Η Ξένια Αργειτάκη πήγε την Τρίπολη ακόμα πιο ψηλά!!!

Μρ καταγωγή από την Τρίπολη η Ξένια Αργειτάκη τιμήθηκε από την IAAF

Η IAAF τίμησε την Ξένια Αργειτάκη
Έντονο ελληνικό χρώμα και «άρωμα γυναίκας» είχε το εφετινό ετήσιο Γκαλά της IAAF στο Μονακό για την βράβευση των κορυφαίων αθλητών της χρονιάς. Τους τίτλους των κορυφαίων του 2016 κέρδισαν ο Τζαμαϊκανός, Γιουσέιν Μπολτ και η Αλμάζ Αγιάνα από την Αιθιοπία, ενώ το ειδικό βραβείο «Γυναίκα στον αθλητισμό», απονεμήθηκε στην Γ΄ αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Ξένια Αργειτάκη.

Πρόκειται για μια σπουδαία, παγκοσμίου βεληνεκούς διάκριση για την Αργειτάκη- και τον ελληνικό στίβο -, που από τα εφηβικά της χρόνια ασχολείται με τον κλασικό αθλητισμό περνώντας από διάφορα πόστα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην πρόοδο του. Παράλληλα κατάφερε μέσα από τη δράση της να παίξει καθοριστικό ρόλο και στην εξέλιξη του γυναικείου αθλητισμού, που είναι το ζητούμενο της IAAF στη συγκεκριμένη βράβευση.

«H Ξένια Αργειτάκη είναι επίκουρος καθηγητής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, παλιά πρωταθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ και πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας , ενώ έχει επίσης κάνει πάνω από 50 επιστημονικές δημοσιεύσεις», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της IAAF για την βράβευσή της.
Και προστίθεται: To βραβείο της απονέμεται σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς της για την ανάπτυξη, την ενθάρρυνση και την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών και των κοριτσιών σε όλα τα επίπεδα του αθλήματος».

Επίσης βραβεύτηκε η παλιά πρωταθλήτρια της Κένυας, Τέγκλα Λορούπε για την προσφορά της στην συγκρότηση της Ολυμπιακής Ομάδας των Προσφύγων που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς του Ρίο.
Ως κορυφαίος ανερχόμενος νέος αθλητής του 2016 βραβεύτηκε ο 21χρονος Καναδός σπρίντερ Άντρε Ντε Γκράσε που κέρδισε ασημένιο μετάλλιο στα 200μ των Ολυμπιακών Αγώνων και κορυφαία νέα αθλήτρια η συνομήλική του Βελγίδα Ναφισάτου Τιάμ, με χρυσό μετάλλιο στο έπταθλο στην ίδια διοργάνωση.

Τέλος, ως κορυφαίος προπονητής βραβεύτηκε ο Αμερικανός Χάρι Μάρα, που οδήγησε τον Άστον Ίτον στο δεύτερο συνεχές χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο δέκαθλο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου