ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ O ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Το ENTERPRISE GREECE σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας, για την άμεση και σωστή πληροφόρηση των εν δυνάμει εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας και των εξαγωγέων που βρίσκονται κυρίως σε αρχικό στάδιο, διοργανώνουν Τετάρτη 22 και Πέμπτη 23 Μαρτίου, απογευματινές ώρες, δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια διάρκειας 8 ωρών (4 ώρες/μέρα) με θέμα: «Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr


 


ΜΕΙΩΘΗΚΕ 5,1% Ο ΤΖΙΡΟΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟ 2016
Πτώση 5,1% σημείωσε ο τζίρος στη βιομηχανία το 2016 σε σύγκριση με το 2015, με τον τζίρο ειδικά στη μεταποίηση να καταγράφει πτώση 5,2% σε ετήσια βάση. Η μέση μείωση αποτυπώνει τη σημαντική υποχώρηση που κατέγραφε ο τζίρος στη βιομηχανία έως και τον Ιούλιο του 2016. Τους επόμενους μήνες, με μοναδική εξαίρεση, τον Οκτώβριο, ο τζίρος κινήθηκε ανοδικά και η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση καταγράφηκε τον Δεκέμβριο με αύξηση του τζίρου κατά 13,5% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2015. 

 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
Παράταση της προθεσμίας υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων προμηθευτών-πελατών, έτους 2016, μέχρι και την Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Στην ανακοίνωσή της Α.Α.Δ.Ε διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση.
 

ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Η νέα διαδικτυακή πύλη του υπουργείου Οικονομικών (www.minfin.gr) τέθηκε σε λειτουργία από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης (ΓΓΠΣ&ΔΥ), με στόχο την ενοποίηση όλων των ιστοχώρων του υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή πύλη, στην οποία έχουν μεταφερθεί οι διαδικτυακοί τόποι των Γενικών και Ειδικών Γραμματειών του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και όλες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του υπουργείου, όπως το Ηλεκτρονικό Παράβολο, οι Συντάξεις και η Μισθοδοσία του Δημοσίου, το Κέντρο Διαλειτουργικότητας (ΚΕΔ), e-Aιτήσεις προς τις υπηρεσίες Δημόσιας Περιουσίας, το Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών (ΕΣΥΠ) κα.

 

ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ O ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε από την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 3 Μαρτίου 2017 και ώρα 14:00, το σχέδιο νόμου για τον «Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων». Στο νόμο αυτό μπορούν να υπαχθούν όλες οι μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς και οι ατομικές επιχειρήσεις, εφόσον το συνολικό προς ρύθμιση χρέος τους υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ. Ωστόσο, δεν εντάσσονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αφού έχουν τη δυνατότητα να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του Νόμου Κατσέλη. Για πρώτη φορά με μια διαδικασία εκτός δικαστηρίου, η επιχείρηση μπορεί να ρυθμίσει όλα τα χρέη της προς όλους τους πιστωτές της, δηλαδή τράπεζες, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές.

 

Την Καθαρά Δευτέρα δεν θα κυκλοφορήσει το Οικονομικό-Επιχειρηματικό Δελτίο λόγω αργίας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη