Οι μετεωρολόγοι για τον καιρό του τριημέρου της Κ.Δευτέρας

Συννεφιά με ήλιο

 

Οι καρναβαλιστές είναι έτοιμοι για τις εκδηλώσεις, οι τελευταίες πινελιές μπαίνουν στα άρματα και ήδη οι Κρητικοί σχεδιάζουν τις αποδράσεις του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας καθώς ιδιαίτερα το Ρέθυμνο θα κατακλυστεί από κόσμο για τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.
Το μόνο στοιχείο που μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια των εκδρομέων είναι τα τερτίπια του καιρού καθώς οι μετεωρολόγοι δεν μπορούν να πουν ακόμα με βεβαιότητα εάν θα υπάρξει αλλαγή σκηνικού. Πάντως τα πρώτα στοιχεία δείχνουν αλλαγή των καιρικών συνθηκών σε τμήματα της χώρας.

Καλός καιρός εως την Παρασκευή
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα «είναι λίγο πρόωρο για να ξέρουμε για το Σαββατοκύριακο και θα γνωρίζουμε με μεγαλύτερη βεβαιότητα την ερχόμενη Πέμπτη. Πάντως από την Τετάρτη εως την Παρασκευή προβλέπεται καλός καιρός στην Κρήτη , με αραιές νεφώσεις και θερμοκρασία 18-19 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι από την Τετάρτη θα πνέουν δυτικοί με ένταση 3-4 μποφόρ.Από την Κυριακή στρέφονται πλέον σε ανατολικούς».

Για το Σαββατοκύριακο
Μάλιστα ήδη άρχισαν οι πρώτες εκτιμήσεις μετεωρολόγων περί βαρομετρικού χαμηλού στη Μεσόγειο που κινείται ανατολικά και επηρεάζει συγκεκριμένα τμήματα της χώρας. Όπως σημειώνει ο κ.Λέκκας «φαίνεται ότι θα υπάρξει μια μικροαλλαγή από το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή και από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Είναι μια ιδιότυπη κατάσταση και δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα, άλλη φορά μας δίνει βροχή και άλλες συννεφιά».
Στην υπόλοιπη χώρα σύμφωνα με την  ΕΜΥ:

Σάββατο
Προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια που βαθμιαία θα επεκταθούν στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 τοπικά στα πελάγη 7 και πιθανόν 8 μποφόρ.Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικό Αιγαίο.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Δευτέρα
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε περαιτέρω μικρή πτώση στα ανατολικά.

http://www.neakriti.gr/

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη