Κωνσταντίνα Νικολάκου «Πολιτικό «νταβατζηλίκι» προσπαθεί να πουλήσει η κα Φωτίου»


Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κας Θεανώ Φωτίου σχετικά με τη δημιουργία Κέντρων Κοινότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:

«Το θέμα δεν αφορά πλέον τη δημιουργία Κέντρων Κοινότητας, παρά την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της κας Υπουργού, η οποία παρεμβαίνει ωμά και ευθέως στη λειτουργία αυτοτελών φορέων.

Το πρόγραμμα εκχωρήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή απευθείας στις Περιφέρειες, στη βάση των περιφερειακών τους σχεδιασμών, και όχι με τη «μεσολάβηση» ή την «κηδεμονία» του Υπουργείου. Το Υπουργείο δεν είχε κανένα ρόλο σε αυτό. Τι επιχειρεί η κα Φωτίου; Από πού απορρέει το δικαίωμά της να επιχειρεί να ανατρέψει απόφαση του ανώτατου συλλογικού πολιτικού οργάνου της Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Συμβουλίου;

Με συμπεριφορές «προβοκάτσιας» που πιθανώς υπακούουν σε ιδιοτελείς πολιτικούς σκοπούς να «νουθετήσει ή να τιμωρήσει» αυτοτελή φορέα όπως η Περιφέρεια Πελοποννήσου; Χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας τίποτα δεν μπορεί να γίνει στην Πελοπόννησο.

Η μεγάλη και ειδοποιός διαφορά μας είναι ότι, σύμφωνα με το σχεδιασμό μας, οι πόροι του προγράμματός μας κατευθύνονται στους ανήμπορους συμπολίτες μας και σε κανέναν άλλο, όπως η κα Φωτίου προτείνει, ενδεχομένως γιατί έχει άλλες πολιτικά ιδιοτελείς σκέψεις.  

Γιατί προσπαθεί να παρασύρει στην παγίδα της Δήμους, με συνέπειες ολέθριες για τους πολίτες; Το ίδιο έργο το ξαναζήσαμε με τις παρεμβάσεις στους Δημάρχους από τον τέως αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη και συνεχίζουμε να ζούμε τις οδυνηρές συνέπειες της δραματικής επί δύο χρόνια καθυστέρησης επίλυσης του προβλήματος των σκουπιδιών, το οποίο σε διαφορετική περίπτωση θα είχε ήδη λυθεί.

Τα ίδια θέλει να κάνει τώρα η κα Φωτίου. Αδιαφορεί για τα προβλήματα που θα δημιουργήσει και τις επικίνδυνες πρακτικές που υιοθετεί, ειδικά σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα. Φτάνει μάλιστα σε σημείο να καταπατά το νόμο που η ίδια εισηγήθηκε και υπερασπιζόταν ως το πιο σύγχρονο εργαλείο κοινωνικής πολιτικής, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους εκάστοτε προσωπικούς της πολιτικούς σκοπούς.

Τι θα πει «με κάποιον τρόπο» θα εξυπηρετήσουμε τους Δήμους; Ποιος είναι ο τρόπος; Η απλά ο «τρόπος» είναι η αναμονή, η «ελπίδα» την οποία πλουσιοπάροχα μοιράσατε εξαπατώντας και παρασύροντας τους πολίτες, απλά και μόνο να σας φέρουν στην εξουσία;

Είναι πάγια τακτική της φαίνεται η παραπλάνηση των πολιτών, όπως επίσης και πολιτική της απρέπεια να προσπαθεί να οικειοποιηθεί τα προγράμματα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και τόσες άλλες δομές κοινωνικής πολιτικής που χρηματοδοτούνται από τις Περιφέρειες».

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη