισμένων που έχουν θέσει σε προσωρινή ακινησία το Φορτηγό Δημόσιας Χρήσης (ΦΔΧ) ή το Επιβατικό (ΕΔΧ), όχημά τους.

Για ενεργοποίηση της διαδικασίας εξαίρεσης, πρέπει ο ασφαλισμένος να έχει εξοφλήσει ή ρυθμίσει τυχόν οφειλές του προς τον Οργανισμό. Το χρονικό διάστημα της ακινησίας μπορεί, ανά περίπτωση, να κυμανθεί από τρεις μήνες, έως και τρία έτη.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr
 

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ: ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΠΤΩΧΕΥΣΑΝ ΛΟΓΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ
Δεύτερη ευκαιρία δίνεται σε επιχειρηματίες που πτωχεύουν λόγω πραγματικής αδυναμίας, ενώ μπαίνει φρένο σε δόλιες πτωχεύσεις με συνοπτικές διαδικασίες και επιταχύνονται οι διαδικασίες για την εξυγίανση των βιώσιμων επιχειρήσεων, σύμφωνα με το νέο πτωχευτικό κώδικα που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Μάλιστα, ορίζει ότι, εφόσον ο επιχειρηματίας επιδεικνύει καλή πίστη κατά την κήρυξη της πτώχευσης, η πτώχευση δεν οφείλεται σε δόλιες ενέργειές του και ο ίδιος παραμείνει συνεργάσιμος - και εφόσον υποβάλει σχετική αίτηση - μετά την παρέλευση δύο ετών μπορεί να πετύχει απόφαση που θα τον απαλλάσσει ακόμη και πλήρως από το υπόλοιπο των απαιτήσεων των πιστωτών του που δεν ικανοποιείται από την πτωχευτική περιουσία.
 

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ


Αναλογιζόμενη τα επαχθή φορολογικά βάρη που έχουν επωμιστεί στη διάρκεια των τελευταίων ετών χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις, η ΕΣΕΕ απέστειλε επιστολή ενημερωτικού χαρακτήρα προς το Υπουργείο Οικονομικών, αναφορικά με τις προωθούμενες από πλευράς Ευρωπαϊκή Επιτροπής φορολογικές μεταρρυθμίσεις στήριξης του ηλεκτρονικού εμπορίου και των διαδικτυακών επιχειρήσεων. Οι προτάσεις, της ΕΣΕΕ, θα καταστήσουν ευκολότερες τις αγοραπωλησίες προϊόντων και υπηρεσιών μέσω διαδικτύου, για καταναλωτές και επιχειρήσεις (κυρίως ΜμΕ & νεοφυείς), αίροντας πληθώρα περιοριστικών φραγμών. Η ενσωμάτωση στην εθνική Νομοθεσία των επικείμενων μεταρρυθμίσεων θα βελτιώσει το επιχειρηματικό περιβάλλον, καθιστώντας το περισσότερο ελκυστικό και φιλικό

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

 

 

ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΜΜΕ
Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση υπογραφής της σύμβασης για την ενεργοποίηση του νέου «Υπερταμείου» Συνεπενδύσεων, που θα συγκεντρώνει επενδυτικά κεφάλαια για την ενίσχυση καινοτόμων ελληνικών μικρομεσαίων. Το Ταμείο, τη διαχείριση του οποίου θα αναλάβει το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο EIF, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του με κεφάλαια 200 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους (ΕΣΠΑ), 60 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο, καθώς και επιπλέον κεφάλαια από διεθνή πιστωτικά ιδρύματα και ιδιώτες επενδυτές.  Επενδυτικά, θα επικεντρωθεί σε τρεις βασικούς τομείς: α) στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας, β) στον τομέα της γενικής επιχειρηματικότητας για επιχειρήσεις σε αρχικά στάδια και γ) στον τομέα της γενικής επιχειρηματικότητας για επιχειρήσεις σε στάδιο ανάπτυξης.


Σας ενημερώνουμε ότι από τις 26 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου, λόγω εορτών, δεν θα κυκλοφορεί το Οικονομικό – Επιχειρηματικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Θερμές ευχές για Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος.

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη