Ισόβια στη χήρα της Κοιλάδας

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρίπολης τη χήρα της Κοιλάδας, για τη δολοφονία του συζύγου της .
Μετά από πεντέμισι περίπου ώρες, η απόφαση του δικαστηρίου ανακοινώθηκε στις δύο και μισή τα ξημερώματα της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου.
Εκτός από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, το δικαστήριο επέβαλε στην Δήμητρα Βούλγαρη ποινή φυλάκισης ενός χρόνου και έξι μηνών, για οπλοφορία και οπλοχρησία.
Εμπλοκή τρίτου προσώπου στο έγκλημα;

Το Δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβάσει στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου αντίγραφα της δικογραφίας και των πρακτικών της δίκης για διερεύνηση τυχόν ποινικής ευθύνης- συμμετοχής στη δολοφονία και του φίλου του Θανάση, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε νεκρός.
Μάλιστα και η οικογένεια του άτυχου καπετάνιου αναμένεται να υποβάλλει μήνυση εναντίον του.
Σκηνικά άνευ προηγουμένου στη δίκη
Τα πρακτικά της δίκης θα σταλούν στα Πειθαρχικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων Αθήνας και Ναυπλίου όπου ανήκουν αντίστοιχα οι δικηγόροι Σπύρος και Βασίλης Ρομποτής, για διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών παραπτωμάτων .
Η δίκη για τη δολοφονία του Θανάση Λάμπρου, ολοκληρώθηκε σε συνθήκες πρωτοφανούς έντασης. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, διαδραματίστηκαν απίστευτες σκηνές με τους δικηγόρους της Δήμητρας Βούλγαρη.
Μετέτρεψαν την δίκη σε ένα σόου χωρίς προηγούμενο. Μετά από συνεχείς αντιπαραθέσεις με την Έδρα και τους μάρτυρες, αιτήματα  για εξαίρεση της Προέδρου και κακοδικία, αναγκαστικές διακοπές και σωρεία προσβλητικών εκφράσεων, παραιτήθηκαν. Την τελευταία μέρα ζήτησαν να επαναδιοριστούν και τελικά αποχώρησαν από την αίθουσα συνοδεία αστυνομικών, στην πιο κρίσιμη στιγμή για την εντολέα τους.
Η Δήμητρα Λάμπρου δεν άσκησε το δικαίωμα  της να απολογηθεί και επίσης αποχώρησε από το δικαστήριο.
Κανείς από τους συγγενείς της δεν βρισκόταν στην αίθουσα όταν ανακοινώθηκε η ομόφωνη καταδίκη της.
Μιλώντας στο «Τούνελ» ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής κ. Γιώργος Γεωργόπουλος έκανε λόγο για δικαίωση της μνήμης του Θανάση Λάμπρου και τόνισε: «Η οικογένεια του θύματος  μετά από δύο χρόνια από τον θάνατο του αισθάνεται δικαίωση για τη μνήμη του δικού της ανθρώπου. Η αλήθεια έλαμψε, η δικαιοσύνη αποδόθηκε. Είχαμε τονίσει από την αρχή ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δικαστικά θα φθάσει στο κόκκαλο, όπως αποδεικνύει η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Τρίπολης».
anikolouli

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη