Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας


ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΈΚΘΕΣΗ SUMMER FANCY FOOD SHOW

 Η 63η Διεθνής Έκθεση SUMMER FANCY FOOD SHOW, είναι μια ετήσια επαγγελματική έκθεση που διοργανώνεται στη NEA YOΡΚΗ, από 25 έως 27 Ιουνίου 2017, στον Εκθεσιακό χώρο JACOB JAVITS Convention Center.

Η έκθεση διοργανώνεται από τον σύνδεσμο «SPECIALTY FOOD ASSOCIATION», στον οποίο συμμετέχουν πάνω από 3.000 μέλη. Θεωρείται ως η μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση Τροφίμων και Ποτών της Βορείου Αμερικής και αποτελεί ένα επιχειρηματικό γεγονός που προσελκύει τους σημαντικότερους εκπροσώπους από το χώρο της λιανικής, της τροφοδοσίας, της χονδρικής, της διανομής, της μαζικής εστίασης και της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, καθώς και του Τύπου.

Όλες οι πληροφορίες για την έκθεση στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (Εκθέσεις).

 

 

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΩ
Διευκολύνσεις και κίνητρα για ρύθμιση των οφειλών καταναλωτών που χρωστούν λιγότερα από 1000 ευρώ από ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς ρεύματος, έως 24 δόσεις για μεγαλύτερες οφειλές, αποφάσισε σήμερα το Δ.Σ. της ΔΕΗ. Παράλληλα, δίνεται και η δυνατότητα αναβίωσης της ρύθμισης των 36 δόσεων για όσους την έχασαν. Οι ρυθμίσεις αυτές ισχύουν τόσο για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, όσο και για τα νοικοκυριά. Για τις μεγάλες επιχειρήσεις και βιομηχανίες, θα ισχύει 10% προκαταβολή και οι μηνιαίες δόσεις θα διαμορφώνονται ανάλογα με το μέσο μηνιαίο λογαριασμό, με ελάχιστο αριθμό δόσεων τις 18 και μέγιστο τις 36.

 

 

ΙΟΒΕ: ΣΕ ΥΨΗΛΟ 15 ΜΗΝΩΝ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ
Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα, που καταρτίζει το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), συνεχίζοντας την τάση ανάκαμψης του τελευταίου διαστήματος διαμορφώθηκε τον Δεκέμβριο στις 94,6 μονάδες από 92,4 μονάδες τον Νοέμβριο, σύμφωνα με έκθεση του Ιδρύματος που δημοσιοποιήθηκε χθες. Η θετική αυτή τάση ακολουθεί την ευρύτερη βελτίωση του οικονομικού κλίματος που καταγράφεται στην ευρωζώνη και την Ε.Ε.-28. Είναι επίσης η υψηλότερη επίδοση των τελευταίων 15 μηνών, ακολουθώντας μια πορεία σταδιακής εξομάλυνσης μετά τις δραματικές εξελίξεις το καλοκαίρι του 2015.


ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑ 1,2% ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ
Αύξηση της τάξης του 1,2% εμφάνισε το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Συγκεκριμένα, το έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 1,554 δισ. ευρώ έναντι 1,536 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2015. Εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, το έλλειμμα παρουσίασε πτώση κατά 134,1 εκατ. ευρώ (10,8%). Οι εισαγωγές ανήλθαν σε 3,771 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο κατά 2,9%. Οι εξαγωγές παράλληλα, διαμορφώθηκαν σε 2,216 δισ. ευρώ έναντι 2,127 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο του 2015, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 4,2%.

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη